Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Yaris în orașul meu!

11 comentarii


Pentru mine, ca domniţă, cel mai important la o maşină auto – este aspectul ei, – să se potrivească cu exteriorul meu, cu gentuţa mea, fularul şi mantoul… Să reprezinte caracterul meu… Yaris autoDar, deoarece nu am acest caviar printre exponatele mele, mă conformez cu microbuzul sau cu un alt transport de rută urbană, care mă duce pân-la serviciu, fie în alte direcţii de rutină. Pentru mine maşina este şi o necesitate extremă. Am noroc la oameni buni şi – cu maşină (bat în arţar). Şi azi, vai de capul meu, – pe o ploaie torenţială, am ieşit uitând umbrela acasă şi de lene nu vroiam să mă întorc după ea, până am înţeles, că începe să curgă rimelul pe albia năsucului meu… Am ajuns eu, totuşi, la testul drive cu Yaris Toyota, recunosc, – cu mari îndoieli, însă mi-a mers cu reprezentanţii Centrului Toyota din Chişinău: ei au fost binevoitori şi mi-au venit în întâmpinare cu braţele deschise. Mai operativă peripeţie n-am avut în viaţa mea! Le-am spus, că mă interesează, în primul rând, noul model Yaris de la Toyota, în sinea mea visând să fiu fericită oriunde, în special, dacă câştig premiul… De la managerul Centrului Toyota aflu, că noul model Yaris 2014 a fost asamblat în Franţa, – un produs – cadou special de la europeni pentru europeni! Anume Yaris este cel mai vândut model din Europa. Pentru că are dimensiuni mai mici ca la cele obişnuite, e un model drăguţ şi compact, iar cu gabaritele sale se încadrează de minune în stradele cu drumuri înguste, e foarte eficenta pentru călătorii sau excursii la fabrica Yaris din Valenciennes, Franța… – Alegerea este a Ta! Cândva marele Federico Fellini a numit următorul lui film „8 ½” – după numărul de filme regizate de el. Strict vorbind, acesta a fost al nouălea film al său, iar unul dintre cele nouă filme a fost de scurt metraj, în plus filmat ca si co-autor. Astfel, a apărut o denumire atât de neobişnuită: într-o ordine auto-ironică – cică, nu este cuvenit ca un maestru să emită o lucrare de jumătate ca una în întregime… Nu mă pricep la maşini, dar le pot urmări tendinţele. Înțeleg că fără cei străini nu se poate: avem multe de împrumutat de la ei… Automobilele devin tot mai frumoase, stilate, rapide, ce e mai de adăugat, progresul ştiinţei şi al tehnologiei, vădit, sunt disponibile. Am făcut o revizuire testând şi filmând: e chiar bunicică maşinică! Vreau să menţionez, că Yaris fiind reprezentantul masinilor franceze, dispune de un design original și distinctiv, spre deosebire de alți producători care reproduc orice colţişor de la vecini. Are un design plăcut, cu un orizont larg din faţă, există butonaşe pe volan pentru a controla muzica yaris-karaoke, scaunele din spate, oglinzile laterale, etc. În spatele fotoliilor e la fel de spațios, precum şi portbagajul. E flexibilă şi zboară prin orice torenţe de ploi. 🙂 Maşinica e chiar un baby, – genială pentru oraşul meu! Vrei roşu, alb sau platină, este! Ador cea roşie! – dar cine mi-o dă?

P.S. Gândesc cu voce tare: „Iată voi mai creşte şi îmi voi cumpăra această maşinică! „Genial în oraș, fericit oriunde!”

Modernizată pentru 2015 noul Yaris Toyota a actualizat hatchback-ul generaţiei a treia, care după restaurare a eliminat versiunea cu caroseria cu trei uşi. O schimbare de cheie a modelului Yaris a devenit noul design front-end, îndeplinit într-un stil probat mai înainte pe Augo2. Şi acum, autoYaris Toyota 2015 străluceşte cu mărimi enorme ale barei din faţă de protecţie a aerului, grilă modificată şi optică actualizată. S-a schimbat uşor capacul portbagajului, iar luminile au fost perfecţionate cu secţiuni cu LED-uri. În salon nu s-au făcut mari schimbări – doar au apărut elemente noi cu instalare a controlului de climă etc. Gama de unităţi disponibile de putere a rămas aceeaşi. Printre inovaţiile tehnice producătorul menţionează îmbunătăţirea de izolare a sunetului şi suspensia modernizată, care permite perfecţiune controlului şi confortul maşinii. Surprind cu drive noul Yaris 2014 prin oraşul meu, cu plăcere mă întorc să privesc imaginile şi filmuleţe cu descoperirea frapantă a calătoriei mele testate: acum, se pare că a fost doar un vis… S-a petrecut atât de rapid, şi m-am ales cu multe impresii noi.

Îmi place acest brand auto, – pentru mine Yaris deja a păşit în fruntea competiţiei. Cum se spune, toate bune, doar alege după gust! Interesant, cum e ea – maşina viitorului? Nu e doar un mijloc de transport, – ea este maşina cu care vrei să fii mereu împreună: te va susţine, fără a discuta, va gândi la fel, şi te va compătimi, cu ea vei obţine bucurii şi te vei elibera de oboseală, şi nu e doar o maşină, – este un stil de viaţă! Asta trebuie să simţi, când te aşezi la volan, atunci când controlezi acest auto în diferite condiţii şi moduri, şi, în acelaş timp se schimbă, şi propria ta lume cu toyota …

Articol scris pentru SuperBlog 2014.

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

11 gânduri despre „Yaris în orașul meu!

  1. Mult succes in concurs. Meriti pe deplin. Doar daca ca de obicei, premiile sint din timp cumparate 😉

    Apreciază

  2. filmul e shuperb, imi place mult. Observ ca si orasul vostru are drumuri bune, si mai curat ca la Bucuresti. (Y)

    Apreciază

  3. Merg sa o cumpar pe rate, daca va mai fi asa model si la noi, la Timisoara..

    Apreciază

  4. Extraordinar! Filmulthe apetisante ca m-a, hotarit sa trec shi eu un test drive shi poate mai multe! Shuperba inithiativa! Felicitari, Svetlana!

    Apreciază

  5. Toyota Yaris a fost si prima mea masina in 2005 . Ea m-a impus sa incep sa conduc

    Apreciază

  6. Incredibil dar e adevarat!

    Apreciază

  7. bunà sunt ioana am o fetità si tare ne dorim masina Iarys

    Apreciază

  8. cu muzicuta 😀

    Apreciat de 1 persoană

  9. Lumea se schimbă și tu o dată cu ea, shi mashina la fel. Excelent articol! Imi plac filmele, ravo Svetlana, mult succes itzi doresc!!!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Chiar este adevarat

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.