Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Inga Albu la Clubul „Impresii din viaţă şi cărţi”

13 comentarii


Inga Albu:” Viaţa mea încă tînără, a fost şi este o continuă luptă pentru o viaţă normală, cu surprize frumoase şi mai puţin frumoase, – am avut şi eşecuri, pe care le-am depăşit, şi care, de fapt, mereu le primesc ca niste lecţii fara de care nu deveneam ceea ce sunt…”- Continuare, aici:

Inga Albu: Viaţa mea e o continuă luptă

Referintele prietenilor, membrilot Clubului de elite ”Impresii din viata si carti”:

Andrei Covrig: Cu mintea şi caracterul său omul îşi croieşte drumul în viaţă. Cazul Inga Albu este elocvent. Caracterul fără intelegenţă poate multe, însă intelegenţa fără caracter nu valorează nimic. Distinsa doamnă a apărut în faţa celor prezenţi la Biblioteca B.P. Haşdău în Clubul „Impresii din viaţă şi cărţi” ca o femeie simpatică şi inteligentă. Şi nu doar… Cu atenţie am ascultat mărturiile sale despre viaţă la diferite etape – copilăria, adolescenţa şi avalanşa de evenimente ce au urmat apoi. Impresionează! Inga Albu la fiecare etapă, nu am dubii, a avut şi clipe grele, însă întotdeauna a fost prezentă cu tenacitate, răbdare, străduinţă şi verticalitate. Sincer, aşa capacităţi e greu să găseşti la mulţi bărbaţi. Din discursul auzit am înţeles că cînd ceva nu o satisface are curajul să facă o preschimbare. Posibil, din acest motiv poate fi explicată această metamorfoză cînd o studentă la agronomie devine cu timpul un jurist-avocat bine cunoscut şi apreciat în ţară. Respect pentru prezenţă şi activitate la Amnesty International Moldova! Ştiu, nu din auzite, despre lucrurile bune care sunt făcute de această structură în protecţia drepturilor omului. Nu-mi rămîne decît să-i doresc doamnei Inga Albu sănătate şi baftă! La mulţi ani!

Iulia PancuAm descoperit-o astazi pe Inga Albu, care desi este cu o experienta de viata mica a reusit sa lase urme adinci. O personalitate puternica cu o dorinta profunda de a munci, pentru ca in cite activitati este implicata, altfel, cu siguranta n-ar reusi. Prin istoria vietii ei am inteles ca combinarea activitatii practice cu studierea permanenta da rezultate imediate. Am cunoscut-o pe Inga ca o fire determinata, care chiar daca soarta a pus-o la incercari, ea stie ce vrea. Aceasta cred ca este foarte important,-  sa te descoperi pe tine si sa fii la locul potrivit in momentul potrivit. De acord cu ce a mentionat Inga ca oamenii pe care ii intilnim in viata ne ajuta sa ne transformam. Aceasta transformare are loc doar daca persoana este dispusa pentru schimbari. Admirabil la o femeie este cind descoperim simbioza sufletului cu frumusetea si inteligenta. Astazi, am mai insusit o minunata lectie de viata. Multumesc,Inga!

Natalia GrosuO cunosc pe Inga Albu din 2004, fiind studente la Facultatea de Drept “Alecu Russo” din Balti. O cunosc de multi ani, dar cu mare drag continuu sa o descopar prin faptele sale nobile si munca asidua. Inga este o personalitate deosebita, care prin ambitii marete, reuseste la toate provocarile din viata sa, si in cele mai dese cazuri le incununeaza cu noi realizari. Inga Albu, prin multe sacrificii, daruire de sine si tenacitate ne demonstreaza ca imposiblilul poate deveni realitate pentru orice femeie. Este frumos sa ne facem timp sa invatam acele perle de succes de la oameni cu suflet mare si idei nobile ca sa dam vietii adevarul pret. Succese in contuniuare, draga Inga!

