Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Gala Protagoniștilor 2015. Clubul ”Impresii din viata si carti”

21 comentarii


Se spune că nu se cuvine să numeri anii în ziua de naștere, pentru că ea include bagajul pe care îl purtăm prin viață, adunând în el tot ce se întâmplă cu noi. 1914401_957124704362115_4639076506226928766_nDar și cele mai încăpătoare valize, într-o zi, pot exploda fiind supraîncărcate de emoții si impresii de viață. În acest context, Clubul ”Impresii din viata si carti” învită personalități care pot discuta și vorbi sincer, descărcând valiza supraîncărcată cu impresii de suflet… La «Gala Protagonistilor 2015» de la art-cafe CArAnd’Ache Art&Pub s-au întrunit protagoniștii celor două ediții și chiar cei preconizați pentru anul 2016. Sunt multe persoane care s-au cunoscut și s-au împrietenit datorită ședințelor de la Sala Mare sau la masa rotundă, în încinta BM „B. P. Hasdeu”. N-au lipsit veselia și nici bucuria, cadourile și urările frumoase, – cu parere de rau, a lipsit doar timpul pe care ni l-am dorit în plus…gala

Ce-i trebuie unui om? Un sfat, o vorbă bună… Să doarmă liniștit alături, să se intereseze de sănătate. Să zâmbească, pur și simplu, și inima să-i fie luminoasă. Să-și facă griji,”vezi, e curent”, „îmbracă-te mai călduț”… Omului îi trebuie un om, un prieten, – să se întâlnească, să se telefoneze, să se asculte unul pe altul, fără complexe și chiar atunci când, întâmplător, a făcut o glumă proastă. 10400635_957125371028715_1024585019600955727_n (2)”Iar la noi e ninsoare mare, cum voi acolo, fără mine? Imi fac griji…”
Să fie omul – prieten, amicul, vecinul. Dar și cel fără de care, fericirea lipsește. Fără de care, te simți foarte singur! La Clubul ”Impresii din viață și cărți”! Vei mărturisi toate impresiile și durerile în această echipă, în care unii rămân, iar alții își iau zborul pentru totdeauna. Rămân impresiile, rămâne Omul, Viața lui… 12365977_957126157695303_1272050638695828739_oOricând poți pleca și reveni cu valiza ta de suflet! Fie ca Experiența, Înțelepciunea, Voința, Dragostea și Sănătatea, Succesul și Norocul, Speranțele și Prietenii, mereu, să te ajute, oricare ar fi drumul tău de parcurs. Fie ca Încrederea, Siguranța și Scopul să te ajute la cârma vieții tale.  12391409_957125781028674_2751368692295900062_n (1)Acumulează, în comoara sufletului tău, Amintirile, Întâlnirile, Călătoriile și- aruncă insuccesele și amărăciunile, depresiile și dispoziția proastă. Și inima ta, mereu, va fi deschisă cuceririlor și victoriilor, pe care ni le vei împărtăși și celor de la club!

Aducem sincere mulțumiri tuturor protagoniștilor și invitaților, care au înviorat evenimentul cu prezența lor prin recitaluri poetice și muzicale, dansuri, în special corului de copii care a venit să ne colinde în acest local, făcându-ne, într-adevăr, o minunată surpriză. Grație Dlor Tamara Curtescu, Natalia Rahnistriuc, Diana Ciugureanu-Zlatan, Radmila Popovici, Lana Claire, Gheorghe Grâu etc care au evoluat pe scena cu repertoriul lor fantastic! Dar sentimentul recunoștinței vine ulterior și regretăm dacă nu le-am mulțumit la nivelul binemeritat!!! Să fiți sănătoși și tineri, moral și fizic. Această perpetuă înflorire, este cea mai importană pentru noi! Domnul să fie cu voi! La mulți ani! – cu drag, Svetlana Vizitiu! ❤

Numele protagoniștilor din 2015, aici: https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/2015/12/20/retrospectiva-clubului-de-elita-impresii-din-viata-si-carti-anul-2015/

Imaginile de la Gală le vizionați aici: «Gala Protagonistilor 2015» 

