Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Lilia Manole, poetă la Clubul ”Impresii din viaţă şi cărţi”

25 comentarii


11665364_485882598245212_1711513794188632288_nAm descoperit, că printr-o eroină a unei ședințe se redau calitățile mai multor persoane ce întrunesc relații, evenimente, peripeții sau întâmplări de zi cu zi…  Oamenii se bucură, sensibilizează, se emoționează, se privesc, cântă, recită, vorbesc, discută exact la fel ca și cum s-ar contopi unul în altul, și o fac cu plăcere pentru că sunt înțelepți. Și pentru că este momentul când poți uita de grijile cotidiene, și… pentru că mereu susțin că te iubesc, – da, pe tine, omule drag, care citești aceste buchii..11665720_900148030065488_4535848011199633770_n

Iar la  Clubul ”Impresii din viata si carti” de azi, protagonistă și poetă – Lilia MANOLE de la Bălți, ne declara iubire în fiece clipă, – prin poeziile sale, prin amintiri, prin repertoriul variat de cântece… M-a surprins că poate și să cânte, nu doar să scrie și să declame poezii! Cu dor, cu nostalgie, și fericită că iubește! Frumusețea ei dornică la fel cuprinde tema dragostei. Scriind atât de sincer despre iubire, ne face să înțelegem că acest sentiment se află în interiorul fiecărui din noi. Cheia fericirii – este cea de a înțelege nu doar iubirea de sine, dar și a celui de alături chiar dacă poate nu o merită… (Svetlana Vizitiu)  

