Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Lana Claire: Suntem creatori al propriului Destin

9 comentarii


Aș vrea să fiu o mică stea… Ce calea-ţi luminează,.. Să te aduc în lumea mea, pășind domol pe-o rază…lana claire

Fericirea o înțelege în felul de a prețui fiecare clipă a vieții. A învăţat să se bucure de lucruri simple, zilnic încercând să depăşească durerea şi cazurile grave la Asociația pentru copii vulnerabili: Puterea acestor oameni de a se lupta și a învinge orice obstacol o face să înțeleagă toată drama unei lumi aparte şi cât de important este să te trezești sănătos!

– ”Suntem asemenea unei cărți cu file aurii pe care o răsfoim zilnic… Suntem creatorii propriului Destin” – spune cu sinceritate Lana Claire.

Este o artistă, o fire romantică, deschisă, creativă, foarte pozitivă, simplă, uneori, la fel de dificilă… Muzica este universul ei, o usă în realizare a visurilor, a împlinirilor, – o muncă şi un proces de creaţie care o fac deosebit de fericită. Cu toate că are un exterior extravagant şi foarte frumos, este de fapt, o fire foarte modestă, gingaşă, atentă la orice om în comunicare şi cu mare teamă să nu supere pe cineva… Îşi propune să atingă orizonturi noi, şi munceşte cu perseverenţă la mai multe proiecte. Recunoaşte, că viaţa e scurtă şi vrea să le reuşească pe toate la timp. Este cantautor, scrie versuri şi compune muzică pentru texte. La fel de minuţios cântă la pian, pictează pânze în ulei şi chiar cu cafea, este la fel de talentată în orice realizare a ei.

Îmbină munca şi pasiunile ei, şi ca Fondator şi Ambasador al Asociaţiei Logopedice a Copiilor cu dizabilităţi din Republica Moldova. Este o adevărată leoaică, o luptătoare în acţiuni de caritate, pentru suportul persoanelor vulnerabile. Suşţine în continuare ideea că fiecare om are misiunea lui pe acest pământ, şi că nimic în viaţă nu este întâmplător. Se străduie prin creaţiile sale să aducă zambete, bucurii şi speranţe în vieţile oamenilor.  Prin sentimente să transmită un mesaj drag Publicului. Un mod pozitiv de a gândi, care la rândul său atrage succesul. Fericirea e o artă pe care dacă înveţi să o posezi, – nu te va părăsi niciodată!

 Vine dintr-o familie de medici, iar bunica ei a cântat într-un cor bisericesc, şi probabil de la ea vine darul Lanei. La o vârstă fragedă, a început să studieze la o școală muzicală corală, tot atunci, i se limpezeşte calea ei spre o lume a artelor. Îşi aduce adesea aminte de examenele la pian, de primele concerte la Sala cu Orgă și la Teatrul de Operă și Balet…

Prima vizită la un studiou muzical. Ulterior, a absolvit facultatea de Drept Internațional la ULIM: astfel, pentru a completa studiile şi să definească rolul ei ca Ambasador la Asociația Logopedică cu copii cu dizabilităţi (A.L.C.D.M). A participat la varia expoziții în țară și peste hotare cu tablouri ei ca autor. A studiat şi a muncit o perioadă în Marea Britanie, la Londra fiind învitată de o Asociație Non-Guvernamentală. În acest timp, Lana a început să scrie versuri, iar dorul de casă o macina tot mai mult, și o întâmplare imprevizibilă în familie a făcut-o să se întoarcă în țară.lana

Cu prima piesă muzicală ”Tango”, pe care a scris-o, Lana Claire a luat locul doi la un concurs muzical din Kiev. Au urmat multe colaborări și alte piese: Samba, Dragostea Adevărată, Tu ești viața mea, Visuri, Mama... Pe parcursul acestor ani, a organizat expoziții, concerte de caritate, și, de asemenea, a prezentat concerte solo la Filarmonica de Stat, Casa Armatei, alte Centre Comerciale ori Cluburi. S-a filmat în clipul propriu cu piesa Samba, în colaborare cu trupa de dans Black and White. Ca urmare, a creat şi format un band ”Lana Claire Latino Jazz Band”, susţinând câteva concerte la Cluburi și Restaurante unde cântă piese gen Latino și Jazz din repertoriul ei, și a compozitorilor și scriitorilor cu care colaborează. în continuare. În orice turneu cu concerte, Lana mereu promovează cultura și tradițiile țării noastre.

