Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Lenuţa Gheorghiţa – protagonistă la Clubul ”Impresii din viaţă şi cărţi”

25 comentarii


În ajun de Ziua Îndrăgostiţilor, Clubul de elite ”Impresii din viata si carti”  a venit cu o selecţie aromată, folcloric tentantă şi care îmbie la impresii cu amintiri şi declaraţii de dragoste. Şi pentru ca totul să fie şi mai ispititor de muzical, i-am asortat cu o prezenţă la fel de folclorică, cu caracter popular, cu voce extraordinară, dar şi foarte atrăgatoare ca femeie şi personalitate. Omul prezent şi dorit peste tot, şi pe meleagurile Moldovei, şi peste hotarele ei. Este protagonista cu nr. 69 – Lenuţa Gheorghiţă, desigur, voi o cunoaşteţi, recent am prezentat şi o istorie scurtă a vieţii sale, vedeţi un fragment din sursă si albumul de la şedinţă: «Lenuta Gheorghita la Clubul Impresii din viata si carti» (deschide)

lenuta gheorghita”Timpul are o singură dimensiune: prezentul. Astăzi, Lenuța Gheorghița, tânără şi foarte frumoasă, https:vine cu o autobiografie a transformării sale dintr-o răţuşcă într-o lebădă norocoasă şi fericită, cu continuă suflare imprevizibilă, romantică, interogativă şi generoasă, veselă, directă, cu o poveste de dragoste creionată din vise şi speranţe pentru oameni, cu caracteristici specifice unei istorii încredibile, pe care doar ea ştie cum să le redea, în felul ei popular şi amuzant…” ( //impresiidinviatasicarti.wordpress.com/2017/02/01/lenuta-gheorghita-totul-este-superb-in-viata-mea/ )

A fost cu sinceritate, unul dintre cele mai interesante şi reuşite şedinţe ale Clubului! O interpretă de muzică populară are misiunea de a promova folclorul nu doar pentru sine, ci şi pentru memoria strămoşilor, pentru cei care au creat şi perpetuat în timp valorile artisitice ale neamului nostru. Lenuţa Gheorghiţă este un artist universal – a cântat, a glumit, şi cu toate acestea a relatat, ca de obicei, cum se face la club, despre viaţa ei, talentul ei, darul de a cânta, impresii amuzante din copilărie, despre dragoste şi, în special, despre mamă ei… Cum se poate să reuşeşti în proiecte noi, şi în acelaş timp, să rămâi o mamă şi soţie bună, o prietenă, o colegă, şi pur şi simplu, om de omenie. Lenuţa ne-a demonstrat o adevărată lecţie de viaţă prin experienţa ei proprie. Lenuta GheorghitaA fost instructiv, a fost educativ. Și pentru copiii care au venit s-o cunoască. Au fost lacrimi, şi clipe cu suflete îndurerate, cu carităţi  de moment şi pentru viitor… Omul vulnerabil întotdeauna se trage la caractere puternice cu speranţa că se va molipsi de calități frumoase, în orice caz, și acest lucru vine din voinţa lui…   Iar publicul se tot înmulţea pentru a o asculta, şi mulţi studenţi de la Şcoala profesională nr.8, Centrul de Excelenţă a Industriei Uşoare, cu siguranţă, au plecat impresionaţi şi inspiraţi după eveniment, acasă.  S-a observat atenția deosebită din partea lor pentru respectabila cântăreață: S-au pus întrebări, s-a dorit să se afle mai multe din viața ei… Iurie Braşoveanu, scriitorul, i-a donat cartea lui proaspăt lansată. Vasile Vizitiu şi el a menţionat talentul Lenuţei, dăruindu-i la fel cartea lui de autor. S-au spus referinţe frumoase la adresa protagonistei din partea Marianei Harjevschi, Dorina Codreanu, Diana Zlatan-Ciugureanu şi alţi prieteni ale protagonistei, cu unele dintre ele cu Doina Arsene Grigoras au cântat excelent în duet. Moderatoare de excepţie a fost Mariana Harjevschi, director general BM ”B.P.Hasdeu”. Vedeţi imaginile accesând acest album:«Lenuta Gheorghita la Clubul Impresii din viata si carti» .   Şi filmele mai jos:

Prietenii, colegii, şi oaspeţii evenimentului vin cu aprecierile lor:

