Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Semnele Bunei Vestiri

14 comentarii


Buna Vestire – este una dintre cele mai mari sărbători creștine, celebrată anual la 25 martie/ 7 aprilie.

Se zice, că această zi este una magică. Oricine crede cu adevărat în puterea acestei zile, întotdeauna primeşete ceea ce doreşte. Fie e vorba de sănătate, dragoste, fericire sau bunăstarea în toate domeniile vieții.În plus, cu Bună Vestire se leagă multe superstiţii, pentru care este nevoie să fim mai atenţi.

De Bună Vestire nu se lucrează, nu se îndeplineşte nici o lucrare – Nu vei avea noroc!

Bătrânii spun că în această zi, chiar și pasărea nu-şi împleteşte cuibul, pentru că este un păcat. Astfel şi la orice om, nici o lucrare nu va merge în ziua de azi. Circulă o legendă despre cucul care a fost pedepsit că şi-a împletit un cuib, şi acum este nevoit să-şi depună ouăle în cuiburile altor păsări, pentru că şi-a pierdut dibăcia de a le mai face.buna vestirea

Aceasta zi este destinată pentru contemplarea naturii, pentru a gândi despre misiunea sa în această lume. Cândva exista un obicei, de îndată ce se făcea întuneric, familii întregi mergeau înspre moara locală. Acolo se aduna tot satul. Fiecare se aşeza în locurile cu fân şi începeau să-şi depene visurile privind la cer, despre recolta aşteptată, şi modul în care vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţe…

În această zi, fata nu trebuie să ţese, nici să-şi împletească părul în gâţă, – viața se scurtează.

Unii cred că acest semn este legat de cel anterior, care spune că în această zi, nu se poate face nimic. Cu toate acestea, există o altă explicație. Se crede că, dacă te piepteni în această zi, părul începe să slăbească și să cadă. Primul semn al sănătăţii femei a fost întotdeauna un păr frumos şi sănătos. De aceea, un flăcău putea să judece după frumuseţea părului starea de sănătate a unei fete, cu care sa întâlnea. Pentru unii băieti, o soție sănătoasă era mai importantă decât dragostea, astfel încât puteau să renunțe la nuntă. Deci, se credea că, dacă o fată îşi piaptănă părul ziua, ea se privează nu doar de sănătate, ci și de fericire conjugală. De obicei, fetele împleteau părul cu panglică strâmt în ajunul BuneiVestiri, astfel ca părul să nu vâlvâie până după sărbători.

Acea zi a săptămânii în care vine Buna Vestirea, este considerată un eșec pentru culturile semănate pe tot timpul perioadei de vegetație.

Explicaţia acestui semn este foarte dificilă, şi este verificată de mai multe generații de strămoșii noștri. Ei bine, chiar în ziua de Buna Vestire – este clar, așa cum s-a menționat deja, în această zi nu se poate face nimic! Dar, ziua următoare, dimpotrivă, se crede foarte norocoasă. Următoarea zi pentru semănarea recoltei va purta un succes fără precedent. Prin analogie, în caz de această dată cade, de exemplu, într-o zi de vineri, atunci toate zilele de vineri ale anului, vor fi potrivite pentru muncă în grădină. Poate că cineva nu crede în aceste semne, dar unul dintre cunoscuti au decis să le verifice pe sine. Ca urmare, randamentul recoltei a fost uimitor. Acum, ei se țin de semnele Bună Vestirii în fiecare an, și, astfel, se menţin stabil pe picioare.

De Bună Vestire nu se ard lumânări, torțe şi becuri pentru iluminarea casei.

Se crede că în această zi în fiecare casă vin Îngerii să vadă cum trăiești, și să aducă în casă fericire și prosperitate. Unii spun că la lumina lumânărilor în această zi, îngerii vor vedea toate păcatele tale, şi faptele bune nu vor observa. Cine ştie, probabil, această explicație nu este corectă. Altă explicație este că, dacă nu vom folosi luminile, noi vom putea vedea Îngerii… Atunci, şi Îngerul se va apropia de noi cu binecuvântări pentru o viaţă fericită!