”Mă mândresc cu plaiul nostru superb”, – spune ea. De altfel, munceşte la un proiect ”Tezaurul Mioritic” ce are la bază promovarea tradițiilor, culturii, obiceiurilor și a locurilor pitorești, şi chiar recomandă câteva destinații turistice din Moldova care au impresionat-o în mod special: 1) Mănăstirea Căpriana 2) Cetatea Soroca 3) Mănăstirea Saharna 4) Complexul Orheiul Vechi 5) Mănăstirea Japca 6) Vinăria Cricova 7) Mănăstirea Curchi 8) Rezervația Naturală Prutul de Jos 9) ”Stejarul lui Ștefan cel Mare” din Cobîlnea, care are peste 700 de ani. 10) Rezervația naturală Țipova

Cărțile sunt petalele sufletului ei, îi place să citească şi sugerează celor pasionaţi de carte, câteva titluri de carte: 1) Paulo Coelho ”Alchimistul” 2) ”Pe aripile vântului” Margaret Mitchell 3)”Last of the Amazons” Steven Pressfield 4) ”Elvis Presley” Joel Williamson 5) ”Ciocolata ” Djoan Harris.

”Copii sunt lumina sufletului nostru, iar cărțile sunt prietenii devotați”: Lana recomandă şi micilor pici câteva titluri de carte: 1) ”Emil din Lonneberga” de Astrid Lindgren 2) ”Peter Pan” -M. Barrie 3) ”Pinocchio”- Carlo Collodi 4) ”Basme” Frații Grimm 5) ”Karlsson pe acoperish” Astrid Lindgren.

Şi un Top 5 cărţi pentru cei mai mari, din literatură artistică care a impresionat-o mai mult: 1) Contele de Monte Cristo, Alexandru Dumas-tatăl 2) Preria, James Fenimor Cooper 3) Jane Eyre, Charlotte Bronte 4) Cei trei Mușchetari, Alexandru Dumas-tatăl 5) Memoires of a Geisha, Arthur Golden

O inspiră piesele spaniole, latino, adoră marea, munții, cascadele, nopţile cu lună şi stele, în general adoră natura de la care se înspiră în creaţii. Lana spune, că ”frumusețea vine din interiorul sufletului și se reflectă în jurul nostru, atunci când conștientizăm acest lucru şi devenim mai sensibili, mai deschiși către Univers, iar fericirea radiază și se citește în ochi”. Se înspiră  de la oameni puternici, de succes, de la femei care sunt mame, soții, prietene care pe tot parcursul anilor reușesc să mențină focul dragostei și armoniei. Iar acest vers îl dedică tuturor femeilor:

Tu ești izvorul nesecat al vieții, 

Precum e roua pură a dimineții, 

Ce ascunde adânc mistere tăinuite, 

Păstrînd pe veci focul iubirii infinite…’

