Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Maia Bănărescu, Ombudsman, avocata copilului la Clubul Impresii din viata si carti

13 comentarii


Bine v-am regăsit, dragi prieteni și membri ai Clubului ”Impresii din viata si carti” . Iată-ne ajunși și la următoarea ediție a ședințelor în incinta BM ”B.P.Hasdeu”- cu protagonistul nr. 75 în persoana Maiei Bănărescu! Cum a parcurs evenimentul, discuțiile și cum s-au soluționat și ultimele întrebări la subiectul Drepturile Omului? – Lumea avocaturii este o lume mirifică, un adevărat univers profesional şi spiritual. În multe localităţi din Republica Moldova, avocaţii şi-au legat numele de istoria comunităţii, devenind simboluri ale culturii şi civilizaţiei. Cu certitudine, Maia Banarescu este preocupată de meseria ei de avocat, de continuarea activităţii în acest univers fantastic, a unei lumi minunate, în special că este vorba de apărarea copiilor. Încerc să creionez o scurtă evoluţie a activităţii Maiei în acest domeniu cu menţiuni şi ocupaţii. Desigur, nu toţi avocaţii îşi amintesc sau menţionează rolul lor în dezvoltarea profesiei, dar într-un anumit mod toţi sunt colegii noştri pentru drepturi. Maia Bănărescu mi-a fost colegă, a studiat Biblioteconomia, apoi a continuat cu Avocatura… A decis că este mult mai important să apere legea… Înţeleg că avocaţii sunt totodată oamenii din cetate, cu plusuri şi minusuri, ca politicieni în diverse partide, care acoperă întregul spectru politic, dar şi oameni cu preocupări în universul culturii şi de acţiune. Urmăresc şi observ contribuţia enormă în lupta contra nedreptăţilor şi abuzurilor ca avocat, ca om de spirit, în acest deşert moldav îngheţat. În lupta pentru dreptate, adevăr şi justitţie. Personalitatea unui avocat ca ’’obiect de studiu’’ este, de fapt, al patrulea la număr ca protagonistă după avocatele Natalia Moloşag, Inga Albu şi Violeta Gaşiţoi, preocupările lor pentru istoria meseriei sale ca avocate şi ca oameni de rând din viaţă de zi cu zi, – se regăsesc şi ca protagoniste, şi ca moderatoare ale activităţilor în cadrul Clubului IVC… Astăzi, moderatoare a fost Natalia Moloşag, decanul baroului de avocaţi Chişinău… 

în persoana Maiei Bănărescu avem un nou exemplu, un cadru instituţionalizat, cu numeroase lucrări şi proiecte originale dedicate avocaturii poporului. Despre toate acestea şi multe alte lucruri vă propun să reflectaţi, ascultând şi vizionând filme de mai jos, referinţele şi aprecierile prietenilor despre eveniment,  şi imagini interesante, deschizând acest album:

Maia Banarescu – Avocata Copilului, a 75 protagonistă

Mulțumim tuturor pentru participare, pentru energia și timpul pe care ni l-ați oferit. Vă mulțumesc pentru implicare, ambiție și talentul de a verbaliza direct. Baftă şi fericire tuturor! (Svetlana Vizitiu)

Maia Banarescu:”Astăzi am trăit o experienţă inedită alături de prieteni şi familie, fiind protagonista Clubului „Impresii din viaţă şi cărţi”.
Le mulţumesc mult pentru această ocazie Svetlanei Vizitiu, creatoarea Clubului si moderatoarei Natalia Moloşag!
La fel, mulumesc pentru susţinere colegilor mei din Oficiul Ombudsmanului. Exprim recunoştinţă dnei Galina Pogonet, dnei Silvia Saca, prietenei mele Angela Toderiţa şi pentru multă lume buna prezentă la eveniment.
Şi, bineînteles Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu” pentru gazduirea evenimentului.”

Silvia Saca – O întâlnire de suflet cu dna Maia Banarescu OmbudsWoman, jurista de profesie, sotie, mamă, Personalitate. O cunosc de prin 1998, pe atunci mai tânără și deja profesionista, în permanență dornică de a cunoaște mai mult. Intre timp și-a crescut copiii impreuna cu soțul și a reușit să își facă o cariera impresionantă. Are o activitate intensă și de mare responsabilitate, doar e vorba despre viața și soartă copiilor. Mă bucur ca am revăzut-o și îi doresc sănătate, răbdare, insistență, și bineînțeles, împliniri .

Tatiana Isacova – Cu deosebită plăcere am participat la întîlnirea cu Doamna Maia Bănărescu, care activează cu mult devotament în acest domeniu de stingentă actualitate în societatea noastră, anume respectarea drepturilor copilului.
Am remarcat că se distinge în mediul academic și juridic prin inteligență, curaj, tenacitate, spiritul de iniţiativă, optimismul.
Doamna Maia Bănărescu depăşeşte orice obstacol şi indeplinește cu multă dăruire sufletească sarcini complicate, care sunt soluționate în colaborare cu instituțiile statului pentru a-i proteja pe copiii din Republica Moldova. Este menționată și apreciată ca un apărător de nădejde al copiilor.
Mă bucur mult că am avut această frumoasă ocazie să o ascult şi să mă inspir din înţelepciunea, amabilitatea, generozitatea şi eleganţa Dumneaei.
Îi doresc Doamnei Maia Bănărescu multă sănătate, fericire, succese, bucurii, prosperare.