Alte imagini vedeți în albumul : ”Lilia Manole: Volumul cuvintelor nestinse

   ”Ne-am îndrăgostit  /Tu și eu,  /Luna era a mea,  /Cerul era al tău,  /Însingurată- eu,   /Preafericit erai tu,  /Nici nu am înțeles,  /când Domnul ne văzu…  /Dar ne-a zărit, să știi,  /de-atâtea zeci de ori,  /din nimbul/Lui veneam,  /spre tine, dinspre zori…  /Și ne-auzit atunci,  /când macii scuturam,  /cu o privire goală,  /iubind ne părăseam…  /Și ne-a ajuns, să știi,  /tot El e-acum aproape-  /eu – în privirea Lui învii,  /Tu ești, cu El, și zi, și noapte…”  (LILIA MANOLE)
   ”Intalnirea cu talentata poeta Lilia Manole a fost o adevarata revelatie.11222305_1855374971354985_4289949210845848432_n In zilele noastre discutiile politice din societate au lasat in umbra adevaratele valori, si, cu atat mai importanta este misiunea nobila de a promova oameni talentati, precum este invitata zilei de azi a „Clubului de impresii din viata si carti”. 11057446_485884161578389_909504047870860523_nAutoarea culegerii de versuri „Cuvinte nestinse” ne-a deschis usa intr-o lume deosebita a poeziei veritabile, care ne purifica sufletele si ne indeamna sa traim cu dragoste, compasiune, bucurie si speranta. Minunata moderatoare poeta Diana-Susana Zlatan Ciugureanu a dezvaluit cele mai importante momente din viata si creatia Liliei Manole, creind o atmosfera inedita a seratei. Calde multumiri Svetlanei Vizitiu, organizator de exceptie, datorita careia avem posibilitatea sa evadam intr-o lume plina de miracole cu personalitati de valoare.” (Тatiana Berbecaru, jurnalist)
    ”O şedinţă a clubului „Impresii din viaţă şi cărţi” plină de farmec enigmatic Un eveniment monden cu ambianţă mistică, produs de talentata poetă Lilia Manole, frumoasa moderatoare Diana Zlatan-Ciugureanu şi ingenioasa gazdă Svetlana Vizitiu. 11666077_485883748245097_6689584134704330119_nOdată cu lansarea cărţii „Cuvinte nestinse”, Lilia a adus în incinta sediului Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” Cerul, Stelele, Veşnicia, Visul, Poezia, Autoperfecţiunea, Taina Vieţii şi Învierii, Pasărea Creaţiei, Originalitatea, Talentul, Rafinamentul… BRAVO FETELOR!!! Mai multe despre tainele Liliei, aflaţi peste câteva ore în informaţia pe care o voi posta pe paginile CLUBULUI şi a grupului MOLDOVA COSMICĂ.” (Tatiana Paladi, astrolog)
”Am trăit bucuria de a participa la lansarea volumului de poezie ”Cuvinte nestinse”, autoare Lilea Manole. Sunt profund impresionat de căutările şi framântarile protagonistei: descoperirea divinităţii din noi, regăsirea ”sinelui” şi dimensiunea nemărginită a iubirii, trăită cu intensitate deplină. Cu un zâmbet ce-ţi incălzeşte sufletul, a mărturisit despre viaţa sa cu multă dragoste şi incredere.Ţin să-i doresc pace sufletească, sănătate, inger păzitor şi noi impliniri. O poezie scrisă – o rană tămăduită.” (Gheorghe Grau, actor)
     ”…Despre frumoasa, rafinata, înțeleapta poetă Lilia Manole, care poartă faima intelectualității R. Moldova, peste Prut și pe mapamond. Poeziile Domniei sale au fost publicate la București cu subtitlul Poeme din Basarabia. Când cineva apreciază o poezie ridicând-o la rang de poem, este o enormă realizare, accentuez, eu, bucuroasă pentru prietena mea, uimitoarea și plivalenta personalitate, Lilia Manole. Am conștientizat ambele, misiunea acestui Club de mare succes, de aceea am închegat, cu toată responsabilitatea pentru participanți, un scenariu care să-i intrige, să-i mângâie la suflete, să-i înalțe prin cheile fericirii, ale succesului, ale regăsirii, pe care mi-am propus să le descoperim cu toții, admirând-o pe protagonosta seratei de neuitat din 9 iulie curent. Pe o arșiță care cauzează stări dificile până la leșin, unor persoane, sala a fost plină de lume bună și de elită, însetată de paradisul văzut cu sufletul. Lilia le-a mulțumit tuturor pentru voința, curajul, noblețea publicului. În plus, a comunicat pe viu, cu fiecare, cu absolut fiecare spectator, toți fiind transformați în participanți activi la serată. Cum? Sufletele Domniilor lor, erau susținerea noastră evidentă, clipă de clipă. Plus exercițiul efectuat cu brio, de fiecare, în cadrul concursului cu premiu, pentru cel mai inspirat răspuns la întrebarea ”Care este rolul poeziei în viața omului modern?”. Ei! Ne-au șocat toate răspunsurile, de aceea doar cu ajutorul auditorilor, Lilia a reușit să selecteze învingătorul, fericindu-l pe tânărul prieten al alectui Club, Adrian Boțan de la Ghidighici, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din capitală. Premiul a fost un exemplar al cărții lansate la serată – „Cuvinte nestinse” de Lilia Manole…  Observ că am forțe pentru a modera o nouă serată de creație a Liliei Manole, care a lansat și „Prima romanță”, creată de ea, intrerpretată cu vocea ei minunată, fiind acompaniată de colegul de la Bălți, Sandu Cegolea, un instrumentist valoros, cu o voce care ne-a cucerit de asemenea! Am avut de toate, plus abundență materială! Ca o mană cerească, a apărut, din senin, o masă copioasă, pe lângă plăcințelele, bomboanele, cafeaua oferite de autoarea volumului lansat. Tacâmuri bogate cu delicii din bucătăria națională, au fost oferite în calitate de surpriză din dragoste multă, de draga noastră prietenă, colega de la Moldova 1, Compania „Teleradio-Moldova”, Distinsa D Tatiana Berbecaru, împreună cu familia Boțan, proprietara Restaurantului de succes din Ghidighici, „Hanul lui Gheorghe”. A rămas o enigmă pentru mine, cel puțin, cât de buni sunt oamenii pe pământ. Da, există minuni, prin care Dumnezeu ne transmite semnale că totul este posibil, când ești cu fața la El!” ( Diana-Susana Zlatan-Ciugureanu, poetă, jurnalistă)
Svetlana Vizitiu, Impresii din viata si carti

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

25 de gânduri despre „Lilia Manole, poetă la Clubul ”Impresii din viaţă şi cărţi”

  1. Pingback: Lilia Manole: Sunt mulţumită cum conduce Dumnezeu această lume | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. Pingback: Retrospectiva Clubului de elită ”Impresii din viață și cărți”: anul 2015 | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  3. Lilia Manole, (n.26 octombrie 1972), din Bălţi. Poetă, membru de redacție a Revistelor de Spiritualitate Universală ”Regatul Cuvântului” și ”Sfera Eonică” a Ligii Scriitorilor din România și Societății Scriitorilor Români. Scrie poezie, eseu.
    A absolbit Facultatea de Litere a Universității de Stat Alecu Russo din orașul Bălți, Moldova. De profesie traducător, profesor limba română. Activează în mai multe domenii : jurisdicție, administrare publică, învățământ etc. Iubește muzica clasică, poezia, dansul, lectura…
    https://fileviatasicarti.wordpress.com/2015/07/09/lilia-manole-poeta-la-clubul-impresii-din-viata-si-carti/