 Diana Ciugureanu-Zlatan:”Clubul de Elite „Impresii de Viață și Cărți” reușește o performanță fascinantă, evenimentele trăite aici cu intensitate maximă, reunind cu o forță magică, familia deja închegată, cu tradiții frumoase, precum și înnoind componența prin protagoniști de excepție. Sunt oameni reali, cu familii, cu activități, cu vise și succese. Doar că au ei, o lumină indescriptibilă, emanată de un interior bogat, care ne înalță și pe noi, la fiecare întâlnire de suflet. Sunt fericită să învăț viața, secretele succesului, al liniștii și al armoniei. Sunt binecuvântată să am o viață adevărată, cu oameni care foprmează elita societății noastre. Lume blândă, înțelegătoare, manierată și smerită. Două geniale vedete ale muzicii, Lenuța Gheorghiță și Doina Arsene Grigoraș, s-au dăruit cu atâta naturalețe și dragoste pentru cântec, public, încât nu au părăsit sala, nici tinerii, nici adulții. Cum să nu declari în suflet, drept sărbătoare, această zi de triumf al spiritualității, al magnificului farmec, prin care ne-au recucerit cele două stele de o valoare inestibabilă? Ne-a înfiorat la lacrimi, poemul creat ad hoc, în acea atmosferă, de colega noastră de la USEM, Dorina Codreanu, venită cu un buchet de flori albe, pure, calde… Cadoul de la colegul Iurie Brașoveanu de la USEM, plastician afirmat cu brio în Italia, a fost o carte de versuri, care, la fel, a încântat- pe admirabila protagonistă, pe dulcele public. Suntem fericiți, reuniți la templul civilizației umane – Biblioteca. Abia aștept să mă scald în voluptatea vieții culturale, la următoarele evenimente, pe care le consider că vor forma un infinit de miracole aducătoare de sănătate a sufletului! Vă iubim, dragă D Președintă a Clubului, Svetlana Vizitiu! Pe bune, Vă iubim enorm! Sănătate și Doamne, ajută! Felicitări, nouă, tuturor, pentru azile luminoase și viață în credință!”

«Lenuta Gheorghita la Clubul Impresii din viata si carti» – albumul cu imagini de la club

https://www.facebook.com/events/143175629489742/

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

25 de gânduri despre „Lenuţa Gheorghiţa – protagonistă la Clubul ”Impresii din viaţă şi cărţi”

  1. Pingback: Retrospectiva anului 2017: Clubul Impresii din viata si carti (al patrulea an) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. Nimic nu incalzeste iarna mai bine decat invidia prietenelor! (L. Gheorghita)

    Si are absoluta dreptate! 😀

    Apreciat de 1 persoană

  3. Minunat acest club si oamenii ce-l frecventeaza. Felicitari ! ❤

    Apreciază

  4. Sufletul nostru vibrează la auzul sunetelor unei voci fenomenale, unei muzici ce ne dă fiorul dragostei pt. a trăi in pace si liniște, este splendoarea vietii in zorii dimineții, un cald surâs in plină tinerete ori bătrînețe.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Încă o zi plină de emoții pozitive şi bună dispoziţie! A fost ceva deosebit, ne-am simțit liberi şi relaxați, am fost delectaţi cu povestea de viaţă a Lenuţei Gheorghiţă şi cu muzică bună! Am cunoscut-o pe Lenuţa Gheorghiţă nu doar ca o persoană talentată, ci şi ca o femeie puternică, optimistă şi cu un simț al umorului de invidiat! Mulțumesc clubului,, Impresii din viața şi cărți ” pentru seratele extraordinare pe care le faceți! Cu respect!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ar fi bine să învățăm a aprecia și a susține oamenii care se dăruiesc, emanând lumină.

    Apreciază

  7. Dna Svetlana Vizitiu. Urmaresc in ultima perioada postarile dvs. pe grupul Media la Biblioteca si nu am reactionat, intrucit credeam ca 1-2 sunt de incercare. Cu tot respectul vreau sa va atentionez ca pe acest grup incercam sa discutam despre stiri sau informatii aparute in presa, care fie prezinta tendinte de dezinformare, manipulare, propaganda, fie pur si simplu iau in dezbatere subiectul Educatiei Mediatice. de asemenea, bibliotecarii care organizeaza activitati de Educatie Mediatica sunt incurajati sa-si impartasesca experienta in acest grup. Acceptam comentarii, critici etc. etc legate de subiectul Educatiei Mediatice. Sper ca in viitor sa urmarim postarile dvs. legate anume de acest domeniu. Va multumesc anticipat pt intelegere.

    Apreciat de 1 persoană

    • Doamna, spuneti-mi, va rog, stirile din blogurile md, nu sunt la fel Presa? Dar si sa ascultati metodele educative ale protagonistei la Clubul Impresii din viata si carti? Cititi si ascultati ce spune, apoi veniti cu reprosuri!
      si este vorba de grupul Educatie media in biblioteca… Atunci cu ce ne ocupam noi, la biblioteca?