Ala Pinzari ”A fost o intalnire interesanta, cu o persoana interesanta. Inga a venit sa transmita un mesaj celor prezenti: caracterul si ambitia, amplificate prin straduinta si multa munca fac orice in viata posibil! Succese si mai departe, stimata Doamna!”

Galina Codreanu: ”Cu adevarat, esentele tari se pastreaza in recipiente mici…! Inga Albu – fata cu ochii ca pruna, cu voce catifelata, pasionata de dans, muzica si voluntariat, o fiica cuminte si ascultatoare, o prietena de incredere, o mamica de milioane si o avocata de succes. De cand se tine minte – a tot invatat, a descoperit, a exersat, a cautat….O fire energica, mereu in miscare. O luptatoare , care se ambitioneaza sa ia cu asalt inaltimile, indiferent de marimea acestora… Firava, finuta, neputincioasa si neajutoarat in aparenta, avocata Inga Albu, este, precum afirma toti cei care o cunosc, un caracter puternic conturat, care stie ce vrea si incotro se indreapta. Este persoana, care cade doar pentru a se ridica si a merge inainte cu o forta si mai mare, cu o indarjire uimitoare, pana cand isi atinge visul cu mana…Este perseverenta si foarte muncitoare, consecventa in tot ceea ce face, exigenta cu sine si cu cei din jur. Unica abatere o constituie relatia speciala pe care o are cu cel mai important barbat din viata ei – Luca, haiducul de 5 anisori, care o poate tine treaza toata noapte, o face sa rada inn hohote si sa simta ca traiste! Cu siguranta, fiul ei este cea mai frumoasa realizare de pana acum. Cu certitudine- cea mai mare reusita o asteapta in viitor, pentru ca are tot ce-i trebuie pentru a se afirma in jurisprudenta si a deveni o femeie de succes, o femeie de cariera, o femeie de afaceri, de ce nu… Impliniri sufletesti si realizari profesionale pe masura sufletului tau frumos, draga Inga Albu!”

Publicitate

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

13 gânduri despre „Inga Albu la Clubul „Impresii din viaţă şi cărţi”

 1. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

 2. Evenimentul a finalizat cu un schimb de impresii dintre invitații întrunirii și protagonistă. Senzaţia unei discuţii lejere a fost prezentă pe tot parcursul timpului în care Inga discuta şi povestea tot felul de istorii. Această atmosferă degajată a şi stabilit legătura între invitaţi şi gazdă, lucru foarte important în construirea relaţiilor. Clubul „Impresii din viaţă şi cărţi” oferă posibilitate tuturor de a cunoaşte oameni noi, de a asculta experienţe inedite şi de fiecare dată devine un spaţiu în care microfonul liber are o importanță majoră. (Despre eveniment aici:
  http://allfun.md/article/31706?fb_action_ids=662062470509321

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

 4. http://thewoman.md/avocata-inga-albu-intr-un-stat-democratic-avocatul-bun-este-cel-care-cunoaste-legea-si-nu-judecatorul/
  Succesul, exceptand anumite cazuri, nu vine niciodată de-a gata. Sacrificiile, pumnii strânși, constrângerile sunt inevitabile și fac parte din ascensiunea individuală. Trebuie, însă să crezi, să vrei cu adevărat și să lupți pentru ceea ce vrei. Avocata Inga Albu a demonstrat că se poate!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Avocat Inga Albu: A-ţi investit bani în construirea apartamentului şi a-ţi rămas doar cu contractul?
  Cred că vă este cunoscută o astfel de situaţie din păcate actuală şi neplăcută pentru dumneavoastră. Dacă a-ţi încheiat un contract pentru investire în construirea unui imobil (garsonieră, apartament, casă, etc…) şi în final a-ţi rămas doar cu contractul şi banii achitaţi? atunci trebuie să realizaţi, că sunte-ţi în prag de litigiu cu această companie, care urmează a fi soluţionată fie pe cale amiabilă prealabilă judecăţii, fie pe cale judecătorească.
  http://www.allmoldova.com/ro/news/advokat-inga-albu-zhdali-novoselya-poluchili-dolgostroj/

  Apreciază

 6. http://www.allmoldova.com/ro/interview/romana-de-mai-bine-de-6-ani-apar-interesele-diversilor-clienti-in-instante/
  Inga Albu:
  De mai bine de 6 ani apăr interesele diverșilor clienți în instanţe

  Eu nici nu visam să devin avocat. Am trecut prin diverse experiențe până la această funcție.