Altceva, numaidecât trebuie de dat drumul păsărilor la libertate, – vor aduce fericire. Acest semn este la fel de vechi ca lumea. Păsările au fost întotdeauna considerate mesagerii Forţelor Bune. Ei bine, poate cu excepția ciorilor. Dar eu cred că orice pasăre trebuie să zboare în libertate. Deci, atunci când eliberezi pasărea, ea în primul rand, zboară la Îngerul tău Păzitor să ducă vestea despre fapta ta binefăcătoare. Şi Îngerul păzitor te răsplătește după faptele tale şi îţi oferă o șansă de a fi fericit, iubit și bogat. Dar întotdeauna rămân condiţii de alegere. Poţi avea posibilitatea de a alege mai multe căi. Totul va depinde pe ce cale alegi să mergi…

De Bună Vestire nu se poate de cusut, nici de tricotat, – vei confunda viața ta și viața celor dragi. Acest semn este asociat cu o credință străveche, că viața umană – este un fir care poate fi tăiat sau încâlcit. Iar să gestioneze aceste fire pot doar Dumnezeu și îngerii Lui. Dar, Buna Vestirea – este o sărbătoare specială atunci când dintr-o mare întâmplare, cel care nu a respectat această regulă poate confundă totul în familia lui. Se poate întâmpla un divorţ şi posibilitatea de a crea o familie cu alte persoane. Dar, în cel mai rău caz se poate întâmpla să se confunda soarta oamenilor în așa fel încât în ​​locul unui bătrân bolnav să fie lipsit de viaţă un copil. Desigur, viaţa unui om în vârstă e la fel de preţioasă, dar copilul, în același timp, poate nici să nu-şi trăiască viața. De aceea, se spune, că cel ce vrea ca în familia lui totul să meargă aşa precum şi Domnul dorește, nu va lua niciodată în mâini firele de aţă, nici nu se va uita la ele în această zi de Bună Vestire.

De Bună Vestire, sarea în mâncare – adaugă sănătate. Dacă de preparat în mod corespunzător sarea în această zi, se spune, că va pune în picioare chiar şi o persoană grav bolnavă. Şi toţi ceilalți care vor mânca mâncarea cu această sare adăugată, se vor izbăvi de multe alte boli.

Pentru a avea astfel de sare curativ magică în casă, trebuie de achiziţionat din timp un pachet de sare şi de păstrat până în ziua festivă. De Bună Vestire, în zori, se toarnă sarea pe o ţigaie şi se căleşte 10-20 de minute, – inima îţi va spune când va fi gata sarea. În timp ce căleşti sarea, trebuie să spui toate rugăciunile, pe care le cunoşti. Apoi, aştepţi ca sarea să se răcească. Repartizezi sarea în pachete sau băncuţe separate, pentru a putea fi folosită în cazul când cineva e grav bolnav. Sarea rămasă poate fi utilizată conform destinaţiei sale, pentru prepararea gustărilor. Doamne ajută, şi să ne ferească de toate bolile şi de stările de urgenţă! Amini!

Dacă acea sare, nu va fi necesară pentru nici un caz de urgență, ea va trebuie să fie utilizată până la următoarea Buna Vestire. Dacă nu ai reuşit să o faci, atunci înainte de sărbătoare, o arunci în focul aprins, – sarea va fi arsă împreună cu toate necazurile și problemele tale. Iar în Ziua Bunei Vestiri este nevoie să prepari altă sare proaspătă.

