Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Galina Codreanu la Clubul de Elită ”Impresii din viaţă şi cărţi”

20 comentarii


”Nu mai avem răbdare să punem întrebări și nici să mai găsim răspunsuri. Nu mai avem răbdare să fim copii și să ne jucăm. Nu mai avem răbdare să fim fericiţi. Nu mai avem răbdare să căutăm printre suflete. Nu mai avem răbdare cu noi. Și ne pierdem…..in nerabdarea noastra…” (Galina Codreanu, Secretar General al Federației din Moldova a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FMACCU), jurnalist TV Moldova 1)

?????????????????????????????

Astazi am avut onoarea, si plăcerea sa particip la evenimentul Clubului de Elita ,,Impresii din viata si cărţi,, cu protagonista Galina Codreanu la biblioteca Hasdeu. Aş putea descrie evenimentul prin multe cuvinte, dar mă voi limita la cele mai importante o FEMEE frumoasa în tot ce este – chip, mama, profesionalizm, suflet, acuitate mintala, valoare, putere, tandreţe ….e greu sa le numesti pe toate si sa le aranjezi în ordinea cuvenita, deoarece toate calificativele imi vine sa le afisez pe primul loc. Gazda Svetlana Vizitiu – jos palăria pentru ceea ce face si, atmosfera pe care i-a reusit sa creeze aici, la aceste evenimente, unde oamenii se cunosc se împart cu tot ce au mai bun din ei! O zi frumoasa am trăit astazi si cu mare placere astept urmatoarele evenimente! (Lorena Mednicov, chirurg)

Galina e strălucitoare – ca un diamant, puternică – ca un garant, pentru muzeul Vieţii a creat Frumuseţi de neuitat..(va urma) (Tatiana Paladi)

Superba si rafinata noastra colega si prietena de aur, frumoasa personalitate Galina Codreanu… Esti o minunata intervievata… Si paradisiaca atmosfera de astazi este un puternic semnal al trecerii societatii noastre la o tot mai bogata viata spirituala… Clubul este o oaza de armonie incredibila… Renasti spiritual impreuna cu lumea nobila de aici… invatand sa te iubesti si mai mult pe tine… sa crezi ca daca muncesti intens asupra continutului tau… el rezoneaza simfonic in asemenea cazuri de saruturi intre suflete… Reverente organizatorilor si tie, Planeta Iubirii, Primaverii si Succesului, Galina Codreanu. (Diana Zlatan-Ciugureanu)

Astazi am trait emotii pozitive si m-am incarcat cu energie pozitiva de la o doamna extraordinara Galina Codreanu, protagonista de azi la Clubul ”Impresii din viata si carti”. Multumesc mult, Svetlana Vizitiu pentru invitatie, esti tare draguta :)) (Zinaida Jioara)

Doamna Galina Codreanu pentru mine este o persoana speciala, o FLOARE ALBASTRA EMINESCIANA, care aduce cu sine lumina, frumosul, beneficul si faurirea… o fiinta sensibila si voluptoasa la ceia ce noi numim armonie si echilibru in raport cu toti cei, care o inconjoara si ii sunt atat de aproape.. copii, rude , prieteni.. Ma bucura faptul, ca decizia Galinei de asi evidentia imaginea in cariera sa stralucita de televiziune, pur si simplu, a reusit… Iar aceasta audienta de aici din incinta Bibliotecii B. P. Hasdeu, este una impunatoare, cu o ambianta aparte, cu prieteni si colegi de breasla si simpatizanti, noi cu totii confirmam selectivitatea si celebritatea Doamnei Galinei Codreanu, care a realizat lucruri mari prin multa omenie, dedare de sine, care nu s-a conformat, care si-a pastrat si isi pastreaza si in continuare verticalitatea… e pur si simplu, EA, GALINA CODREANU, jurnalist, Doamna, mama si femeie! Multa sanatate, putere si frumusete… (Veronica Vornicescu)

Un sentiment profund de mindrie si patriotizm ma incearca dupa aceasta mininata lectie de prietenie, omenie, cumsecadenie, gust si multa frumusete!!!! Mii de admiratiii pentru Galina Codreanu!!!! Pentru acest minunat public, pentru caldura si delicatete!!! (Svetlana Spataru)