  Apreciază

 7. Mi-a facut o deosebita placere sa o cunosc personal pe Inga Albu si sa fiu prezenta la aceasta prezentare…Ea reprezinta un exemplu real pentru fiecare din noi…un model demn de urmat…in realizarea si formarea noastra totul depinde de noi si de ceea ce ne dorim cu adevarat…ceea ce vine din suflet….asta am invatat de la INGA…UN MARE BRAVO EI…si mult succes in tot ce face,e o femeie deosebita,perseverenta,ambitioasa si cu suflet mare si de admirat…

  Apreciat de 2 persoane

 8. ”Impedimentele intilnite in cale sunt de cele mai multe ori treptele pe care le pasim spre a ne ridica mai aproape de scopul propus!” (Inga Albu)
  http://fileviatasicarti.wordpress.com/2013/08/03/inga-albu-viata-mea-e-o-continua-lupta/
  Clubul ”Impresii din viata si carti” invita la o noua sedinta! –
  Se numeste Inga Albu (Tcaci), s-a născut pe 22 iulie 1982 în satul Grinăuţi-Moldova din raionul Ocniţa.
  În anul 1997 a absolvit Gimnaziul din satul Parcova, raionul Edineţ. Ulterior, în perioada anilor începînd cu 1997 pînă în 2000, şi-a făcut studiile liceale în oraşul Chişinău, la Liceul Teoretic Agricol pe lîngă Universitatea Agrară de Stat din Moldova, profil agronomie, ulterior, în vara anul 2000 a absolvit Liceul cu susţinerea bacalaureatului.
  În anul 2000, Inga continuă studiile la Colegiul de Business şi Limbi Moderne ELOCVENŢĂ, din or. Edineţ, si vara anului 2003 devine absolventă cu calificare Jurist, de profil Juridic cu specialitatea Drept. Întîmplările şi mențiunile Ingăi au rămas o istorie de succes pentru acest Colegiu, ea a fost absolventă a primei promoţii de la înfiinţarea Colegiului, cu o reuşită eminentă, toate au avut un impact serios în viaţa Ingăi şi o importanţă majoră în formarea carierei profesionale de mai departe.
  Pe parcursul anilor de studii în Colegiu, Inga a împărţit timpul său în două: prima jumătate, era studentă, iar în a 2-a efectua rolul de profesoară de dans pentru copiii claselor primare, în cadrul Şcolii de Arte din oraşul Edineţ. Celelalte zile lucra la Judecătoria din Edineţ, unde asista la diferite procese de Judecată, implicându-se intens în lucrul grefierilor şi Judecătorilor, – descoperise că e ceva ce o interesează, iar practica continuă o va ajuta în aprofundarea cunoştinţelor profesionale.
  În iulie 2003, Inga a fost angajată temporar la Societatea cu Răspundere Limitată NISTOR din or. Edineţ în funcţia de asistent contabil şi operator.
  În septembrie 2003, Inga studiază la Universitatea de Stat Alecu Russo, specialitatea Drept fără frecvență, in Bălți, urmându-si tot odată meseria în Organele de Stat. Astfel, în baza ordinului 11, p.4 din 06.03.2004 Inga Albu a fost angajata în cadrul Departamentului de Executare a Deciziilor Judiciare de pe lîngă Ministerul Justiţiei începînd cu 01.03.2004 în funcţia de inspector superior. A împărţit timpul său în două, exercitând atribuţiile de serviciu cu succes, continuând tot odată studiille. În luna septembrie 2009 a fost transferată la funcţia de executor specialist în acelaş oficiu. A fost recunoscută şi apreciată de catre Departamentul de Executare Chişinău şi Ministerul Justiţiei emiţînd la data de 13.10.2004 – Ordin de decernare cu Diploma de Onoare pe Executorul Judecătoresc. În ianuarie 2005 cariera Ingăi avansează, fiind transferată deja în funcţia de executor specialist principal. În martie 2005, i s-a conferit gradul de calificare de rangul III, consilier de clasa a III-a. Ulterior, atinge si un calificativ, fiind transferată la funcţia de consultant-executor. Din 2006, Inga Albu deţine deja funcţia de Şefă de Sector la Secţia Civilă, direcţia încasării pensiei de întreţinere pentru copiii minori, iar în cumul exercita şi Funcţia de Contabil-Şef în acelaş oficiu.
