Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

O seară cu Doruleț. La sanatoriul Codru, Hirjauca, Calarasi

7 comentarii


 

Uneori avem nevoie să ne oprim din mers, să privim în jurul nostru și să ne autoanalizăm, să ne intelegem și să ne bucurăm dacă am devenit mai frumoși pe interior, sau să vedem ce trebuie să îndreptăm, dacă am simțit un gol în suflet, fie am devenit tristi sau respingători pe interior. Călătoria sufletului este lungă și partenerii de drum… nu vom fi decat noi inșine, căci atunci când plecăm de acasă, sinele cei vechi pleacă pentru a ne regăsi pe noul din noi.. De aceea, avem nevoie de emoții, sentimente noi, eu mă refer la cultură, educație și tradiții inspirate din popor, pe care le poți aprecia neapărat ieșind din casă fie și pentru o săptămâna. Lumea se schimbă precum și istoria, dar tradițiile naționale vor rămâne mereu în sufletele nosatre, de aceea ne întoarcem la ele în orice colț al lumii, cu dorul de casă de oamenii noștri dragi… Am avut o mare plăcere să ascult recent note nostalgice muzicale, dar mai pe înțeles: Pe 23 august Ansamblul folcloric „Dorulet” de laSanatoriul Codru sanatoriul ”Codru”, Hîrjăuca, Călărași, Republica Moldova, – a venit cu un nou repertoriu, de această dată cu romanțe specifice emoțiilor moldovenilor, la fel cu cântece folclorice caracteristice zonei de centru a Moldovei, care sunt utilizate și în prezent de sarbatori tradiționle moldovenești.”Doruleț”, ansamblul folcloric,
În componență: Svetlana David, Elena Costin, Angela Melnic, Vera Caraman, Galina Mereuță, Raisa Rusnac, acordeonistul Alexandru Gheoghelegiu, pianistul Mihai Dragoș. De obicei, la stațiunea balneară Codru au loc diferite manifestații culturale pentru cei care merg la tratament. Cântă invitații de onoare, dar și angajații împreună cu cei care vin aici la odihnă. Sunt interpetări de romanțe deosebite cu doamne deosebite! Pe bun merit, de admirat și de ascultat. Poate vă treziți și voi la un moment de dor și de tristețe?

Felicitări și baftă în continuare în tot ce faceți, Doamnelor din ”Doruleț”, pentru oamenii și cultura noastră. Bravo! Și pentru cei care duc dorul de casă anexez link-uri de la eveniment:

Obiective turistice:
-In Hirjauca se gaseste unul din cele patru sanatorii din Republica Moldova: Statiunea balneoclimaterica Codru cu cei mai buni profesioniști în domeniul sănătății și artiști de valoare, promotori ai muzicii naționale:

Elena Arap  Alexandru GheoghelegiuLudmilaDSC_3320Elena CostinDSC_3213Svetlana David, Tatiana Suman
-Muzeul “Casa Parinteasca”care deserveste pacientii sanatoriului si vizitatori nationali si internationali cu un program de excursii locale , traditii si obiceiuri culinare dar si un program folcloric sustinut de ansamblul “Dorulet”
-Manastirea Hîrjauca – una din cele mai vechi si importante manastiri din Basarabia, construita in anul 1740, la poalele unui deal, care o inconjoara din trei directii.
-Biserica de lemn din s. Palanca este considerata cea mai veche de acest fel din Republica Moldova (sec. XVI).

Imagini, text de Svetlana Vizitiu

Text preluat in volumul ~Personalitati si recenzii literare~ /2023

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

7 gânduri despre „O seară cu Doruleț. La sanatoriul Codru, Hirjauca, Calarasi

  1. Pingback: Destinații turistice moldovenești. Top-Chestionar | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. Pingback: Destinații turistice moldovenești. Top-Chestionar | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  3. O seara la Constanta…. Este o melodie deosebită, care transmite o stare, un mesaj. Din câte ştiu eu, sunt prima care a lansat-o ca solist, pentru că până acum nimeni nu i-a făcut un videoclip. Chiar am fost în Moldova, şi unele persoane s-au bucurat pentru că această melodie cunoscută şi iubită de multă lume a fost lansată. Alte persoane au fost puţin triste din cauză că nu a lansat-o cineva de la ei. Eu, până la un moment dat, nu o aveam în repertoriu… Acum le am pe toate..

    Apreciat de 1 persoană

  4. Am audiat cu mare placere.Multi ani de activitate Doruletului ,si multamim dumitale pentru pentru propagarea frumosului autentic roman

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ascultand aceste superbe romante, te lasi dus pe valurile gandului in adincul trecutului,cand parintii,la o sarbatoare numaidecat le cintau.Era un timp,cand lumea era mai blinda,mai buna la suflet,maicompartibila.Sai dorim multi ani de activitate acestui Dorulet simpatic si dumitale Doamna Svetlana ,pentru propagarea unor lucruri importante de fapt,catre noi-pacatosii nestiutori.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Svetlana,te sustin an toate 100%…Ansamblul Dorulet, este un colectiv format de niste doamne de nota 10.Antotdeauna de cate ori ajung la „Codru”al ascult cu mare placere..Le doresc succese mari an continuare si sa ne bucure pe noi,cei care ai ascultam si apreciem..

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.