Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

TOP Bărbaţi Formatori de opinie

25 comentarii


  Un TOP cu cei mai urmăriţi formatori de opinii (sociale, politice etc) pe reţele de socializare, – şi cei mai curajoşi bărbaţi prin expunerea propriei păreri în public. Sunt bloggeri, politicieni, juristi, pictori, jurnalisti, istorici etc. Sunt Bărbaţii urmăriţi pentru şarmul şi umorul lor, pentru postări obiective şi amuzante, pentru simpatia care ne-o produc ei involuntar, în special pentru acel dram enorm de adevăr cât ocean de mare în mesajele lor prin experienţa lor suficientă ca să le dăm crezare… Şi oricât n-ați spune că nu avem timp pentru a cuteza asupra vorbelor şi faptelor străine, că nu sunt cei din top anume din ‘’ligheanul’’ nostru cuibărit de proprii păreri, sau din motive politice, – oricum ne interesează ce mai spun aceşti bravi ostaşi ai societăţii moldave. De ce? Pentru că ei, într-adevăr, au Dreptate, – sunt cei care pot schimba ceva în societatea noastră, ar trebui ascultaţi, susţinuţi, şi dacă nu am fi atât de înverşunaţi cu ale noastre indiferenţă şi treburi ‘’personale”, cu umăr la umăr să contribuim și noi la fapte mai bune! Băieţii ăstea au judecată, sunt obiectivi, ne provoacă, şi chiar ne surprind prin mesajele şi sinceritatea lor, depinde doar pe cine afectează în mod pozitiv sau, ba… Mai jos, sunt expuse unele fragmente extrase din postările lor virtuale. Dar, să-i vedeţi pe reţele de socializare, şi cum comentează utilizatorii pe paginile lor! – Ei, cei din top, sunt cei mai urmăriţi şi comentaţi în aceste momente! I-am ales nu eu, – Voi i-aţi ales în acest Top! Eu doar le-am orânduit imaginile şi mesajele în ordine aleatorie… Baftă – în aplauze sau la reacţii adverse! 😀 top1 formatori de opiniiVeaceslav Balacci, jurist, consultant în tranzacţii economice vamale, blogger: ‘’Mă MÂNDRESC cu originile mele din satul Alexandru Ioan Cuza, Cahul, de unde sunt originari ambii mei părinţi, sat populat de descendenţi ai Românilor aduşi în stepa Bugeacului de Cuza, după Mica Unire! Până în prezent la Cuza Vodă, cum e numit în regiune satul, se vorbeşte o Română Frumoasă şi Curată, invidiată chiar şi de românii de peste Prut, de la Galaţi!”;   

”…Băi, birocrați IDIOȚI, vin oamenii cu mașini cu numere de Lituania, Bulgaria, sau „pmr”, să le aducă în câmpul legal de utilizare în Moldova și să aducă BANI în buget! Pentru asta ați făcut doar legea specială, nu?! Ce vă încurcă să vămuiți mașinile dacă ele au părăsit țara după 1 noiembrie și apoi au revenit în țară??? Important e că ele ERAU în țară la data stipulată, respectiv AU FOST INTRODUSE ÎN ŢARĂ PÂNĂ LA 1 noiembrie 2016, așa cum prevede legea!!! NU legea e imperfectă, băi, voi sunteţi IDIOŢI

         Vitalie Călugăreanu, jurnalist:”Eu sunt doar un observator: Mare nenoroc sa te nasti in tara in care stirile despre „compatibilitatea zodiilor in pat” aduna mai multe vizualizari decat cele despre pericolul intrarii in dictatura… Asta-i drama…”

”Dragi interlopi, hoti de miliarde, traficanti de tot felul si alti puscariabili, camera va asteapta cu Biblia pe masa si camera video pornita. Nu va rusinati! Hai, ca se ternina caseta!”; ‘’ Datele recensamantului sunt tinute in mare taina, pentru ca ar da peste cap inclusiv rezultatele alegerilor din 2014 si 2016… Ce, nu aveti cum sa justificati numarul mare de votanti virtuali, asa-i? … Aratati datele!’’