      Apreciat de 1 persoană

      • Bună ziua, îmi spune Inga și intenționat ”cineva” m-a invitat în acest grup, iar ocazional îl urmăresc, având un interes profesional. Educația mediatică este un termen relativ nou pentru societatea noastră în care continuă să se ”injecteze” doar propagandă, dezinformare și publicitate ieftină. Prea devreme ca să considerăm acest termen înrădăcinat. Cred în cest grup de nișă, creat pe faceboook, și în puterea lui de a contribui la educație mediatică. De aceea, vreau să vă rog să păstrați oarecum conceptul acestui grup, de educație mediatică. Eu am citit ”descrierea atmosferii” din cadrul grupului și am privit filmulețul, așadar, o oră și jumate, nimeni sub nici o formă educație mediatică nu a făcut. Nu am simțit. Sunt eu nesimțită?
        În atenția organizatorilor, Lenuța Gheorghiță (care nu este încă artist emerit, cum a prezentat-o moderatoarea) are pagină pe facebook, cred că are cont pe youtube sau alte rețele etc. Nu cred că are nevoie de această pagină pentru PR.
        Apropo, așa și nu am auzit nici o impresie ”din cărți” de la invitată și nimic legat de educație mediatică. Ce media urmărește? de ce? Ce ziar citește? Ce crede despre mass media din RM? Iata câteva întrebări pe care dacă moderatoarea le adresa, postarea își mai găsea cumva loc aici.
        Asta așa o părere

        Apreciază

        • Nu este artista emerita, dar cu siguranta merita acest titlu… Are o voce superba, recunoasteti si voi… Nu am avut posibilitatea sa filmez toata sedinta, caci a durat mai mult de doua ore, si filmul meu foto se descarca dupa timp de ora si 15 minute, din pacate, am fost nevoita sa omit si unele intrebari puse de moderatoare.. Dar ceea ce consideram noi ”educativ, a urmat tocmai atunci cand n-am putut filma, Elevii, studentiii, care de obicei, adeseori pleaca nerabdator, au ”suportat” destoinic circa trei ore si chiar au ramas dupa event sa mai discute cu cantareata,.. tocmai de aceea ca au avut ce asculta, invata si imprumuta din lectiile spuse de Lenuta Gheorghita, A avut ce ne impartasi din viata ei personala, cu multe lipsuri, a crescut fara tata de la trei ani, a razbatut prin forte proprii, a reusit in cariera muzicala, datorita caracterului sau, pe care unii il considera prea indraznet… Nu as spune acest lucru, e foarte Bravo, – am inceput s-o admir si mai mult dupa sedinta, si pt ca a vorbit elevilor despre respectul fata de pariniti, de oameni, prin exemple propriii din viata ei, si recunoaste ca a facut unele greseli care au marcat-o, dar si au educat-o… De ce ar trebui sa ma justific, daca am postat in grup, inseamna ca am considerat ca e corect, ca doar nu promovez de dragul PR Gheorghita, sau de dragul meu, de like deja nu am nevoie, etc. A fost a 69 protagonista a Clubului Impresii din viata si carti, si daca n-a vorbit ea multe despre carti, au spus-o alti autori, ca de ex., tatal meu Vasile Vizitiu, precum si Iurie Brasoveanu, Dorina Codreanu etc etc. Toti cei, care si i-au donat carti de autor la club. Si BM Hasdeu i-a donat un ”teanc” de carti la care s-au spus si recenziile… 😀 Daca postez, deci, trebuie sa dau si socoteala, de ce am postat la educatie media? De ce nu aveti incredere in oameni, ca… sunteti prea tinere sa fiti dezamagite 🙂 Intrati in articol, fie, mai intai vedeti cine posteaza, ca mie nu-mi arde de glume sau spamuri. Da, va recomand si un articol foarte bun, consider eu, la fel despre Lenuta, pentru ca e si amuzant, mult pozitiv. De fapt, toti protagonistii pe care-i promovez la club, nu-mi sunt rude etc, ii cunosc si eu prin sedintele create la aceste evenimente… Unii dezamagesc, altii surprind, dar de la fiecare intr-adevar ai ce invata… Bafta tuturor in educatie media, in special la biblioteca 😉
          https://fileviatasicarti.wordpress.com/2017/02/01/lenuta-gheorghita-totul-este-superb-in-viata-mea/

          Apreciat de 1 persoană

  8. Frumos! Nu conteaza din ce partid esti, conteaza din ce tara esti si promovezi MOLDOVA!!! Bravo club!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.