Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Jertfe ale inumanitaţii

18 comentarii


ukrainaFaceţi cunoştinţă. Cu această doamnă ne-am cunoscut prin 2008 pe o reţea de socializare, ulterior, după ce mi-a fost blocat contul, ni s-a pierdut urma… Am memorizat-o ca pe o persoană de înţelepciune înaltă, foarte calmă în comentarii, ceea ce era neobişnuit pentru grupul  „Discuţie de suflet” care il administrez, cu peste 11 mii de femei din toate colţurile lumii… Deseori, discutam în privat despre viaţă şi nevoile caşnice… Este vorba de Irina Tyschik din Ukraina. In dreapta, e fiul ei Alex Tyschik, unul din eroii armatei ukrainene, soldat al Brigăzii Mecanizate nr 93 din Dnepropetrovsk, avocat de meserie, voluntar, de 30 de ani. În componenţa brigăzii consolidate, Alex era într-o misiune de apărare a Aeroportului Doneţk. Cei care se temeau, au fugit, – doar cei mai buni şi curajoşi au rămas, inclusiv Alex. Pentru că nu se gândesc doar la sine, aceşti băieţi… 28 septembrie 2014, în centrul „armistiţiului” ruso-ukrainean, în timpul atacului trupelor ruseşti, batalionul a fost zdrobit printr-o lovitură directă a rezervorului unui tanc rus, arzând ca o luminare… Alexei a fost imposibil să fi salvat… Mama lui Alex, Irina Tyschic, judecător la Curtea de Apel Economică din Dnepropetrovsk, cu relaţii mari, ar fi putut să-l elibereze de armată, de pericolul ce-l paşte în acest război, doar că Alex nu a dorit acest lucru… Era foarte educat – mereu îi spunea mamei, că este în siguranţă, că nu are nevoie de ajutor!…        30 septembrie, la ora şase dimineaţa Irina Tyschik s-a sinucis… A fost familie – şi nu mai există… Au decedat, pentru că nişte persoane bolnave, paranoice au scopurile lor în acest război, şi nu gândesc la oameni, – ne desconsideră ca umanitate, pentru ei nu suntem nici animale, doar o strategie pentru a ucide în continuare, pentru a ne urî, pentru a ne bate fără milă… Ce putem schimba noi, lume!? Ce viitor avem!? 😦

Mao Zedong a spus odată: „Lăsați să moară jumătate din omenire, doar că restul vor trăi în comunism!” Nici această persoană nu se considera duşman care ordona distrugerea a aproape întregii populației pământeşti. Probabil, el pur şi simplu nu era un schizofrenic …

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

18 gânduri despre „Jertfe ale inumanitaţii

  1. Recunosc că nu-mi place lipsa de viziune a politicienilor de la Chișinău dar îmi place în schimb cum gîndiți dvs. Și acest lucru demonstrează ce prăpastie există, chiar și în ceea ce privește bunul simț elementar, între conducători politici și oamenii simplii. Cu respect. Valentin

    Apreciază

  2. cata tragedie!!

    Apreciază

  3. Realitatea este ca pensionarii din ziua de azi sunt adultii traiti in ceausism – caracterul lor a fost perimat de un regim care le impunea traiul doar ptr mancare, casa in chirie de la stat, concedii prin sindicat si eventual o masina ptr care munceau zeci de ani. Atat! Orice altceva era interzis – gandirea libera, opiniile progresiste, actiunile partizan intelectuale, noul, diferitul din alte tari, comunicarea inter-umana, etc, toate le erau reprimate printr-un imens aparat de securitate si de informatori – se spunea ca exista cel putin un informator pe fiecare scara de bloc!!!!???? Dupa lovitura de stat din Decembrie 1989, aceiasi categorie s-a izbit de un sistem diferit insa la fel de corupt si manipulator – in fapt le-a fost atat de greu sa se adapteze incat iesirea la pensie a fost vazuta ca o usurare si o salvare. Din nefericire, modul de gandi a ramas limitat, obtuz, datorita obisnuintei de gandi intr-un sistem stricat si poate datorita faptului ca accesul la informatie s-a limitat ptr ei din cauze tehnologice(nu s-au adaptat la calculator sau la internet) sau din cauza lipsei de bani(pensii mici si nivel de trai scazut).

    Apreciază

  4. Povestea e că nu poate să-mi placă…Două veţi pierdute, un copil şi o mămică… Pentru ce? Pentru cine? Din cauza cui? A unui rahat, cu o Eva Braun alături, ieşit din minţi? Trist… trist de tot…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Urasc razboiaele… prea mare e pretul platit de oameni. Prea mari sunt suferintele celor ramasi sa planga… Cum sa oprim aceste crime?

