Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Vis de toamnă cu Toyota

8 comentarii


Fiecărui Om în viață îi revin doi arbori: un arbore al fericirii și altul al durerii… Se zice că pe care dintre arbori vei adăpa, din acela – roade vei mânca! Oricare fiinţă umană posedă un interior magic şi surprinzător, ceva ce poate oferi lumii întregi. E mare fericirea când găseşti acest miracol în lăuntricul tău, o forță motrice, îndemn de a-i bucura pe semenii din jur. Mulţi privesc în sufletul lor până la moarte, dar nu sunt în stare să cultive acest dar, iar unii se lenevesc să-l descopere, mai mult de atât, sunt speriaţi să privească în interiorul său…

M-am pus, deci, la taclale cu Viaţa şi am întrebat-o într-o zi:”Ce bine mi-ai făcut?” Şi ea mi-a răspuns încetişor: „Ai trăit cu demnitate în toţi aceşti ani!” Am întrebat-o din nou:”Cât de mult se poate de suferit?” Viața a zâmbit: „Tu ai ştiut mereu să învingi suferința! Ai ştiut cu liniște sufletească, cu onestitate și dragoste să fii puternică! Eu te-am înzestrat cu răbdare, cu această coroană grea a înţelepciunii! Și, un lucru demn de menționat, că nu m-ai transformat pe mine într-o povară!”
Am întrebat-o: – „Unde este dreptatea, atunci?” Râzând, viaţa a răspuns:- „Eu ţi-am dăruit Ani!” – Am izbucnit în lacrimi: mi s-a părut viața mult prea crudă, nedreaptă. Nu puteam să înțeleg, de ce nici ea nu vroia să observe temerea din sufletul meu, rămas de copil firav, gingaș, neajutorat în fața aceste lumi fără credință. M-a mângâiat Viața cu blândețea ei măiastră pe creștet și mi-a spus pe un ton de glumă:”Ai trăit spre bucuria tuturor, ai muncit pentru alții, fără a aștepta remunerare și mulțumire, nu te-ai cruțat niciodată, iubești necondiționat, te conformezi situației, rămânând umilă și docilă. Sunt mândră de inimioara ta frumoasă. Ești ca un porumbel al Păcii, ambasador de dreptate și lumină printre cei oropsiți. Știi să înlături răul, să depășești situațiile conflictuale, să reverși lumină în jur.

Nu trăiești în zadar! Bucură-te de mine în continuare, voi sta în preajma ta și te voi ocroti mereu! Ai trecut cu brio toate testele oferite, ești curajoasă! Darul meu pentru tine va aygo7-300x300fi unul obișnuit, îți voi mai adăuga Înțelepciune!” – Eu, surprinsă de această ”onoare”, i-am spus:

Viaţă dragă, la ce mai am nevoie de înţelepciune pe care oamenii n-o înţeleg?„- „Dar ce pot să-ţi oferi?” – rămase și viaţa şocată.- „O Toyota Aygo”, – am zis eu pe şleau, – „O maşină drive, să distreze ceea ce-a mai rămas din înţelepciunea mea…” 😀
Şi-o lungă perioadă de timp viața mă compătimea, îmi vorbea şi, pur şi simplu, aştepta să prind la minte… Un lucru m-a rugat doar: să n-o mai cert şi a adaugat:

– „Spre  „Go Fun Yourself”, Trăieşte cu viteză!”…

Aici, m-am trezit din vis şi distracţie de zile mari… Şi am doar… 18 ani în suflet… Măcar în vis am zburat pe o Toyota