Pâinea Bunăvestirii are harul de a trata. În popor se crede, ca dacă înainte de slujbă primeşti pâinea sfinţită, şi apoi, te rogi în timpul slujbei, ulterior, acasă o ascunzi după o icoană, – pâinea va avea efectul de a vindeca orice boală. De aceste semne s-au bucurat generații întregi, şi foarte mulți oameni au fost salvaţi de această pâine nedospită. Există doar o singură regulă mică, dar foarte importantă, – După Credinţă ta vei şi Avea! –  Este regula principala a vindecătorilor. Dar şi Biserica sfinţeşte această regulă, pentru că, într-adevăr, în ce crezi – ceea şi primești. Și, după cum demonstrează, – de obicei, această regulă a Credinţei, într-adevăr funcționează! Si, indiferent de ceea ce doreşti – sănătate, fericire sau bunăstare materială.

Nu purta haine noi în Buna Vestire – se vor rupe sau se vor deteriora repede! În zilele de sărbătoare, oamenii încearcă întotdeauna să poarte ceva nou și frumos. În special, de acest obicei se ţin femeile. Pentru ele, este atât de important ca de sărbătoare să arăte frumos. Dar, numai Nu în această zi de Bunăvestire! Nu există explicaţie reală pentru această regulă. Dar apare întrebarea, ce mai contează care zi este astăzi, sărbătoarea e sărbătoare, totdeauna trebuie să fii curat şi frumos la suflet şi după aspect. Femeile mondene de la oraş, nu toate ţin de tradiţii în mod real, poate vag aud de semne sau superstiţii, dar privesc într-o parte… Iată, în trecut această tradiţie a fost foarte răspândită. În sat, o fată dacă dorea să apară într-o rochie nouă de Bunăvestire, ea trebuia să o poarte până atunci macar o săptămână, doar acasă şi nu în faţa mulţimii. Această regulă garanta că ţinuta se va păstra timp îndelungat şi nevătămată. Desigur, cei mai bogaţi nu-şi făc griji în privinţa hainelor, care şi le pot permite financiar, iar cele rupte… le va repara şi le va purta chiar ea, camerista.

De asemenea, Bună Vestirea – este o sărbătoare a Credinței puternice și profunde, de nezdruncinat într-un viitor mai luminos, o victorie asupra umilinței, înțelepciune, inocență și puritatea viciilor omeneşti. Anume din această zi, lumea în ochii credinciosului devine mai clară, mai pură, se umple cu lumină și melodii neauzite…

De Sărbătoarea BuneiVestiri ar trebui să amâni toate, chiar și cele mai importante lucruri care ai de făcut, să te relaxezi cu sufletul şi trupul, să-ţi clarifici mintea și sufletul, ca să te apropii de Dumnezeu, să te pocăieşti și să te mărturiseşti.

Bisericile anunţă acest eveniment cu clopote sonore care fac să se trezească şi cele mai indiferente persoane! De asemenea, de 25 martie /7 aprilie se fac slujbe mari, cu cântarea imnelor şi psalmelor. Oamenii care din diferite motive nu pot întra în biserică, citesc Biblia acasă şi meditează curat…

Bună Vestirea anunţă că se va Naşte IIsus…

(semne, tradiţii culese din popor)

❤ ❤ ❤

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

14 gânduri despre „Semnele Bunei Vestiri

  1. Trebuie sa credem in Domnul! Credinţa face totul! Credinţa face totul posibil, iar dragostea, ca sa fie mai usor.

    Apreciază

  2. inca semne
    Patriarhia spune că sărăcia e cel mai urât păcat pe care-l poate comite un creştin, deoarece dacă eşti sărac nu poţi da bani pentru Catedrala

    Apreciază

  3. Sa nu pierdem nimic din trecut. Cu trecutul se cladeste viitorul. – Anatole France

    Apreciază

  4. RUGA COPILEI ….
    Privesc, în tăcere, figura senină
    A unei copile ce ‘nalță o rugă
    Afară, în ploaie și frig. Mă subjugă,
    Și-mi pare că-i toată scăldată-n lumină.
    E mică, slăbuță, iar vocea-i firavă
    Îmi pare o șoaptă ce-ascunde durerea
    Ce-o văd doar în ochii ce au doar puterea
    Să treacă de ploaie și nori, înspre slavă.
    Un tremur mă-ncearcă iar pieptul îmi crește,
    Pe față am dâre de lacrimi și ploaie,
    Credințele vechi se zbârcesc, se înmoaie,
    O nouă-ndoială în minte-ncolțește,
    Căci fata, desculță, se roagă-n noroaie
    Să-i vină, din ceruri, cea care-o iubește.