= ”Mersi foarte mult de o seară minunată, unde am participat și eu. Am cunoscut oameni minunați, luminoși, plini de viață și foarte foarte talentați. Gazda evenimentului Svetlana Vizitiu m-a impresionat prin forța sa internă și energia cu care a realizat acest eveniment! Am rămas plăcut surprinsă. Sănătate și pace să aveți în noul an!” (Cristina Costov)
– Am rămas mult impresionată… Mai ales, de recitale de Radmila Popovici și Gheorghe Grâu! Mi-au cucerit inima absolut toți cei prezenți, să dea Domnul, mai des astfel de întâlniri! Le urez Sărbatori fericite tuturor protagoniștilor de la Gală! Un an mai bun, mai sănătos, mai generos financiar și sentimental! La mulți Ani! (Iulia Perez)
– ”Gala protagoniştilor a fost atât pentru mine, cât şi pentru cei cu care am dat ochii pe viu, un e-ve-ni-ment care încă urmează în timp să ne marcheze ca Artişti, Ingineri, Medici, Oameni de rând, care ştiu să se apropie unii de alţii cu inima, o raritate azi întâlnită. Plăcut surprins de cele petrecute pe durata serii, ne-am întâlnit prieteneţte, ca să despărţim ca Fraţii, pe care nimeni nu mai este în stare ca să-i despartă. sper să nu fie ultima gală, cred că merită de mers înainte, chiar am un car de idei, care merită să prindă rădăcini la următoarea gală. Vă pu-pă-cesc dulce pe toţi cu mult drag şi deosebit respect. Crăciun fericit şi Domnul să ne ia sub aripa lui ocrotitoare, iar noi avem un an ăntreg, să punem capul în mişcare, ca următoarea întâlnire, să fie-n strai de sărbătoare, între pereţii care au harul lume să adune, oameni buni, ca Pâinea caldă, pe o clipă puşi pe glume. Lume, lume şi iar lume, Dumnezeu să ne adune, la un ceai, la o cafea, să ne spunem tot ce-avem şi păstrează… i-ni-ma. Sper să fie de folos acesat remediu, scris dintr-o suflare, la cei cu inima, de cât a mea, cu mult mai mare”. (Cobzac Victor)
– ”Clubul „Impresii din viață și cărți a adunat gramajoară la sfarșit de an protagoniștii, scriitori și cititori de cărți într-o atmosferă caldă. Colindele, poezia și cântecul au fost ingredientul principal al evenimentului…Un Final de an, cu oameni frumoși la Clubul ”Impresii din viață și cărți’ (Tatiana Potîng)
– A fost o seară extraordinară, plină de farmec, surprize și oameni de valoare prezentăi. Svetlana Vizitiu,multumim pentru evenimentul organizat la cel mai înalt nivel. – Urez tuturor un An Nou Fericit! (Inga Albu)
– ”Vine, Crăciunul saluturi încep,
Vine triumful iubirii eterne,Iată-ne blânzi, fericiți de-un mister-
Forța jertfirii materne!Voi dedica taina sfintei minuni,
Unei minuni de femeie-nțeleaptă
Care ne-nvață să fim și mai buni,
Să ne iertăm, precum Domnul așteaptă!
Iată, Crăciunul, venise, cât scriu,
Tot căutând să-nțeleg cum vă cheamă,
Numele, da este, el, Vizitiu,
Totuși, Artistă, Regină Svetlană!
O Luminiță, o rază de Sus,
Epuizez fantezia-mi modestă
Poate chemarea de-a fi ca Isus,
Spre a trăi prin iubirea celestă?
Orice ați fi, oricum V-ați numi,
Vă mulțumesc pentru sufletul-Soare!
Pot să promit că Iubire, voi fi,

Cu o credință, pe veci, salvatoare!” (Diana Ciugureanu-Zlatan)