           Anatolie Cărbune, scriitor: ”În politică prosperă boul şi măgarul, leul, chiar dacă e rege, în politică e la coadă”;

Nu-s înzestrat cu marele talent/Să cuprind ca alţii necuprinsul,/Descriu şi eu acel eveniment/Ce-mi ridică ori coboară pulsul./Citeşte-mă de vrei să mă cunoşti,/Scriu despre mine de la primul pas,/Despre şefii de azi şi despre foşti/Căci mulţi din ei la cârm-au mai rămas./Aş putea scrie doar despre nimic,/Dar cum s-o fac când jale-i primprejur,/Aşa am fost învăţat eu de mic,/Să nu fiu ipocrit şi nici să fur…  Vorba moldoveanului „Prietenul la nevoie se cunoaşte!” sau „Prietenii la nevoie se verifică!” cred că este binevenită, m-am convins că am prieteni reali şi virtuali pe care pot conta…”

            Dorin Scobioală, jurnalist:”În Moldova, oricine părăsește un partid, imediat își fondează altul nou sau aderă la unul existent, uneori – cu viziuni diametral opuse cu precedentul. Nu contează ideologia sau convingerile, contează doar oportunitatea unică de a trăi pe spatele altora fără a munci pe care o oferă politica.”, ”Eu nu știu despre ce ţară vorbește acum P. F. la televizor, dar mie mi-ar plăcea să trăiesc în ea, nu în cea mizerabilă, jegoasă și coruptă pe care o văd în jurul meu.”,

”Pentru prima dată în ultimii ani am făcut ”curățenie” în agenda telefonului mobil. Am eliminat zeci de contacte. Sunt oameni care au murit. Numele altora nu-mi mai spun nimic. Am constatat că am foarte mulți prieteni care s-au mutat în țări străine și numerele lor de Moldova nu mai sunt valabile. Am dat și peste persoane, care vor avea dreptul să vorbească la telefon abia peste mulți ani, după eliberare din închisoare. Și asta e foarte trist. În schimb, revizuirea agendei a fost o bună ocazie să-mi amintesc de oameni care îmi sunt dragi, chiar dacă se întâmplă să comunicăm destul de rar, doar cu treabă sau la ocazii.”

Octavian Ţâcu, Istoric, lector, boxer: Când vrei să arunci cu noroi în oameni care fac istorie, trebuie întâi să te uiți ce fac și ce scriu (la fel ca și la politicieni), iar până la scrisul și făcutul românesc a unor oameni invocați drept anti-români, Mișca Tașcă mai are de mâncat măligă. Asta se referă și la cei care au pus botul la o astfel de informație…”; ‘

‘Noi suntem ceea ce vrem să fim, zilnic ne ,,vindem” societăţii.   Afirmăm sub diferite identităţi: cetăţeni, colegi de serviciu, parteneri de afaceri, fraţi-surori …etc. Nu avem o idee fixă despre cine suntem, pentru că cu persoane diferite, ne comportăm diferit.”, ”Cei care urmăresc lucrurile pe care le scriu în TIMPUL își amintesc despre seria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor inițiale.

”Vă imaginați am intrat în sate în care ni s-au deschis porți în care am fost salutați în limba română.”

          Аndrei Bolocanjurnalist:”Emisiunea Lumina este prima care a reușit să ajungă LIVE la Cufurința de Presă de la Moscova. Mulțumim celor că ne-au primit alături.

p.s. Scuzați că am scris mai sus în lenba romină” 🙂 ȘI TOTUȘI… care ar fi o soluție pentru Moldova sau România, țări în care nu ninge foarte des, dar dacă ninge o dată ghinișor, apu e jale și lacrimi și dramă și nu-i de glumit, a?
Să cumperi echipament de milioane pe care să-l folosești o dată pe an? Ce spun contribuabilii? Așa și credeam.
În Canada primăriile sau au propriile parcuri sau (cel mai des) încheie contracte cu pers. jur. care au djâpuri, elicoptere, lopeți cât soarele de mari și parcă-i fără dramă.
O ninsoare de 2 zile cu 20-30 cm de zăpadă poate costa orașul Montreal vreo 8 mln dolari, dar parcă-i fără dramă. ”Nivelul de bucurie & fericire & încântare – OVER THE TOP. .. Vă mulțumesc că mă lasați să cred că pot să fac asta în continuare… ”