    Apreciază

  5. PRIMAVARA ….. mirosim cu incintare dulceata ierbii pirjolite , ce a tremurat de ambitie sub cumplitele reversari ale iernii trecute a luptat cu indirjire din primele clipe ale primaverii celei mai timpurii , infloreste , isi imprastie semintele , isi face datoria cu tot restul lumii , apoi …

    Apreciază

  6. ”După Credinţă ta vei şi Avea! – Este regula principala a vindecătorilor. Dar şi Biserica sfinţeşte această regulă, pentru că, într-adevăr, în ce crezi – ceea şi primești.”
    CORECT!!!!!!

    Apreciază

  7. popor drag…ai pacatele iertate?…aceasta conteaza cu adevarat!
    Marcu 2
    5. Cand le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: „Fiule, PACATELE iti sunt IERTATE!”
    6. Unii din carturari, care erau de fata, se gandeau in inimile lor:
    7. „Cum vorbeste Omul acesta astfel? Huleste! Cine poate sa ierte pacatele decat NUMAI Dumnezeu?”

    10. Dar, CA SA STITI ca Fiul omului ARE PUTERE PE PAMANT sa ierte pacatele,
    11. „Tie iti poruncesc”, a zis El slabanogului, „scoala-te, ridica-ti patul si du-te acasa.”
    12. Si indata, slabanogul s-a sculat, si-a ridicat patul si a iesit afara in fata tuturor; asa ca toti au ramas uimiti si slaveau pe Dumnezeu si ziceau: „Niciodata n-am vazut asa ceva!”

    Esti crestin? Esti iertat? De unde stii?

    Apreciază

    • Matei 5
      11. Ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor ocari, va vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra!
      12. Bucurati-va si inveseliti-va, pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri; caci tot asa au prigonit pe prorocii care au fost inainte de voi.
      Efeseni 1
      7. In El avem rascumpararea, PRIN sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau
      Efeseni 2
      8. Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
      9. Nu PRIN FAPTE, ca sa nu se laude nimeni.

      Faptele Apostolilor 26
      13. Pe la amiaza, imparate, pe drum, am vazut stralucind imprejurul meu si imprejurul tovarasilor mei o lumina din cer, a carei stralucire intrecea pe a soarelui.
      14. Am cazut cu totii la pamant; si eu am auzit un glas care-mi zicea in limba evreiasca: „Saule, Saule, pentru ce Ma prigonesti? Iti este greu sa arunci cu piciorul inapoi in varful unui tepus.”
      15. „Cine esti, Doamne?”, am raspuns eu. Si Domnul a zis: „Eu Sunt Isus pe care-L prigonesti.
      17. Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit,
      18. ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.”
      Pocaieste-te din toata inima. Cere iertarea DOMNULUI Isus SINGURUL care are putere sa ierte pacatele PE PAMANT, NU dupa ce ai murit.
      Cine iarta pacatele omului?…preotul ? sfintii? obiectele? NU! Ci numai DOMNUL Isus are aceasta AUTORITATE. Sangele Lui spala ORICE pacat.