Clubul „Impresii din viață și cărți” are un protagonist principal. Acest protagonist este Doamna Svetlana Vizitiu, care a reușit să completeze rafturile Clubului și Bibliotecii cu cărți și impresii minunate, inedite din viață, dar să-și creeze si Domnia Sa impresiile ei, pentru fiecare invitat la Club. Nu cred că Dumneaei nu ar avea ce să împărtășească, dacă ar fi ea însăși prima, din anul care vine, protagonistă, eroina cu numărul unu, care să deschidă un alt început de idei și viziuni.
Aș spune cu certitudine, că întâlnirea cu Dumneaei, (rog să nu fiu interpretată greșit!) ar fi cea mai impresionantă, din mai multe motive: mai întâi pentru că ea este un om cu o inimă mare, o personalitate, care simte și lașitatea, dar și mustrarea de conștiință, simte și apreciază orice schimbare a celor, spre care ea a întins așa- zisul colac de salvare ( prin mărturisire, prin implicare directă în viața cărților, bibliotecii), prin faptul că ea a jertfit chiar din timpul ei personal , pentru a prezenta fața unui sau altui erou din Viața Clubului Impresii din viață și cărți.
Dacă ar fi să estimez însemnătatea acestei activități, pentru că e un sfârșit frumos de an, atunci, chiar, mi-aș permite să afirm, că reușitele Doamnei Svetlana Vizitiu sunt și vor persista, pentru că Dumneaei muncește dezinteresat, e pentru că și-a motivat viața prin aceste eforturi , încununate de succese palpabile.
Prezența mea la acest Revelion al Clubului Impresii din Viață și cărți nici nu ar fi fost posibilă, lejer, imaginându-mi finișul spre care au ajuns laureații din anul 2015, adică spre ora 23.00.
Bălțiul, capitala Nordului, Vă așteaptă să descoperiți și alte personalități, talente, oameni inediți, suflete deosebite, inimi sincere și frumoase. Voi aștepta sugestiile Dumneavoastră, Doamnă Svetlana Vizitiu, pentru a Vă copleși într-o altă Gală cu succsele și talentele unui oraș -municipiu, în care s-au născut și muncesc cei mai vestiți și adorați poeți, actori, politicieni,oameni de cultură, scriitori, muzicieni, pedagogi, etc..
Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, impresionată de imaginile Clubului, ce mi-au adus și mai multă revelație și inspirație, Vă felicit din suflet și Vă doresc să deveniți un Club al Elitelor din întreaga Țară.
Poezia mea este o dedicație pentru Dumneavoastră , dar și pentru toate ființele gingașe ale Clubului, pe care îl diriguiți:

FLOARE -DE -REGINĂ

Din floare, aș purta ideea acestei lumi necunoscute,/Cum e, necontenit, să fii cu acest nume și să ai virtute?/Să dăruiești parfum de înger, pentru fiecare-n parte,/să numeri anii cu petalele-ți, în dulci și mii de șoapte;/Din floare, aș ascunde teama, de ofilire și tristețe,/Să mi-o prefac, când vine iarna, în dulce tinerețe,/Că mi-o hrănesc cu visul meu de limpede speranță,/Adăpostindu-mă între petale, să-i dau și a mea viață./Din floare, cântece-aș culege, polenul dulce l-aș gusta,/Și buzele-mi să se aplece spre dorul lor de a cânta,
Mireasma poeziei mele mai fierbătoare să devină/Și numele i-aș binecuvânta: Floare-de-Regină. (Lilia Manole)

O seară de neuitat, în compania unor personalități frumoase și talentate- așa am putea defini Gala Protagoniștilor, organizată de Dna Svetlana Vizitiu, cu multă dragoste și atitudine, în seara de 23 decembrie. Diplomele de participanți ai Clubului, tombola, micile cadouri pe care le-a dat și le-a primit fiecare, versurile, cantecele și alte surprize venite de la protagoniști au adus sclipire clipelor petrecute împreună. Mulțumiri Dnei Svetlana Vizitiu și tuturor colegilor care au scris împreună încă o filă a Clubului „Impresii din viață și cărți”. CRĂCIUN FERICIT, LUME BUNĂ! SĂ ajungem și la Gala din anul viitor și mai inspirați, cu și mai multe realizări!!! (Ala Pinzari)

”Oameni frumoşi la suflet, la chip, la felul de a gândi! Pe toti ne-a unit EA, scumpa și draga noastră LUMINIȚĂ!” (Natalia Moloșag)

”Am așteptat întâlnirea cu protagonistele și protagoniștii, bineînțeles, pentru a pune cunună anului ce mi i-a adus în perimetrul existențial, îmbogățindu-mă. Chipuri senine, priviri clare, gândire matură, vorbe consistente, artistism, un pic de nebunie (frumoasă), cântec, poezie, dans, pictură… Ce alte ingrediente îi mai trebuie unui suflet mereu înfometat de frumusețe? Or, asemănarea la braț cu diversitatea, face bine clubului „Impresii din viață și cărți”, inițiat și îngrijit cu dragoste de Svetlana Vizitiu — o persoană solară și deosebit de darnică pentru aceste timpuri vitrege. Și, cum rețelele virtuale ne înghit, întâlnirile cu protagoniștii sunt vii și ne amintesc de timpurile când chiar știam a ne dărui priviri off-line. Vreau să vă mulțumesc, dragilor, că sunteți și primiți fiecare din Domniile Voastre admirația mea pentru faptul că aveți un nume în domeniul activității Dvs și lăsați niște urme pe acest pământ. Sărbători binecuvântate și binecolindate în case, familii, țară și dincolo de hotare, Dumneavoastră și celor pe care îi iubiți! La mulți ani tuturor, la mulți ani, dragă Svetlana Vizitiu și plecăciuni! Clubului — oameni demni și nouă — prieteni adevărați!” (Radmila Popovici)