Sergiu Sîrbu, deputat parlamentar, jurist:”Dragilor câteva precizări

  1. Nu sunt eu autorul acestui proiect. M-am da cu părerea doar. Apropo, nimeni nici nu a citit proiectul că văd că nimeni nu a înțeles sensul.
    2. Eu aș veni cu propuneri mult mai radicale în genere pe tot acest domeniu
    3. Toți avocații ar trebui să-și confirme cunștințele fiecare 3 ani indiferent cînd și cum au obținut licența
    4. Nu am încercat niciodată să acced în avocatură. Nu manipulați
    5. Am participat în zeci și zeci de procese, inlcusiv la Curtea Constituțională. Nu am avut nevoie de licență ca să le câștig. Chiar dacă eram în opoziție
    6. Etichetările și insultele personale deja vă caracterizează și ține de cultură. Aici nu am cum să vă ajut
    7. Și da, Vă doresc la toți multă sănătate. Atunci cînd nu este, atît de minuscule par toate aceste discuții

          Vasile Botnarujurnalist EL, pictor, formator de opinie:”Bade, eu in discutii theologice nu ma antrenez, ca sunt total pe-din-afara. Nu am facut decat sa citez un Dostoyevsku sau cine naiba detine pionieratul ”, „Pictura” asta a ajuns la destinatie. Demult am incetat sa „contabilizez”, imaginar, geografia pe(ste) care s-au asezat vinurile mele. Dar acum, dupa ce a plecat la Belgrad, am incercat se schitez in minte o harta ( in vecinatate, la Zagreb, sunt niste tusuri de acum 10-15 ani) si mi-am dat seama ca deja ma depaseste… Si nici nu mai conteaza. Sunt convins ca nimeni nu le ia din politete. Chiar atunci cand le ofer in dar. Bucuria neprefacuta e cea mai buna recompensa si in acest sens cred ca ma pot considera pictor. Multumesc pentru reactie!”

          Eugen Luchianiuc, blogger:”Da eu aş lua copiii de la părinții care fumează în prezența lor.”, ”Acel moment când un polițist îți scrie un comentariu, citez: ”Tu singur est o greseala a societatii….”, ”Trump a câștigat grație faptului că el a promis că va aduce bunăstare în SUA. Americanii s-au cam săturat să împarte democrația în lume și vor o Americă mai bună.”; ”Oare când, în Moldova, se vor găsi oameni care să vrea să facă ”Moldova great again” și să se gândească la interesele oamenilor și nu la direcția vectorului geopolitic și care vor dori o societate unită și nu una plină de porcării de genul ”sirieni” sau ”mâna moscovei”; ”Pentru ce să bage americanii bani in „Din Inimă” sau „Produs in Moldova” dacă in magazinele deschise produsele sunt doar de o mărime?…Producatorii nu prețuiesc investitiile. Despre prețuirea consumatorului – şi aşa e clar”.

         Ion Ceban, concilier prezidential, deputat parlamentar:”Veniti la gradina zoologica. E una din putinele din regiune unde puteti vedea leopardul zapezilor, tigrul alb si alte specii rare.”, ”După cum a promis anterior Președintele Republicii Moldova, inclusiv în discursul de învestitură în funcția de șef al statului, lansăm inițiativa de constituire a Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova care va fi preocupat de identificarea riscurilor pentru dezvoltarea economiei naționale și sectoarelor ei, evaluarea programelor și rezultatelor implementării reformelor economice, elaborarea propunerilor de soluționare a problemelor economice și dezvoltarea sectoarelor ei, perfecționarea politicii economice și instrumentelor implementării acesteia pentru asigurarea dezvoltării durabile și modernizarea economiei Republicii Moldova… Menționăm că această inițiativă revine pe agenda președintelui în premieră după o perioadă de 16 ani. Toți care doresc să devină membru al Consiliului, sînt rugați să expedieze scrisori de intenții (directori, experți, președinți de asociații profesionale și de business) pînă pe data de 14 februarie, 2017, la adresa…”