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

9 gânduri despre „Lana Claire: Suntem creatori al propriului Destin

 1. GPS-ul cosmic al Lanei Claire
  (secvenţe)
  Simpatică, deschisă, plină de căldură şi compasiune, Lana a primit la naştere un GPS cosmic extraordinar. Acest sistem o ajută să navigheze pe Calea Vieţii, să trăiască în armonie cu ea însuşi şi să tindă spre idealuri înalte. Este o persoană blândă şi sinceră, nobilă şi veselă. Pentru o cauză bună este dispusă să-şi sacrifice interesele personale. Mixul energetic Cocoş-Leu o face pe domniţă neobișnuit de puternică. Îşi realizează propriile dorinţe şi este capabilă să pună în aplicare cele mai îndrăzneţe proiecte. Poate să nu doarmă zile întregi, pentru că rezervele ei de energie sunt nesecate. Lana vede clar obiectivul şi perseverent merge spre el, muncind din greu şi manifestând multă abnegaţie şi rezistenţă. Femeia Cocoş-Leu – nu este doar stăpână, ci şi o luptătoare înfocată pentru pace în echipa creată de ea. Ea are nevoie recunoaşterea autorităţii sale şi totul ar trebui să graviteze în jurul ei. Ca şi liderul francez Napoleon, Lana cu acţiunile ei poate influenţa puternic lanul social al Moldovei, în care a revenit după voiajele internaţionale (precum a spus-o şi dânsa la Clubul „Impresii din viaţă şi cărţi”- că nicăieri nu este mai bine pentru realizarea talentelor sale, decât la baştină). Tânăra Lana este o organizatoare excelentă, capabilă de a controla uşor evenimentele şi gestiona emoţiile proprii. Are un caracter foarte prietenos, cu ea este uşor să te înţelegi aproape în toate. Nu este cheltuitoare şi întotdeauna compară preţul şi calitatea. Are un ochi ascuţit pentru tranzacţii şi rareori va risipi banii în vânt.
  Slăbiciunea nativei Cocoş-Leu poate fi considerată comportarea autoritară şi gălăgioasă, atunci când crede ca are perfectă dreptate ( poate fi foarte persistentă şi firea ei prietenoasă în aceste momente temporar se evaporă). Divinul şi pământescul în ea coexistă perfect, cu excepţia cazului când, fiind prea încrezută în puterile sale şi predispusă la euforie, manifestă rigiditate excesivă şi impune punctele sale de vedere altora. Trebuie să păstreze un echilibru între dorinţă şi posibilitate, între tendinţa de contemplare şi activitatea de afaceri.
  În parteneriate este sinceră şi generoasă, iubeşte să ia asupra sa tutela şi puterea asupra membrilor familiei şi a persoanelor de care se ataşează. Ea dăruie literalmente energia şi puterea sa, dar generozitatea ei are limite: de îndată ce ego-ul său este rănit, poate lipsi momentan şi fără regrete partenerul său de toate privilegiile ce i le-a acordat. Poate răsfăţa partenerul său, dar poate manifesta şi atitudine dictatorială. Uneori, nativul Cocoş-Leu trebuie să îşi reducă entuziasmul şi simţul său de superioritate, pentru a învăţa să îşi aprecieze partenerul, opiniile lui, sentimentele şi emoţiile. Foarte atentă la lumea din jurul ei şi înţelege că nu totul în viaţă este aşa cum dorim. Lana Claire este extrem de utilă comunităţii moldave, fiind mereu disponibilă pentru voluntariat, atunci când cineva are nevoie de ajutorul ei. Are o atitudine rezonabilă şi matură, sufletul ei este plin de compasiune şi căldură. Este realistă, are o abordare practică a vieţii şi simte când cineva e lipsit de sinceritate. Nu se plânge pe destin şi nu pierde timpul preţios, oferit de Puterile Cereşti pentru evoluţia în existenţa terestră. Generoasă şi blajină, ştie cum să se distreze şi să îşi ridice moralul. Are un subtil simţ al umorului şi mereu este gata să îi facă pe cei din jur să zâmbească.
  Lana Claire e o luptătoare unică şi foarte importantă pentru progresul societăţii. Ea primeşte de la cei cu care vine în contact multe complimente binemeritate, cuvinte de aprobare absolută şi apreciere. Este o fiinţă luminoasă şi veselă, precum e şi numele, întotdeauna nobilă în gândire şi fapte, trăind o viaţă conştientă, şi nimeni nu o va abate-o de la pista aleasă. Îi dorim din suflet: ”Cale frumoasă, gingaşă şi puternică AMAZOANĂ!”.

  Apreciază

 2. Pingback: Renaşterea divină a Lanei Claire la Clubul de elite Impresii din viata si carti | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

 3. Sanatatea trebuie pretuita, fiind musafiri pe acest pamint.

  Apreciază

 4. https://www.facebook.com/events/487162514795225/

  Lana Claire la Clubul de elite Impresii din viata si carti in data de 7 iunie 2016 la Biblioteca Municipala ”B.P.Hasdeu”. Invitam toata lumea! ❤

  Apreciază

 5. Poza de la iarmarocul de binefacere pentru bolnavii cu diatrofie musculară progresivă Duchenne , organizat de fundația Valeria Bobocel și ediția de elită și binefacere Ladies&Gentlemen https://www.facebook.com/Ladies-Gentlemen-Info-%D0%9D…/…

  Apreciază

 6. Poza de la iarmarocul de binefacere pentru bolnavii cu diatrofie musculară progresivă Duchenne , organizat de fundația Valeria Bobocel și ediția de elită și binefacere Ladies&Gentlemen https://www.facebook.com/Ladies-Gentlemen-Info-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-izvorul-nout%C4%83%C8%9Bilor-1609780929262214/?pnref=story

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.