      1.Timotei 2
      5. Caci este un singur Dumnezeu si este UN SINGUR mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos

      Dumnezeu Tatal–nimeni intre ei–Domnul Isus–nimeni intre ei–oameni

      Apreciază

      • DOMNUL Isus Hristos, Fiul Lui DUMNEZEU avertiza despre semnele revenirii SALE pentru judecata.
        Stii ca daca ai fost mintit, adica pastorul/preotul nu ti-a spus adevarul, vei merge in chinuri, in Iad pentru eternitate? Nu trebuie sa te increzi orbeste in oameni, asta fiind idolatrie! Îţi este eternitatea în joc dacă consideri că vei merge în cer doar pentru că aşa crezi sau aşa simţi. Credinta ta TREBUIE sa fie cea Biblica.
        Dar sfintii martiri mijlocesc?… DA! si ei mijlocesc pentru oameni, DAR iata ce vor ei:
        Apocalipsa 6
        9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.
        10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: „Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa JUDECI si sa RAZBUNI sangele nostru asupra LOCUITORILOR pamantului?”

        Iata ca martirii striga ca oamenii sa fie pedepsiti, deci, cand cineva va invata ca sfintii care au murit, mijlocesc pentru noi ca sa ne fie bine, tocmai aveti in fatza voastra un om influentat de satan.
        De la traditia omeneasca la credinta Biblica
        Romani 8
        34. Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi!

        Apreciază

        • Marcu 16
          14. In sfarsit, S-a aratat celor unsprezece, cand sedeau la masa; si i-a mustrat pentru necredinta si impietrirea inimii lor, pentru ca nu crezusera pe cei ce-L vazusera inviat.
          15. Apoi le-a zis: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.
          16. Cine VA CREDE si SE VA BOTEZA va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit.

          Ioan cap.10
          28. Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea.

          Ioan 11
          25. Isus i-a zis: „Eu Sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, CHIAR DACA ar fi murit, VA TRAI.

          De ce învatatura ortodoxa este falsa şi nebiblica
          Romani 3
          23. Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.

          Ioan cap.5
          22. Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului

          Petru 3
          Inainte detoate, sa stiti ca in ZILELE din URMA vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor

          Apreciază

          • Florin Pistriceanu (fost calugar)
            (detalii despre exorcizari, homosexualitate si pedofilie in manastiri)
            Matei 4
            17. De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: „Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.”

            Romani 2
            5. Dar, cu impietrirea inimii tale, care NU VREA sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu,
            Nu va lasati impresionati de cum arata un om, INDIFERENT cum il cheama, si cine este. Verificati in Biblie TOT ce spune.

            Iata ce spune Biblia, despre cei care se inchina in fatza obiectelor:
            Romani 1
            22. S-au laudat ca sunt intelepti, si au INNEBUNIT;
            23. si au SCHIMBAT slava Dumnezeului nemuritor intr-o ICOANA care SEAMANA cu OMUL muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.

            icoana: provine din grecescul eikon – chip, imagine, figură, asemănare, ilustratie, imagine a lucrurilor ceresti.
            Rezultatul închinării la eikon (imagine) este pedeapsa vesnica de la Dumnezeu.

            Dar CUM trebuie sa ne inchinam?

            Apreciază

            • Ioan 4
              23. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.
              ORICE altfel de inchinare provine de la satan si condamna sufletul omului la iad vesnic.
              Galateni 1
              6. Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la O ALTA Evanghelie.
              7. Nu doar ca este O ALTA Evanghelie; dar sunt unii oameni care va tulbura si VOR SA RASTOARNE Evanghelia lui Hristos.
              8. Dar, CHIAR DACA noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie DIFERITA de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie ANATEMA!

              Apocalipsa 21
              8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, idolatrii, si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.

              Apreciază

  8. Sa ne fereasca Dumnezeu! – ”Se poate întâmpla un divorţ şi posibilitatea de a crea o familie cu alte persoane. Dar, în cel mai rău caz se poate întâmpla să se confunda soarta oamenilor în așa fel încât în ​​locul unui bătrân bolnav să fie lipsit de viaţă unui copil”…

    Apreciază

  9. Interesant!!!!!
    Astept continuare… )

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.