  În aprilie 2007, Inga Albu devine licenţiată în DREPT. A început o nouă etapă a vieţii profesionale: ea se eliberează din funcţiile deţinute la Oficiul de Executare Edineţ din propria dorinţă şi începe o filă nouă… Dorea să crească profesional, să se afirme, iar la Edineţ a considerat că și-a depăşit posibilitățile, astfel, în mai 2007 Inga vine la Chişinău, după circa 7 ani lipsă, si intr-un ritm intensiv cu Chişinăul mult mai dezvoltat decît il cunoştea anterior, Inga s-a ambiționat să îşi atingă scopurile propuse. În scurt timp devine consultant în cadrul unui Birou Notarial din Chişinău, unde a activat pînă în decembrie 2007. Dorise să devină Notar, dar tot drumul ei parcurs, fără ezitare a condus-o spre avocatură, iar practica notarială și ulterior, rămâne un beneficiu în lucrul avocaturii pe dosarele cu tangenţe a actelor notariale. În decembrie 2008, Albu Inga obţine Licenţa despre practicarea activităţii în avocatură, iar în martie 2009 înfiinţează Biroul Individual de Avocatură, care ulterior în legătură cu modificările din Legislaţie a fost denumit ”Cabinetul Avocatului Albu Inga”.
  Din iulie 2008 pînă în septembrie 2013, Inga s-a implicat ca voluntar, devenind membru al Clubului Rotaract din or. Chişinău, – un club nonguvernamental sub patronajul Rotary – o rețea globală axată pe promovarea Păcii în lume; o organizaţie de lideri de afaceri şi profesiuni, uniţi la nivel mondial, in furnizarea serviciilor umanitare, si care aplică standarde etice înalte în toate vocaţiile, ajută la construirea bunăvoinţei şi păcii mondiale. Din anul 2011 Albu Inga este membru al Organizatiei non-guvernamentale Amnesty International Moldova – care prezintă o miscare globală a persoanelor de rând care luptă pentru drepturile omului, consacrate în Declarația Universală a Drepturilor Omului. În septembrie 2013 Albu Inga a fost acceptată ca membru în primul Club Rotary din Moldova. La fel, este implicată ca avocată in Proiectul „Promovarea politicilor nediscriminarii in Republica Moldova”, un proiect realizat de Asociatia Obsteasca „Coalitia Nediscriminarii”.
  În iunie 2009 Inga a mai îmbrăţişat o profesie nobilă – cea de Mamă unui băieţel cu numele LUCA!
  Inga este mereu activă şi la fel se implică în diferite activităţi, – participă la seminare de instruire profesională, traininguri şi întruniri de acest gen. Este membrul grubului de Lucru din cadrul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, Pilonul IV în lupta cu Coruptia pe un termen de 4 ani fiind delegată de către Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova.
  Deja de 5 ani, Inga desfăşoară activitatea de avocat în or. Chişinău, cea de mamă şi de membru al Clubului Rotary, iar cum le reuşeşte pe toate, – Vă invităm să aflați la întrunirea Clubului Clubul ”Impresii din viata si carti”! Inga Albu ne va împărtăşi toate succesele, eşecurile şi secretele în spatele tuturor reuşitelor!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.