Articol scris pentru a doua probă din SuperBlog 2014

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

8 gânduri despre „Vis de toamnă cu Toyota

 1. Pina la urma tare nostim, ma amuza! Imi place!

  Apreciază

 2. Cand viata iti da intelepciune, restul putin conteaza. Cu intelepciune le poti trece pe toate, Si cele rele, si cele bune. Deobicei intelepciunea vine dupa o lunga perioada a vietii, adica atunci cand omul nu mai e in stare, mai ales fizic, sa pacatuiasca si atunci, batran si ramolit fiind, insfarsit devine intelept. Si intelepciunea batranului i se da ca sa slujeasca drept invatatura celor tineri. Dar ca intotdeauna tineretea vrea sa le treaca pe toate fara a tine cont de sfaturi. Rar om pe care natura il inzestreaza de timpuriu cu acest dar. Intelepciunea nu vine singura, vine cu un car de nevoi prin care trebuie sa treci, pe care trebuie sa le depasesti. Doamna Svetlana a primit Marele Dar, cu multe rele si bune, si trece, si va trece mereu de toate caci Intelepciunea si frumusetea sufletului, prevaleaza. Cel mai mare cadou pe care poate sa ti-l faca Dumnezeu, e caracterul, propriul tau caracter. Intr-un caracter frumos La locul cel mai de cinste, e iarasi acea Intelepciune De care noi, toti oamenii, am avea intotdeauna nevoie. Dar nu ajunge pentru fiecare… Si atunci soarta ne aduce in cale oameni ca Doamna Svetlana. De la care avem ce invata. Tot ce scrie ea, sunt exemple de viata, de omenie, de verticalitate, de frumusete sufleteasca. Exemple de Intelepciune! E un om cu un chip si un suflet plin de lumina. Felicitari pentru tot ce face, caci pe toate le face cu multa daruire. Si mari succese in continuare!.

  Apreciază

 3. Fiecare dintre noi intra, la un moment dat, in dialog ci viata, adica cu sine insasi, cu cel de-al doilea „eu”, pentru a verifica cum stau lucrurile la o rascruce de drum unde s-au adunat niste ani, si de unde, pentru a merge mai departe, trebuie sa dai socoteala cu ce incarcatura ai ajuns: morala, fizica, financiara. Din experienta altora, insa, stiu, ca partea financiara, desi necesara pentru un confort minim de existenta, poate fi devastatoare. Doar acei care au sufletul inzestrat cu calitati esentiale unei vieti demne, asa ca bunatatea, compasiunea, onestitatea, verticalitatea si credinta, doar aceia vor putea trece de orice cumpana morala sau financiara si se vor bucura de viata mai departe. Svetlana este o persoana deosebita, de o sensibilitate aparte, dar si de o frumusete sufleteasca rara pentru zilele noastre. Tinem pumnii!

  Apreciat de 1 persoană

 4. … pentru o viata sanatoasa evitati excesul de sare, zahar si grasimi 😀

  Apreciat de 1 persoană

 5. Nimeni nu poate da iubire , daca nu se simte iubit
  Iubirea izbaveste; ura condamna Citate din IUBIRE FARA CONDITII de P.FERRINI .

  Apreciază

 6. Când vine vorba despre ariile vieții (carieră, familie, relații, sănătate…) unii oamenii se regăsesc în una dintre aceste situatii:
  Nu știu ce vreau.
  Știu ce vreau, dar nu știu cum să ajung la ceea ce vreau.
  Știu ce vreau, știu cum să ajung, dar ceva tot mă împiedică.
  Te-ai regăsit în una dintre aceste afirmații ?

  Apreciază

 7. Nu ma intereseaza banii, puterea financiara sau ce masina ai sau casa, nu imi pasa daca ai banii, casa, masina, ma intereseaza sa stii sa ma pretuiesti nu sa ma folosestii, nu vreau unul care sa imi ofere putere financiara sau alte lucrurii, vreau pe cineva sa ma iubesca, sa ma pretuiasca, sa ma doreasca, sa ma respecte. nu ma vand nu is un produs is un om, nu un produs…

  Apreciază

 8. Sunt oameni în această lume care, prin însăși faptul că există, reușesc să fie un model pentru cei din jurul lor. Există oameni care, se pare, s-au născut cu o profunzime aparte pentru a reuși să sensibilizeze oarecum lumea din jurul lor şi tu faci parte din această categorie! Baftă, Svetlana!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.