Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Pentru lume era doar amanta

10 comentarii


S-a trezit brusc la două noaptea. Totul era ca de obicei: ceasul bifa pe perete, pe rafturi se vedeau imaginile și peste tot erau flori. Frumos, dar parcă era dureros să privești acest tablou. A întors capul și o văzu. Ea dormea liniștit, aruncând pătura de pe sine. Fața ei divulga un aspect nemulțumit și chiar jignitor, dar în general, era destul de dulce. Era plăcut s-o privești, nu și să o admiri. Ce s-a întâmplat totuși? Se ridică fără zgomot și întră în bucătărie. N-a reușit să ajungă acolo că privirea îi căzu pe fotografia lor de la nuntă. A zâmbit ușor și a luat-o în mâini. Cât era ea de fericită atunci când el a fost de acord s-o ia de soție după cei șapte ani de despărțiri și reuniuni. Și – ce acum? Ea este o femeie profund nefericită, pentru că anume el așa o face. N-a iubit-o și niciodată nu o va iubi. Da, el simte pentru ea afecțiune și respect, nu mai mult. Nu este ea femeia după care ar pleca la capătul lumii, și de la care ar dori să aibă copii. Nu-i unește nimic. Decât ceea că sunt împreună. De ce au ajuns pănă aici? 

Totul e simplu: el a venit dintr-o provincie, crezând că toate ușile capitalei vor fi deschise pentru el. Dar, s-a confruntat cu o realitate mult mai dură: nimeni nu are nevoie de el, și să cucerească acele înălțimi la care visa, nu are șanse. Apoi a apărut ea, cu bani, cu un serviciu de prestigiu și, desigur, cu apartamentul propriu. El nici nu-și amintește prima lor întâlnire: o fată ca fată, nimic neobișnuit, cu excepția banilor părinților ei. Deși, ar trebui să le fie recunăscător pentru locul său de muncă și că l-au acceptat în familia lor. Astfel, au zburat șapte ani. Ea era alături, cu toate că el o înșela de zeci de ori, și ea cunoștea și tolera acest lucru. Și toate ca răsplată pentru acordul lui de a se căsători cu dânsa. Și de ce nu? În acel moment a avut totul, iar părinții au început să-l preseze:”Cât se poate? Căsătoriți-vă odată! Privește-o – este o soție ideală!” Așa că s-a căsătorit.

Doar pentru că nu a putut spune ”Nu”. Și acum, se trezește cu nopțile de spaimă. De frică pentru viitorul lui. Ce urmează: copilul pe care și-l dorește ea, și nu el?  Serviciul propus de tatăl ei?

Prefăcătorie constantă că totul la ei e bine, și că sunt fericiți împreună la nebunie? Adâncit în gânduri, el a pus fotografia la loc și a ieșit la balcon.

Aerul adia a primăvară, cu un trecut și viitor eșuat. Și-a strâns degetele în pumni și a inspirat aerul proaspăt. Cum să se decidă la acest pas? Cum să-i spună despre ceea ce știe și ea deja? Eh, dacă ar putea întoarce timpul!..

Undeva mai jos se auzi un zgomot, deritecătorul incepu să măture strada. Iată și o nouă zi de după colț. Însă el dorea, ca ziua să nu fi început…

Și undeva nu departe, la următoarea stradă, într-o clădire obișnuită dormea EA. Visul lui, speranța lui, iubirea lui. El își va aminti mirosul părului ei și peste zece ani, își va aminti de zâmbetul ei, vocea, ochii. El își va aminti tot ce are legătură cu EA.

Da, pentru toată lumea, inclusiv pentru cea care doarme în patul lor comun, ea era doar amantă… Dar nu și pentru el…

Nu vă legați viețile cu alte persoane atunci când suferiți de eșecul iubirii. Aveți grijă de inimă și de iubire!

❤ (SV)

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

10 gânduri despre „Pentru lume era doar amanta

 1. ARTICOLUL A INTRAT IN TOP ZECE BLOGTOP.MD:
  http://blog.blogtop.md/cele-mai-populare-articole-de-pe-bloguri-in-luna-februarie-2018/

  Blogtop.md revine cu lista lunară a acelor mai viralizate articole de pe blogurile din Moldova. Vă prezentăm care au fost cele mai populare subiecte în ultima lună de iarnă. Menționăm că acestea sunt prezentate în mod aleatoriu.

  Conform monitorizării platformei Blogtop, printre autorii care au avut articole pe placul publicului în luna februarie, au fost Nata Albot, Fine Wine, Elena Robu, Vitalie Vovc, Nina Cotorobai, Svetlana Vizitiu, Alexandru Leahu și Stela Botez.

  Cele mai populare articole au adunat împreună peste 9 mii de reacții în Social Media. Continuă să citești pentru a afla cine a hotărât să-i scoată din anonimat pe cei mai buni bucătari din țara noastră.

  Printre cele mai populare articole ale lunii februarie se regăsesc:

  DoReDos la Eurovision, o ofensă pentru R. Moldova / Elena Robu

  CINE-S CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN MOLDOVA? / Nata Albot

  Moldova: am atins punctul de non-retur ? / Vitalie Vovc

  Natalia Petrea – primariţa de la Costeşti la Clubul Impresii din viaţă şi cărţi / Svetlana Vizitiu

  Patru vinării din Moldova, desemnate cu aur la Berliner Wein Trophy / Fine Wine

  Dar totuși / Alexandru Leahu

  Cum ne ajută Uniunea Europeană și cum ne ajută Rusia / Elena Robu

  Pentru lume era doar amanta / Svetlana Vizitiu

  Gabriel Dumitru este actor în noul videoclip al Loredanei, Zdob și Zdub și Ligalize.foto.video. / Stela Botez

  Viorica Zaharia: „Nu fiți purtători de microfoane, ci profesioniști care știu să se documenteze, să pună întrebări și să scoată din surse informația de care are nevoie omul de acasă, nu politicianul.” / Nina Cotorobai

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: Cele mai populare articole de pe bloguri în luna februarie 2018 – Blog BlogTop

 3. Totusi e un magar! Imbecilul, vrea totul imediat si bani si dragoste si iubita. Fara sa lupte

  Apreciat de 1 persoană

 4. Trist trist, pacat nu cei care merita dragoste nu o pot cuprinde

  Apreciat de 1 persoană

 5. Nu stiu ce va face sa certati
  Pentru mine este o poveste destul de trista. Pana lacrimi.

  Apreciază

 6. foarte grei sa iei hotariri cand nu iubestisi esti constrins de rude. Asa e pe tot locul. Nu poti schimba nimic

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.