    M-aş regăsi la capăt de pieire,
    Eu, desfrunzită şi cu muguri seci,
    Pornită iar să spun iubiri,
    Că nu mai sunt o amintire,
    În astă lume-n care vii şi pleci…

    M-aş coborî atunci, cu toată Firea
    La Teiul cu mireasmă Vie,
    Aceeaşi, însă ocolind privirea –

    Lăsându-mi pleoapele să cadă
    Pe umbra albă de zăpadă.

    Să lăcrimez n-aş vrea, m-ar frânge dorul,
    Curat şi cald din fire,
    Aş împleti suspinele-n ecouri,
    Cu lungi poeme de iubire.

    (Lilia Manole, ”M-aş regăsi”)

    Apreciază

  4. Lilia Manole s-a născut în data de 26 octombrie 1972.
    Scrie poezie, eseu.
    Este membru de redacție a Revistelor de Spiritualitate Universală Regatul Cuvântului și Sfera Eonică a Ligii Scriitorilor din România și Societății Scriitorilor Români.
    A absolbit Facultatea de Litere a Universității de Stat Alecu Russo din orașul Bălți, Moldova.
    De profesie traducător, profesor limba română. Activează în mai multe domenii : jurisdicție, administrare publică, învățământ etc.
    Iubește muzica clasică, poezia, dansul, lectura.
    Harul dăruit de la Dumnezeu l-a simțit din copilărie , din primii ani, când a început să citească toate cărțile din casă, cele din bibliteca școlii și a satului, începând cu cărțile pentru copii, apoi, din volumele lui Șolohov, proza Lidiei Mișcenco, mai târziu Maestrul și Margarita, când apare în limba rusă este citit, prin cunoașterea bună a limbii ruse. Eminescu este coroana poeziei adorate de ea, iar poveștile lui Creangă i-au fost primele texte de înțelepciune și pătrundere a vieții…

    Apreciază

  5. E suficient cât e de frumoasă, nu trebuie să mai şi scrie.

    Apreciat de 1 persoană

  6. http://www.regatulcuvantului.ro/?p=3835
    „Am revenit tot ieri la Bălți, împreună cu Sandu Cegolea, sfințiți în aura catharsisului Clubului de elită “Impresii din viață și cărți” al superbei Doamne Svetlana Vizitiu. Emoții, pe care nu le-am mai încercat până la această indubitabil de sacră, măiestrită inițiere în lumea artelor , cărților a Doamnei Svetlana Vizitiu, deținătoarea acestui merituos Club spiritual.
    Doresc să împărtășesc cu Dumneavoastră , prieteni, bucuria revelației pe care am simțit-o și am lăsat-o în albia ei firească, pe care am avut-o din subconștient chiar, călătorind de la Bălți spre Chișinău la această activitate.
    Se spune, că trebuie să privești lucrurile și viața și pe cei din jur în mod direct și nu printr-un nor al prejudecății, prin cortina fricii sau prin interpretarea altcuiva.
    Cu ochii mei i-am văzut pe scumpii mei prieteni, cu același credo divin, ne-am strâns sufletele, văzându-ne pomeniți atât de miraculos în oaza dulce a receptivității frumosului, binelui și adevărului, creată de talentata și incomparabila doamnă Svetlana Vizitiu. Sunt măgulită scumpe Doamne- Tatiana Berbecaru, Diana Susana Zlatan Ciugureanu, Mariana Harjevschi, Tatiana Paladi, dragi Domni -jurnalist și scriitor, Ion Borș, Andrian Boțan, Petru Hasnaș, maestre Gheorghe Grâu, superbul fotograf Mihai Marcuta, și toate Doamnele Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Știu că pot să ofer mult mai mult, dar e nevoie , probabil, de mai mult timp, din sufletul meu, nici arșița nu ar fi un motiv pentru a-mi opri iubirea și sinceritatea faptelor mele, întru a exclama un brio culturii naționale, un brio eforturilor bunei mele prietene, poete Diana Zlatan-Ciugureanu, pentru cafeaua de la radio Moldova 1, îndulcită de interviul, realizat de dna Vera Eșanu, interviu de promovare și de monitorizare a activității culturale din cadrul Bibliotecii B.P. Hasdeu și a Clubului de Elită “Impresii din viață și cărți” al Dnei Svetlana Vizitiu , incluzând evenimentul nostru despre lansarea cărții Cuvinte nestinse, dar și moderatoarea acestui fericit prilej de regăsire la Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu”! Iată ce ne transmite Diana -Susana Zlatan -Ciugureanu, moderatoarea evenimentului:

    „M-au cutremurat, prin atâta frumuseție sufletească, deschidere, seninătate, prietenie, toți membrii Elite-Clubului „Impresii din Viață și Cărți”. Este oaza noastră, care a apărut în viața mea, ca acea revelație, ca acel vis împlinit, ca acea lume a mea, grație căreia schimbăm lumea începând de la fiecare dintre noi. Comunicăm într-un limbaj creștin-artistic-filozofic atât de luminos, încât abia de reușim să ne despărțim, după ore bune de dăruire reciprocă, meditație, comuniune firească a sufletelor înrudite. Suntem fericiți cu adevărat, aici, deoarece suntem noi, așa precum ne este munca – cea de a fi noi inșișine, cea de a realiza ceea ce ne îndeamnă inima. Nici măcar nu pot recurge la sintagma „a obosi plăcut”, deoarece nu am cum simți vreun pic de oboseală. Am ajuns acasă, la Răciula,r. Călărași, cu microbuzul, mai mult în picioare, cu tableta PC în mână, savurând pozele scumpe mie, apreciindu-le, comentându-le dulce… După care, nefiind curent electric acasă, am gătit bucate, am fost o gazdă primitoare cu oaspeții vecini, mi-am alintat și familia, bineînțeles, cu grija mea, alergând ca titirezul. Lucruri banale, poate, dar sugestive, în favoarea tezei că suntem fericiți și la seratele Clubului creat de Distinsa Doamnă Svetlana Vizitiu, și după savurarea atmosferei mirifice de la fiecare eveniment organizat de Domnia sa. Reverențe în fața Dvs, D Vizitiu, a D Mariana Harjevschi, directoarea celebrului far spiritual – Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu din Chișinău.
    Acum, despre frumoasa, rafinata, înțeleapta poetă Lilia Manole, care poartă faima intelectualității R. Moldova, peste Prut și pe mapamond. Poeziile Domniei sale au fost publicate la București cu subtitlul „Poeme din Basarabia”. Când cineva apreciază o poezie ridicând-o la rang de poem, este o enormă realizare, accentuez, eu, bucuroasă pentru prietena mea, uimitoarea și polivalenta personalitate, Lilia Manole. Am conștientizat ambele, misiunea acestui Club de mare succes, de aceea am închegat, cu toată responsabilitatea pentru participanți, un scenariu care să-i intrige, să-i mângâie la suflete, să-i înalțe prin cheile fericirii, ale succesului, ale regăsirii, pe care mi-am propus să le descoperim cu toții, admirând-o pe protagonosta seratei de neuitat din 9 iulie curent. Pe o arșiță care cauzează stări dificile până la leșin, unor persoane, sala a fost plină de lume bună și de elită, însetată de paradisul văzut cu sufletul. Lilia le-a mulțumit tuturor pentru voința, curajul, noblețea publicului. În plus, a comunicat pe viu, cu fiecare, cu absolut fiecare spectator, toți fiind transformați în participanți activi la serată. Cum? Sufletele Domniilor lor, erau susținerea noastră evidentă, clipă de clipă. Plus exercițiul efectuat cu brio, de fiecare, în cadrul concursului cu premiu, pentru cel mai inspirat răspuns la întrebarea ,Care este rolul poeziei în viața omului modern?”. Ei! Ne-au șocat toate răspunsurile, de aceea doar cu ajutorul auditorilor, Lilia a reușit să selecteze învingătorul, fericindu-l pe tânărul prieten al acestui Club, Andrian Botan de la Ghidighici, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din capitală. Premiul a fost un exemplar al cărții lansate la serată – „Cuvinte nestinse” de Lilia Manole.
    Observ că îmi iese deja un reportaj, de când tot îmi expun cu încântare, o parte din feerica stare datorată evenimentului în cauză. Observ că am forțe pentru a modera o nouă serată de creație a Liliei Manole, care a lansat și „Prima romanță”, creată de ea, intrerpretată cu vocea ei minunată, fiind acompaniată de colegul de la Bălți, Sandu Cegolea, un instrumentist valoros, cu o voce care ne-a cucerit de asemenea! Am avut de toate, plus abundență materială! Ca o mană cerească, a apărut, din senin, o masă copioasă, pe lângă plăcințelele, bomboanele, cafeaua oferite de autoarea volumului lansat. Tacâmuri bogate cu delicii din bucătăria națională, au fost oferite în calitate de surpriză din dragoste multă, de draga noastră prietenă, colega de la Televiziunea Republicii Moldova, Compania Teleradio Moldova, Distinsa D Tatiana Berbecaru, împreună cu familia Boțan, proprietara Restaurantului de succes din Ghidighici, „Hanul lui Gheorghe”. A rămas o enigmă pentru mine, cel puțin, cât de buni sunt oamenii pe pământ. Da, există minuni, prin care Dumnezeu ne transmite semnale că totul este posibil, când eși cu fața la El!
    Deci să fim sănătoși, să ne iubim reciproc, să ne binecuvântăm reciproc, prin cuvinte, fapte, rugăciune, iar ocazii ca aceasta, de a ne înălța sufletește, în plină armonie, în inima Chișinăului, pașnic și victorios, vom avea, cu certitudine, dragi prieteni! Vă mulțumesc tuturor pentru că-mi sunteți și mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că este Mare! Amin!”
    LILIA MANOLE, POETĂ