    Apreciat de 1 persoană

  6. Un caz extrem de dureros! Un caz, cum se întâmplă pe Pământul plin de suferințe mii, zi la zi. Oamenii sunt antrenați în războaie! Zilnic pe glob există în jurul a 19 puncte fierbinți! Groaznic. Jale. Prăpăd. Foarte corect și logic a abordat problema esențială Autorul acestui material: „Cine suntem noi, oamenii, animale mânate în foc, mânate la moarte?!” Oare războiul e sensul existenței umane? Oare pentru aceste oribile EXPERIMENTE asupra umanității au evoluat științele?! Suntem doar praf minuscul în calea hidoaselor politici de război, de nimicire! De mult e momentul ca oamenii să înțeleagă că salvarea nu vine din partea mai marilor. Avem exemple. Povestea e lungă și tristă. Astăzi scriem noi…, mâine cine va scrie?! Oameni, încetați războaiele! Să trăiască în PACE tinerii, să joace nunți, să creeze familii și să înflorească Pământul de zâmbete și flori! Condoleanțe! Cui? Tuturor, cărora le-a venit rândul. Au fost mânați… Dar nu e aici sfârșitul. Regrete!

    Apreciat de 1 persoană

  7. unim si Urkraina cu Romania ? sau invitam toti rusii sa isi pasca oile pe la noi, ma rog poate in UE ne mai trezim odata si poate invatam ce este sa fi roman si ce implica asta , cu drepturi si obligatii, ca pe la noi se tot aude ca nu putem sa fim romani , e amuzant , nu ?

    Apreciază

  8. …dramatice destine…din cauza unor anafectivi,amorali…de fapt”criminali” cu sange rece.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Dumnezeu sa-i odihneasca in ceruri…

    Apreciat de 1 persoană

  10. Frumos ati scris si cite cazuri nu mai sint…doar asa putem sa ne manifestam..

    Apreciat de 1 persoană

  11. UN MOTIV IN PLUS PENTRU A URA PE PUTIN SI IMPERIALISMUL RUSESC !!! .. O poveste de viata trista, reala, o motivatie in plus pentru a incerca sa deschidem ochii imbecililor care se joaca de-a poltica, de-a razboiul, crezand ca pacea si normalitatea va dura o mie de ani si nu este cazul sa o aparam in fiecare zi ! Dumnezeu sa le primeasca sufletul la amandoi. Am sa-i am in rugaciune seara asta !

    Apreciază

  12. Războiul nu are nici o scuză, nici o determinare, nici un temei, oriunde în lume şi în orice timp istoric. A fost, este şi cred că va fi, partea de nebunie a fiinţei umane.

    Apreciat de 1 persoană

  13. Acest razboi e mai inuman decat altele… caci lupta oameni de acelasi sange, de aceiasi credinta, frati cu frati si e mare pacatul… Dumnezeu a-i ierte si fie ca jertva lor sa nu fie in van…

    Apreciat de 1 persoană

  14. Ce sa spun? Sunt intamplarile pe care le-am auzit in razboaile in care am fost. Fiecare, in parte, m-a indurerat. Ca aceasta!

    Apreciază

  15. RĂZBOI
    Pe stradă copiii plâng,
    Şi lacrimile lor sunt pete de soare.
    BĂRBAŢII.
    Voinicii… de altă dată,
    Scurmă azi în gunoaie.
    În şanţuri stau la pândă
    Cadavre umflate.
    Care cer PACE şi DREPTATE.
    VOUĂ……… celor care treceţi nepăsători,
    Peste azi şi mâine.

    EMIL COJOCARU

    Apreciat de 1 persoană

  16. ++++Pacat ,mare pacat!! Dumnezeu sa i ierte**!!Nebunii care au inceput razboiul , ar trebui omorati!Pentru ca in aceste razboaie, mor oameni nevinonovati!Ei nenorocitii, nu si trimit copiii lor in razboi!

    Apreciază

  17. Ma doare sufletul!! Sunt om, sunt sotie si mama, vreau sa traiesc in pace, copiii mei sa-si intemeieze familii, iar eu si sotul sa ne crestem nepotii. Nu vrem razboi, vrem liniste, nu vrem bogatie, vrem doar strictul necesar si sa traim in liniste si pace.
    Dumnezeu sa-i ierte!

    Apreciat de 1 persoană

  18. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească.
    Noi nu avem altă putere decât să murim în picioare, fiindcă nu vrem să trăim în genunchi.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.