Maia Banarescu despre calamitatatile din 20-23 aprilie:”Situația de ieri a demonstrat ca noi nici odată nu suntem pregătiți. Nici autoritățile, nici noi cetățenii, elementar sa avem o lopata. Noi nu cunoaștem ce înseamna ”situație excepționala”, cum trebuie sa ne comportam în asemenea cazuri. Ar fi fost bine ca autoritățile municipale prin mijloacele media sa anunțe, sa explice cetățenilor cum sa procedeze. ”Nu ieșiți din casa” – și ce urmează…. noi cei care care avem serviciu ce facem, angajatorii cunosc ce înseamna stare de urgenta??? De ce suna și obliga lumea sa iasă la serviciu… Care sunt serviciile care trebuie sa funcționeze, cum se asigura deplasarea lucrătorilor la serviciu, cred ca nu pe jos…Sunt multe lecții de învățat… doar trebuie să dorim să ne învățăm și să aplicăm ceea ce cunoaștem și vom cunoaște…”

Maia Banarescu despre femei:””E ziua ta femeie” – așa spunea poetul. Indiferent ce spune istoria – e vorba de Femeie: femeia – muncitoare; femeia emancipată, femeia Mamă… Nu contează că fiecare țară trăiește această zi diferit. Femeia este mereu o taină – ”Gingașa și tandra mea fiară” – spunea un alt bărbat.”

Maia Banarescu despre pericolul dependentei de internet:”Discuțiile cu copiii despre siguranța pe internet trebuie să fie permanente, ce se întâmplă acum sunt consecințe:”Acest subiect este discutat la toate întâlnirile mele cu copiii în cadrul vizitelor în școlile din țară.
Copiii discuta despre acastă temă și la orele de diriginție, informatică… Se discută și cu părinții……
Părinții, pedagogii și psihologii trebuie să identifice copiii care și-au schimbat comportamentul emoțional. Rolul psihologului este indiscutabil.”

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

13 gânduri despre „Maia Bănărescu, Ombudsman, avocata copilului la Clubul Impresii din viata si carti

  1. De #ZiuaCopilului #ClubulImpresiiViataCari a venit cu Protagonista Maia Banarescu, #Ombudsman, Avocatul Copilului Republica Moldova.
    https://impresiidinviatasicarti.wordp
    La Biblioteca Centrala a BM B.P.Hasdeu
    Topul cartilor:
    #MayneReid, „Calaretul fara cap”
    #HarietBeecherStowe ”Coliba Unchiului Tom”
    #JackLondon ”Chemarea Strabunilor”
    #ArthurConanDoyle, ”Aventurile lui #SherlockHomes”, ”Memoriile…
    #IoanSlavici, ”Mara”
    #IonRebreanu, ”Ion”
    #GeorgeCalinesc, ”Enigma Otiliei”
    #ConventiaONU din 20/XI.1989. Cu privire la #DrepturileCopilulului / Adoptata pentru Republica Moldova in vigoare din 25 februarie 1993
    #MaiaBanarescu

    Apreciat de 1 persoană

  2. Episodul 2. #ClubulImpresiiViataCari cu protagonista #MaiaBanarescu, #Ombudsman, Avocatul Copilului Republica Moldova.
    https://impresiidinviatasicarti.wordp
    La Biblioteca Centrala a BM B.P.Hasdeu
    Topul cartilor recomandate pentru copii de la copii:
    #NicolaeDabija, ”Tema pentru acasa”
    #PaulGoma, ”Cuvantul basarabeanului razvratit”
    #NiccoloMachiavelli, ”Principele”
    #SigmundFreud, Psihopatologia Vietii cotidiene”
    #RusselTarg, ”Puterea fara limite a mintii”
    #RobertAnthony, ”Cum sa faci ce-ti place si sa iubesti ce faci”
    #StiemerlingD, ”10 abordari psihoterapeutice ale depresiei”
    #JohnGray, ”Barbatii sunt de pe Marte. Femeile sunt de pe Venus”
    #MargLevy, ”Ea si El”
    #LochartE, ”Mincinosii”
    #OctavianTicu, ”NicolaeSimotoc”
    #AlaTonuCoscodan, ”Ultima ninsoare”

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback: Retrospectiva anului 2017: Clubul Impresii din viata si carti (al patrulea an) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  4. O saptamana frumoasa cu mult soare pe cer si-n suflet ! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  5. Frumos eveniment, felicitari ❤

    Un sfarsit de saptamana asa cum e bine si frumos ! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  6. Felicitari! O personalitate interesanta, regret, ca nu am putut fi prezent la intrunirea clubului

    Apreciat de 1 persoană

  7. Mersi de invitație, ai fost și vei fi in continuare prietena mea de suflet, în continuare îți doresc succese în activitatea ta, la mai mult și la mai mare!!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Fie sa se implineasca ce iti doresti mai multe vizualizari, transparenta, o echipa stabila si motivata si pur si simplu sa reusiti sa faceti lucrurile sa mearga mai bine si mai stabil… Felicitari pentru eveniment!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.