Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Motorul fricii: soț și soție

11 comentarii


În acea seară mi s-a părut că soțul meu se comportă ciudat. Ne-am planificat o seară relaxantă, cu o cină la un restaurant select, și eu am venit acasă mai târziu ca de obicei, pentru că am mers cu prietenele la cumpărături. Mă așteptasem ca soțul meu să se fi supărat, fie, să reacționeze nervos şi comentând întârzierea mea, dar el a tăcut…

La noi, în general, nu se lega nicio conversație, şi i-am propus să mergem într-un loc retras și liniștit, să ne odihnim și în acelaș timp, să ne deschidem inimile la o cină de suflet. Soțul a fost de acord, însă din anumite motive se tot zgârcea la cuvinte… L-am întrebat, că poate ceva nu e în regulă, și el a spus că totu-i normal. – Sunt eu cumva de vină pentru faptul că este supărat? A răspuns că nu e de loc așa, că de fapt, nu are nicio legătură cu mine și că în zadar îmi fac griji.

În drum spre casă i-am spus că îl iubesc foarte mult. El a zâmbit nițel, dar a continuat să conducă mașina. Nu înțeleg de ce nu mi-a răspuns la fel: „Eu te iubesc foarte mult, dragă!” Când în cele din urmă am ajuns acasă, o clipă m-am gândit că l-am pierdut pentru totdeauna, mai ales după ce soțul a refuzat să continuăm seara noastră romantică. bb baieDoar s-a așezat pe canapea și a început să privească la TV tastând mereu telecomanda. În acel moment, părea oricum distant… Am decis să mă opresc cu bănuielile și să merg la culcare. După 15 minute a venit el și s-a culcat alături… Simțeam că gândurile lui erau undeva departe, departe de mine. După ce el a adormit, eu am izbucnit în lacrimi. Nu știam ce să fac în continuare…

Sunt convinsă că el se gândește la altă femeie. Viața mea – e un dezastru… (Gândul soției)
Motorul la motocicletă mea nu merge!.. Eu nu pot să înțeleg de ce!.. (Gândul soțului)
O zi obișnuită din viața unui bărbat și o femeiegand fricaCe uimitoare este diferența semnificativă de percepție a viziunilor la ambele genuri… În timp ce femeile sunt ghidate de sentimente și emoții mari, la bărbați predomină raționalismul și logica. Noi atragem întotdeauna în viaţa noastră circumstanţele care corespund vibraţiilor noastre interioare. Poate că femeile ar trebui să învețe s-o ia mai ușor cu atitudinea, și bărbații – pentru a exprima cel puțin câteva emoții, mai ales atunci când sunt cu persoana iubită?!

Vorbește fără teamă cu aproapele tău despre ceea ce simți! 😉

#Svetlana_Vizitiu, #Impresii

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

11 gânduri despre „Motorul fricii: soț și soție

  1. Și eu analziez excesiv mimica lui, însă el mă citește, înțelege ce gândesc și cum mă frământ și tot el e cel care mă calmează și- mi amintește că n-am de ce să mă consum inutil cu scenariile mele imaginare.

    Apreciat de 1 persoană

  2. casatoria este un CONTRACT…
    nu orice pereche pot devein prieteni in casatorie…
    casatoria este un interes reciproc acceptat…
    prietenia se bazeaza pe jertfa si intelegere, este superioara „casatoriei”…

    o pereche ideala in casatorie presupune raspundere/obligatii 50-50% mereu, tot timpul, pe toata perioada contractului marital…
    cine este arbitru? cine decide ce este bun sau nu? de ce acceptam casatoria si nu si prietenia din cadrul ei?…

    totul este din cauza Legii, a religiei, a copiilor, interes material, interes de Clan, etc…
    casatoria este o lupta, supravietuire, razboi social si familial, „care pe care”…

    mai devreme sau mai tarziu Monogamia devine toxica, se fac schimbari, se traieste de la o perioada la alta, de la o varsta la alta, de la un interes la altul… se numeste VIATA 🙂

    Apreciază

  3. Povestea ta e simpla usor melancolica, dar scuza-ma, are foarte putina substanta

    Apreciază

  4. la cat esti de frumoasa tias fi baut apa din sex si te tratam cu dragoste si iubier