În final, un cadou-foc-surpriză de la mine nu atât profesionist cât din toată inima 😀

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

21 de gânduri despre „Gala Protagoniștilor 2015. Clubul ”Impresii din viata si carti”

  1. Pingback: Retrospectiva 2016:”Clubul de elite ”Impresii din viaţă şi cărţi” | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. Pingback: Reminds me TAG 💭 | More Than Books

  3. La Multi Ani 2016– Happy New Year 2016


    Gândiţi-vă la trecerea dintre ani ca la o poartă. Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune. LA MULŢI ANI!
    Consider the passage of years as a target. You can go through this gate into the new year and to take with you only good things and thoughts. HAPPY BIRTHDAY!



    Apreciat de 1 persoană

  4. Cele mai frumoase emotii sunt acelea cind omul se simte fericit prin ceea ce face, ce creaza si ce raspindeste! Draga Svetlana! Ai o mare cutezanta si vointa in a organiza sarbatori frumoase aproape de sufletul oamenilor! Toti au nevoie de acea caldura omeneasca, atentie si comunicare, care ne bucura si ne stimuleaza! LA multi ani fericiti!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Aceste momente petrecute cu oameni cu o aura pozitiva te fac sa te simti ca un izvor care curge apa lina neincetat. Te inaripezi cu idei luminoase si unele din ele incep sa scinteieze datoruta sustinerii aproapelui! La multi ani fericiti tuturor protagoistilor clubului ” Impresii din viata si carti”!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Sufletului-Soare!
    Dedicație versificată, neobositei Zâne a Binelui-Distinsa Doamnă Svetlana Vizitiu!
    Vine, Crăciunul saluturi încep,
    Vine triumful iubirii eterne,
    Iată-ne blânzi, fericiți de-un mister-
    Forța jertfirii materne!
    Voi dedica taina sfintei minuni,
    Unei minuni de femeie-nțeleaptă
    Care ne-nvață să fim și mai buni,
    Să ne iertăm, precum Domnul așteaptă!
    Iată, Crăciunul, venise, cât scriu,
    Tot căutând să-nțeleg cum vă cheamă,
    Numele, da este, el, Vizitiu,
    Totuși, Artistă, Regină Svetlană!
    O Luminiță, o rază de Sus,
    Epuizez fantezia-mi modestă
    Poate chemarea de-a fi ca Isus,
    Spre a trăi prin iubirea celestă?
    Orice ați fi, oricum V-ați numi,
    Vă mulțumesc pentru sufletul-Soare!
    Pot să promit că Iubire, voi fi,
    Cu o credință, pe veci, salvatoare!
    _ Diana Ciugureanu-Zlatan _ 25 decembrie 2015_ 00:19 _