❤ 😀 😉

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

25 de gânduri despre „TOP Bărbaţi Formatori de opinie

  1. Da sunt utile dar e clar ca nu ma incalzeste cu ceva daca nu se transpune intr-o rezolvare!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Igor Dodon lipseste??? Ntz ntz ntz…

    Apreciază

  3. Wow! Terrific piece of writing! I really enjoy which you detailed TOP Bărbaţi Formatori de opinie .
    Simply put i guarantee mcdougal comes armed with massive experience of publishing and high ability as a copywriter.

    Earlier I think approximately performing my own website however, i not have
    a moment in time even for set up classifieds for college considering excellent part-time employment .

    And That I love to share the hyperlinks to the web presence best resume writing services reviews which will us a very good which has our authoring drawbacks.Which is why Investigate about how to implement having firms.
    To look for respected brands I use the website custom
    writing service reviews where you can find a sizable capacity of in-depth customer reviews regarding varied through the internet typing brands

    Apreciază

  4. Hi Dear, are you genuinely visiting this site on a regular basis, if
    so after that you will definitely obtain nice experience.

    Apreciază

  5. I like this website it’s a work of art! Happy I discovered this on google.

    Apreciază

  6. Hey! Do you know if they make any plugins tto help with SEO?I’m trying to get my blog to rank for
    soe targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Kudos!

    Apreciază

  7. Just want to say your article is as astounding.
    The clarity ffor your submit is just excellent and that i can suppose you’re
    a professional in this subject. Fine together with your permission let me to snatch your RSS feed
    to stay up to date wityh forthcoming post. Thank you one million and please keep
    up the rewarding work.

    Apreciază

  8. Thanks a lot for an additional post. I’m very happy to
    be able to get that kind of information.

    Apreciază

  9. Truly fantastic information can be seen on this web
    blog.

    Apreciază

  10. Some guideline information each %BT% mistake and as
    a result the natural way! I think like I`m required to eventually finish my new article from this
    theme. On the other hand, possibly smb might help to me personally together with the starting?)

    Apreciază

  11. I have been browsing on-line more than 3 hours nowadays, but I by
    no means found any interesting article like yours.
    It’s beautiful value sufficient for me. Personally, if all site owners
    and bloggers made just right content as you probably did, the net will probably
    be a lot more helpful than ever before.

    Apreciază

  12. Hola! I’ve been reading your weblog for a long time now
    and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from
    Atascocita Texas! Just wanted to say keep up the good job!

    Apreciază

  13. Octavian Ticu este cel mai destept si frumos barbat!!

    Apreciat de 1 persoană

  14. Moldovenii nu au valoare intelectuala.
    Maine pot dispare toti moldovenii si nu este deloc afectat progresul stiintific al planetei.
    Nu conteaza cine conduce Moldova, chiar daca ea ar fi condusa de Academia De Stiinte, nu ar exista contributie la progresul stiintific al planetei.
    Moldovenii nu conteaza pe aceasta planeta! oricat bloggeri nu ar fi de destepti si incerca sa dea ghiont in fundul celorlalti
    Moldovenii, rominii, romii, secuii, sasii…au IQ mic, adica sunt cei mai Prosti din Europa! din lume

    Apreciat de 1 persoană

  15. hahahah,
    este un pamflet, asa-i? Ori esti ingenioasa in felul tau…

    Apreciat de 1 persoană

  16. Balacci merita cel mai mult!

    Apreciat de 1 persoană

  17. Аты Баты Шли Солдаты!
    Идею одобряю, молодец автор

    Apreciază

  18. Молодцы, ребята! Ахчи-вперед! 😀

    Apreciază

  19. Onorat să fiu şi eu printre oameni de mare valoare!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.