Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Demnitate si adevar!

17 comentarii


Suntem un popor bun la inimă, iertător și săritor la nevoie… Moldovenii, fie se conformează, fie mereu protestează pentru un viitor luminos și pasnic, cu griji pentru copiii lor…. Dar cât se poate de luptat pentru visele noastre? EU îmi vreau PREZENTUL luminos și pasnic pentru copiii nostri! Voi, cei care ați pricinuit suferință acestui popor furând miliarde, lipsindu-ne de un trai liniștit, de salarii decente, și tot mărind prețurile la produse alimentare, medicină și cele comunale, – Voi, cei indiferenți ți corupți, iresponsabili, negligenți si nepasatori, -cei care sunteti cauza protestelor noastre, pentru ce mai ocupați funcții în guvern???… Copiii nostri nu se pot încadra în societate, nu-și găsesc locuri de muncă, fug peste hotare, unde nu-i așteaptă nimeni… Țăranii nu au bani pentru produse agricole ca să vă hrăneasca și pe voi, nu au cu ce prelucra pământul… Chiar nu vă pasă? Ați pus interesul personal înaintea celui național! – Ce fortă vă domină, ce suflet aveți, dacă mai aveți vreunul? V-ați dezumanizat pe deplin! Ați uitat că sărutând drapelul nostru ați depus un juramânt nu drapelului, nu funcțiilor, ci unui Popor care v-a ales și v-a încredințat puterea!! Și pentru acest lucru ar trebui să vă fie mare RUȘINE!!! Nu vrem vorbe, ci fapte, în sfârșit!!! Va creați privilegii, chefuind și călătorind, vă distrați și organizați ”carități” pe banii nostri, dezvoltați clounade și dormiți în sala parlamentului, și încă, jefuind miliardele, care la fel sunt banii nostri! – Protestăm! Vrem dreptate! Jos Corupția! – Fiți buni, întoarceți miliardele statului, puneti-vă și colegii la treabă: Pedepsiți Hotii! – Voi nu guvernati corect și rațional. Voi deloc nu guvernați! Nu e zi sa nu se vadă, citească, să audă, ca cineva are de suferit de pe urma legilor impuse de voi… Oamenii nu mai sunt dispuși să creadă în figuri providențiale și s-au cam săturat de corupție și sărăcie. – De ce mai sunteți acolo, dacă nu aduceți niciun folos statului? Nu avem nevoie de parveniți care doar se închină în fața celor ce le pot fi de folos, sunt obraznici cu cei de care nu mai au nevoie și aduc daune poporului!

Protestatarii se bucură și se felicită unul pe altul ca au adunat zeci de mii de oameni la miting și uită, că de zeci de ani moldovenii protestează fără un motiv concret și fără un rezultat stabil! Alegem aceleași persoane cu legile lor demagogice, în urma căror avem la fel de suferit… – Fapte, nu doar vorbe si proteste! Organizatorii mitingului și poporul pledează pentru Demnitate și Adevăr, dar cine ascultă, cine reacționează???SDC13322Mai multe imagini de la miting, aici: «„Demnitate și Adevar! Jos Coruptia! Miliardul Inapoi!!!»   3 Mai 2015

Plus ceva simbolic dintre filme:

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

17 gânduri despre „Demnitate si adevar!

  1. da de cînd a părut platforma DA? după ce poporul s-a pus în gardă că s-a furat miliardul, așa tam ni sam, ))) și care-s acțiunile platformei DA? concrete, că ieșim în stradă și care-s rezultatele? cine stă în spatele ei știi? suntem chiori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (recunosc am ieșit și eu în stradă, dar nu s-a schimbat nimic)

    Apreciază

  2. De ce unii cetățeni de-ai nostri nu vor să inteleagă un lucru simplu – Platforma Civică Demnitate si Adevăr a fost constituită pentru a combate marea corupție si a apropia diferite segmente sociale. Noi nu intrebam oamenii care vin la mitingurile de protest ce viziuni politice, religioase, culturale au, consideram ca vin acolo pentru că le-a ajuns cutitul la os, pentru că nu mai pot suporta batjocura criminalilor! Miliardele au fost furate de la toti, de la intreg poporul. Prin urmare, aceste discutii privind cine e mai mare si mai tare fie sunt țesute cu interes de partid, fie de o naivitate crasă a unor oameni disperați. Si, bineințeles, sunt speculate de sobolanii infiltrați ai politrucilor, in special de la treuca puterii. Prin urmare, nimic mai important astazi decat lozincile Unire, cetateni. Jos banditii de la Guvernare! Vrem integrare reală in UE! Plahotniuc si cu Filat, miliardele-au furat!
    Suntem întrebati de la ecranele televizoarrelor, in privat, pe rețelele de socializare, în transportul public ce face Platforma Civică Demnitate şi Adevăr DA, cînd va fi urmatoarea acțiune?! Raspunsul e unul simplu – pregătim urmatorul protest la care să vină si mai multă lume pentru a-i determina pe așa-zisii guvernanți să indeplinească intocmai revendicările Poporului!

    Apreciază

  3. Felicitari pentru postare ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Este foarte greu pentru fiecare individ in parte sa discearna adevarul si dreptatea, fiindca daca ar fi usor, nu ar exista pareri diferite, minciuna, tradare si razboi in lume, sisteme juridice corupte… Dar putem face ceva pentru noi acum si prietenii nostri , vreti ?

    In acest sens am o rugaminte, se poate ?

    Propun tuturor prietenilor lui Petru Racolta, sa-l ajutam cu cate un articol, advertorial, postare, share, re-bloggare, like, sponsorizare, orice in ceea ce priveste promovarea cartii lui ” Revolta din ograda ”. Recunosc faptul ca eu sunt incepatoare, dar voi o sa faceti o treaba pe cinste, nu-i asa, ca doar suntem prietenii lui si prietenul la nevoie se cunoaste, bine ? Sa inceapa campania de promovare ! Succes tuturor !

    https://fericireaeterna.wordpress.com/2015/05/05/revolta-din-ograda-si-petru-racolta-scriitor-celebru/

    Apreciat de 1 persoană

  5. Salut meu superba prieten Îți faci sper veți avea o zi frumoasa frumos

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.