    Apreciază

  5. Foarte tare ! :)))

    Apreciază

  6. Buna!Iti doresc din suflet.Sa ai parte astazi…numai de o zi superba si placuta de iarna,plina de tandrete,care sa te poarte pe aripi de vis,spre o încântatoare noapte,a unui fermecator sfarsit de saptamâna,în care sa simti în inima,doar mângâierea tandra a magicei iubiri de toamna!Daca ai sa doresti,iti pregatesc o cana cu vin fiert si am sa-ti pun in ea,doar multe ganduri frumoase,pline de tandrete,sperante ca azi vei avea o zi minunata,cu multa sanatate,sinceritate si multe bucurii,asa cum iti doresti sau visezi,plina de cele mai frumoase fantezii.
    Iti transmit toate gandurile mele bune care sper ca sa te-nsoteasca odata cu lumina zilei,indiferent de vremea de afara!
    Apoi O seara minunata si superba,cu multe petale de trandafirii,intr-un un dormitor plin de lumanari aromate,sampanie,miere sau frisca…ptr.un preludiu plina de tandrete si iubire sincera…FERITA DE NECAZURI&SUPARARI.
    in care sa ai timp sa iubesti,sa ai timp sa zambesti,sa ai timp sa ajuti,sa ai timp doar ptr sentimente,care sa-ti bucure sufletul,alaturi de ce ales de inimioara ta!
    Pentru tine dar si celor apropiati sufletului tau..indiferent de orientarea sexuala…
    cea mai mare greseala a unui barbat e ca isi alege o femeie ce alege sa lase alt barbat sa o faca fericita. cand ceri ceva tre sa si oferi..dar femeile cam uita asta..si la barbati e la fel daca nu sti sa il faci fericit si sa il ti langa tine..vine o alta ce il ia langa ea;)!!! nu va mai victimizati cand in ff multe cazuri sunteti propia problema ce sta in calea fericirii voastre!!!nu-s misogin dar asta e adevaru:(!!!
    ITI doresc,sa ai parte numai de o zi cât mai placuta,tandra,minunata,sincera,numai cu multe clipe nedefinite,ca acelea in care doua suflete impreuna isi vorbesc intr-o limba ce nu poate fi inteleasa decat de ele,cand tace tot ce-i omenesc,iar ele se unesc,pentru toata viata acestei lumi….
    YAHOO id msg=danielostricianu321=0746520699 nu imi place sa fiu,nici sa deranjez inutil si nu raspund la telefoane date cu numar secret.
    astept si sper sa ma accepti,macar doar ca pe un prieten sincer si de suflet..sa-ti fiu,oricand ai ceva pe suflet,rau sau de bine…
    daca o sa-ti doresti,sa evadezi un pic,din rutina ta,nu imi place sa fiu,nici sa deranjez inutil,indiferent de ore,decat daca sant rugat,
    iar daca consideri ca te-am deranjat cu acest mesaj,te rog,da-mi ignor.Nu pot sa te oblig,ca sa imi promiti,ca indiferent de locul unde viata ne duce…vom fi mereu prieteni !
    Cu stima,respect si consideratie…Daniel…. multumesc anticipat de intelegere…

    Apreciază

  7. adica ea gindeste toate prostiile, iar omu ei isi face griji pentru o motocicleta!!!!!! om nebun!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Multstimata Svetiana! Nuam asteptat asa ceva.
    Incepi asa”Neam inteles sa petrecem……””am intirziat, deoarece am nfost cu prietenele la soping”
    Sincer sa fiu , eu nu mai mergeam nicaeri in acea seara.
    Intelegeti voi, femeile, ca unii barbati nu prea iubesc vorbre, ci fapte.
    Dumnealui, acceptind restaurantul, sunt ferm convins, ca va pregatit si alte surprize frumoase, neasteptate, care trebuiau sa arate atitudinea, dragostea lui fata de dumneata.Dar dumneata , ceai facut? Amfost cu prietenele?
    Iati dat o lovitura mai jos de buric! Sincer, eu ma suparam si mai si.
    Un lucru e cert-daca sa indispus, fiti sigura, vaiubeste mult , mult!,,

    Apreciază

  9. daca esti DASTEAPTA

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.