    Apreciază

  7. Pingback: Felicitări pentru uimitorul Dvs talent, stimate D Mihai Marcuta! –publicat de Susana ZLATAN-CIUGUREANU din Chisinau /R.MOLDOVA- RadioMetafora.ro

  8. M-au cutremurat, prin atâta frumuseție sufletească, deschidere, seninătate, prietenie, toți membrii Elite-Clubului „Impresii din Viață și Cărți”. Este oaza noastră, care a apărut în viața mea, ca acea revelație, ca acel vis împlinit, ca acea lume a mea, grație căreia schimbăm lumea începând de la fiecare dintre noi. Comunicăm într-un limbaj creștin-artistic-filozofic atât de luminos, încât abia de reușim să ne despărțim, după ore bune de dăruire reciprocă, meditație, comuniune firească a sufletelor înrudite. Suntem fericiți cu adevărat, aici, deoarece suntem noi, așa precum ne este munca – cea de a fi noi inșiși, cea de a realiza ceea ce ne îndeamnă inima. Nici măcar nu pot recurge la sintagma „a obosi plăcut”, deoarece nu am cum simți vreun pic de oboseală. Am ajuns acasă, la Răciula,r. Călărași, cu microbuzul, mai mult în picioare, cu tableta PC în mână, savurând pozele scumpe mie, apreciindu-le, comentându-le dulce… După care, nefiind curent electric acasă, am gătit bucate, am fost o gazdă primitoare cu oaspeții vecini, mi-am alintat și familia, bineînțeles, cu grija mea, alergând ca titirezul. Lucruri banale, poate, dar sugestive, în favoarea tezei că suntem fericiți și la seratele Clubului creat de Distinsa Doamnă Svetlana Vizitiu, și după savurarea atmosferei mirifice de la fiecare eveniment organizat de Domnia sa. Reverențe în fața Dvs, D Vizitiu, a D Harjeschi, directoarea celebrului far spiritual – Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” din Chișinău.
    Acum, despre frumoasa, rafinata, înțeleapta poetă Lilia Manole, care poartă faima intelectualității R. Moldova, peste Prut și pe mapamond. Poeziile Domniei sale au fost publicate la București cu subtitlul Poeme din Basarabia. Când cineva apreciază o poezie ridicând-o la rang de poem, este o enormă realizare, accentuez, eu, bucuroasă pentru prietena mea, uimitoarea și plivalenta personalitate, Lilia Manole. Am conștientizat ambele, misiunea acestui Club de mare succes, de aceea am închegat, cu toată responsabilitatea pentru participanți, un scenariu care să-i intrige, să-i mângâie la suflete, să-i înalțe prin cheile fericirii, ale succesului, ale regăsirii, pe care mi-am propus să le descoperim cu toții, admirând-o pe protagonosta seratei de neuitat din 9 iulie curent. Pe o arșiță care cauzează stări dificile până la leșin, unor persoane, sala a fost plină de lume bună și de elită, însetată de paradisul văzut cu sufletul. Lilia le-a mulțumit tuturor pentru voința, curajul, noblețea publicului. În plus, a comunicat pe viu, cu fiecare, cu absolut fiecare spectator, toți fiind transformați în participanți activi la serată. Cum? Sufletele Domniilor lor, erau susținerea noastră evidentă, clipă de clipă. Plus exercițiul efectuat cu brio, de fiecare, în cadrul concursului cu premiu, pentru cel mai inspirat răspuns la întrebarea ,Care este rolul poeziei în viața omului modern?”. Ei! Ne-au șocat toate răspunsurile, de aceea doar cu ajutorul auditorilor, Lilia a reușit să selecteze învingătorul, fericindu-l pe tânărul prieten al alectui Club, Adrian Boțan de la Ghidighici, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din capitală. Premiul a fost un exemplar al cărții lansate la serată – „Cuvinte nestinse” de Lilia Manole.
    Observ că îmi iese deja un reportaj, de când tot îmi expun cu încântare, o parte din feerica stare datorată evenimentului în cauză. Observ că am forțe pentru a modera o nouă serată de creație a Liliei Manole, care a lansat și „Prima romanță”, creată de ea, intrerpretată cu vocea ei minunată, fiind acompaniată de colegul de la Bălți, Sandu Cegolea, un instrumentist valoros, cu o voce care ne-a cucerit de asemenea! Am avut de toate, plus abundență materială! Ca o mană cerească, a apărut, din senin, o masă copioasă, pe lângă plăcințelele, bomboanele, cafeaua oferite de autoarea volumului lansat. Tacâmuri bogate cu delicii din bucătăria națională, au fost oferite în calitate de surpriză din dragoste multă, de draga noastră prietenă, colega de la Moldova 1, Compania „Teleradio-Moldova”, Distinsa D Tatiana Berbecaru, împreună cu familia Boțan, proprietara Restaurantului de succes din Ghidighici, „Hanul lui Gheorghe”. A rămas o enigmă pentru mine, cel puțin, cât de buni sunt oamenii pe pământ. Da, există minuni, prin care Dumnezeu ne transmite semnale că totul este posibil, când eși cu fața la El!
    Deci să fim sănătoși, să ne iubim reciproc, să ne binecuvântăm reciproc, prin cuvinte, fapte, rugăciune, iar ocazii ca aceasta, de a ne înălța sufletește, în plină armonie, în inima Chișinăului, pașnic și victorios, vom avea, cu certitudine, dragi prieteni! Vă mulțumesc tuturor pentru că-mi sunteți și mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că este Mare! Amin!