    Apreciat de 1 persoană

  7. Crăciun Fericit tuturor oamenilor minunați din cadrul Clubului Impresii din viata și cărți!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Am mai spus-o, cele mai simpatice şi şi deşrtepte doamne se adună la BBPH…La Clubul Clubul ”Impresii din viata si carti”…Cine face acest lucru e bine ştiut…Mai rău e cu colectivul de bărbaţi….Însă e o altă povste…. Mulţi ani, Dna Svetalana Vizitiu!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Clubul „Impresii din viață și cărți” are un protagonist principal. Acest protagonist este Doamna Svetlana Vizitiu, care a reușit să completeze rafturile Clubului și Bibliotecii cu cărți și impresii minunate, inedite din viață, dar să-și creeze si Domnia Sa impresiile ei, pentru fiecare invitat la Club. Nu cred că Dumneaei nu ar avea ce să împărtășească, dacă ar fi ea însăși prima, din anul care vine, protagonistă, eroina cu numărul unu, care să deschidă un alt început de idei și viziuni.
    Aș spune cu certitudine, că întâlnirea cu Dumneaei, (rog să nu fiu interpretată greșit!) ar fi cea mai impresionantă, din mai multe motive: mai întâi pentru că ea este un om cu o inimă mare, o personalitate, care simte și lașitatea, dar și mustrarea de conștiință, simte și apreciază orice schimbare a celor, spre care ea a întins așa- zisul colac de salvare ( prin mărturisire, prin implicare directă în viața cărților, bibliotecii), prin faptul că ea a jertfit chiar din timpul ei personal , pentru a prezenta fața unui sau altui erou din Viața Clubului Impresii din viață și cărți.
    Dacă ar fi să estimez însemnătatea acestei activități, pentru că e un sfârșit frumos de an, atunci, chiar, mi-aș permite să afirm, că reușitele Doamnei Svetlana Vizitiu sunt și vor persista, pentru că Dumneaei muncește dezinteresat, e pentru că și-a motivat viața prin aceste eforturi , încununate de succese palpabile.
    Prezența mea la acest Revelion al Clubului Impresii din Viață și cărți nici nu ar fi fost posibilă, lejer, imaginându-mi finișul spre care au ajuns laureații din anul 2015, adică spre ora 23.00.
    Bălțiul, capitala Nordului, Vă așteaptă să descoperiți și alte personalități, talente, oameni inediți, suflete deosebite, inimi sincere și frumoase. Voi aștepta sugestiile Dumneavoastră, Doamnă Svetlana Vizitiu, pentru a Vă copleși într-o altă Gală cu succsele și talentele unui oraș -municipiu, în care s-au născut și muncesc cei mai vestiți și adorați poeți, actori, politicieni,oameni de cultură, scriitori, muzicieni, pedagogi, etc..
    Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, impresionată de imaginile Clubului, ce mi-au adus și mai multă revelație și inspirație, Vă felicit din suflet și Vă doresc să deveniți un Club al Elitelor din întreaga Țară.
    Poezia mea este o dedicație pentru Dumneavoastră , dar și pentru toate ființele gingașe ale Clubului, pe care îl diriguiți:

    FLOARE -DE -REGINĂ

    Din floare, aș purta ideea acestei lumi necunoscute,
    Cum e, necontenit, să fii cu acest nume și să ai virtute?
    Să dăruiești parfum de înger, pentru fiecare-n parte,
    să numeri anii cu petalele-ți, în dulci și mii de șoapte;

    Din floare, aș ascunde teama, de ofilire și tristețe,
    Să mi-o prefac, când vine iarna, în dulce tinerețe,
    Că mi-o hrănesc cu visul meu de limpede speranță,
    Adăpostindu-mă între petale, să-i dau și a mea viață.

    Din floare, cântece-aș culege, polenul dulce l-aș gusta,
    Și buzele-mi să se aplece spre dorul lor de a cânta,
    Mireasma poeziei mele mai fierbătoare să devină
    Și numele i-aș binecuvânta: Floare-de-Regină.

    Lilia Manole

    Apreciat de 1 persoană

  10. Crăciun fericit și împlinit până la capăt! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  11. A fost o seara extraordinara, plina de farmec, surpruze si oameni de valoare prezenti. Svetlana Vizitiu multumim pentru evenimentul organizat la cel mai inalt nivel.
    Urez tuturor un An Niu Fericit!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Sufletului-Soare!
    Dedicație versificată, neobositei Zâne a Binelui-Distinsa Doamnă Svetlana Vizitiu!

    Vine, Crăciunul saluturi încep,
    Vine triumful iubirii eterne,
    Iată-ne blânzi, fericiți de-un mister-
    Forța jertfirii materne!

    Voi dedica taina sfintei minuni,
    Unei minuni de femeie-nțeleaptă
    Care ne-nvață să fim și mai buni,
    Să ne iertăm, precum Domnul așteaptă!

    Iată, Crăciunul, venise, cât scriu,
    Tot căutând să-nțeleg cum vă cheamă,
    Numele, da este, el, Vizitiu,
    Totuși, Artistă, Regină Svetlană!

    O Luminiță, o rază de Sus,
    Epuizez fantezia-mi modestă
    Poate chemarea de-a fi ca Isus,
    Spre a trăi prin iubirea celestă?

    Orice ați fi, oricum V-ați numi,
    Vă mulțumesc pentru sufletul-Soare!
    Pot să promit că Iubire, voi fi,
    Cu o credință, pe veci, salvatoare!

    _ Diana Ciugureanu-Zlatan _ 25 decembrie 2015_ 00:19 _

    Apreciat de 1 persoană

  13. Mersi foarte mult de o seară minunată, unde am participat și eu. Am cunoscut oameni minunați, luminoși, plini de viață și foarte foarte talentați. Gazda evenimentului Svetlana Vizitiu m-a impresionat prin forța sa internă și energia cu care a realizat acest eveniment! Am rămas plăcut surprinsă. Sănătate și pace să aveți în noul an!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.