    Apreciază

    • Diana-Susana Zlatan-Ciugureanu> D Tatiana Berbecaru, despre serata de creație a poetei Lilia Manole, eveniment moderat de mine, la 9 iulie 2015, la Elite-Clubul ”Impresii din viata si carti”, fondat de D Svetlana Vizitiu: „Stau adesea si meditez, incotro mergem, oameni buni…Oare chiar genele, buzele, unghiile, sanii, sufletul – toate false – au ajuns sa fie prioritatile noastre in societate? Nu-i vorba, o femeie trebuie sa fie ingrijita, sa tina cont de tendintele modei, dar toate acestea doar in imbinare cu anumite calitati spirituale, care sunt mult mai importante decat continutul garderobei.
      De ce scriu toate acestea? In data de 9 iulie curent la Biblioteca Hasdeu, in cadrul minunatului Clubul ”Impresii din viata si carti” s-a produs un eveniment deosebit – intalnirea cu o poeta de exceptie Lilia Manole, autoarea culegerii „Cuvinte nestinse”, editata (fiti atenti!) la Bucuresti. „Din imensul anturaj disonant si confuz social si national poeta selecteaza esenta vietii, care trece prin propria existenta. Idea centrala tureaza in jurul destinului, care frecvent limiteaza existenta ca atare….” ( Dr. Teo-Teodor Marsalcovschi). In realitatea noastra cu valori inversate, cu discutii politice inutile, cu atatea probleme, aceasta intalnire extraordinara a fost o raza de Soare, care a manghiiat inimile celor prezenti. Doar ca numarul doritorilor de a savura frumosul a fost incomparabil mai mic decit la evenimente de doi bani. In legatura cu acest fapt ma intreb, cat va mai dura aceasta debandata cu promovarea nonvalorilor…. Dar sper ca timpul fundurilor goale va trece curand, caci este o mare rusine sa-ti demonstrezi chilotii in public. Va veni si ziua cand asemenea talente ca Lilia Manole vor sta in capul mesei!”

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.