„Sufletul este unica valoare a omului. El îl face pe slujitor egal cu stăpânul lui”. Seneca
Zi la zi oamenii mișună pe drumurile întortocheate ale vieții precum furnicuțele. La răspinteni se întâlnesc, se cunosc. Uneori, cunoscându-se, se despart fără ca drumurile lor să se intersecteze vreodată. Alteori, oamenii se întâlnesc și devin prieteni de nedespărțit. Probabil, Dumnezeu mi-a făcut cele mai frumoase daruri, printre care și norocul de-a întâlni în drumul meu Oameni deosebiți, Oameni minunați, spirituali, frumoși la chip și suflet, Oameni care știu să ascundă durerea, Oameni bogați sufletește, care transmit fără precugetare comoara din suflet – gândul senin, bucurie, dorința de viață, Oameni care-ți întind mâna caldă, fără a fi convinși că o vei strânge ca răspuns. Dar fapta Lor rămâne de netăgăduit.
Un asemenea Om, pentru care niciodată nu vor putea fi găsite toate epitetele, toate caracteristicile posibile este – GALINA CODREANU. O persoană generatoare de energie, o ființă molipsitoare de bine, răbdătoare cu toți oamenii, oricât de dificili ar fi. Nimeni nu-i pătrunde sufletul să-i citească amarul. Nu poate o femeie, fiind atât de frumoasă, atât de mărinimoasă, disponibilă cu idei bune pentru toți, o femeie care a crescut doi copii frumoși ca soarele, să nu fi trecut prin suferințe. Dar acest capitol rămâne tabu și e foarte bine, dacă se găsesc persoane, care să-i aprecieze harul și s-o respecte pentru Cine este. A însușit o specialitate prestigioasă, onorabilă – jurnalismul. Dar, cunoaștem că acest domeniu este expus valurilor de trecere printre epoci, printre campanii electorale: acu ești pe val, în alt moment, dacă nu singură, îți ajută „alții” să te cufunzi. Deci, profesia nu poate fi zidul de nădejde, care ne-ar adăposti. Dar, în oricare dintre funcții nu s-ar afla minunata Galina Codreanu, știe și va ști întotdeauna să se afirme,fiindcă o caracterizează o sinceritate debordantă (sinceră până în străfundul sufletului), mereu pozitivă, convinsă că întotdeauna există soluții.
Nu cunosc în detalii istoria apariției Clubului „Impresii din viață și cărți”, cunosc că mult efort în programarea și desfășurarea întâlnirilor depuneSvetlana Vizitiu, alt Om-minune. Astăzi, 28 octombrie, va rămâne în Cronos întâlnirea cu Galina Codreanu!, numită la propriu și la figurat de către prieteni – Îngeraș de Lumină.
Trebuie să recunosc, că Programul Facebook are calități pozitive. Aici se întâlnesc nu numai copii care caută jocuri, distracții, dar și oameni maturi, oameni căliți, oameni informați. Astfel, pe Fb am cunoscut-o pe Galina și încă mulți Oameni adevărați, cu care am avut ocazia astăzi să ne adunăm și la o vorbă „cu suflet”, și la un banc, și la un zâmbet sau chiar hohote. Ași vrea să-l remarc pe Dl Ghenadie Dodita, strălucitoarea Dna Gutiera Prodan, astrologul nostru iubit – Dl Sergiu Sumcă, politicianul – Dl Victor Stepaniuc și mulți-mulți alți oameni minunați.
Am trăit o zi cu emoții frumoase, o zi cu soare-n suflet și oameni selecți. Sunt onorată! În primul rând, Lumea Jurnaliștilor e o Lume frumoasă, o Lume care știe să înțeleagă, care știe să asculte, care știe să încurajeze, iar când e nevoie – știe să se sacrifice. Și cât n-ar părea de paradoxal, sunt Oameni simpli, cuvântul simplu în cazul dat având conotația de onestitate.
Galina Codreanu, o gospodină desăvârșită, a pregătit sărmăluțe, chifteluțe, pârjoale, plăcințele cu ce vreai, alivence, murături și a adunat în jurul mesei pe toți cei prezenți la Întâlnire. Veselia, voia bună au dictat tonul. E bine că știu să se adune Oameni buni! (NinaVasilii, pedagog)

Svetlana Vizitiu, Impresii blog, Organizatoare eveniment

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

20 de gânduri despre „Galina Codreanu la Clubul de Elită ”Impresii din viaţă şi cărţi”

  1. Pingback: Minunata Galina Codreanu, La multi ani! | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  3. La Multi ani, Galina!!! ❤
    Evenimentul ClubulIVC cu protagonista Galina Codreanu prin IMAGINI album
    https://www.facebook.com/pg/clubulimpresiidinviataisicarti/photos/?tab=album&album_id=1704592663099884

    Apreciat de 1 persoană

  4. Albumul foto

    Apreciază

  5. Pingback: Galina Codreanu: Avem nevoie să fim mai buni | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  6. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  7. …Viata noastra se compune din tevi sparte, din robinete, care curg, din tencuieli coscovite, din plase, pe care le cari din piata, din rufe pe care le speli si le calci, din coate in troleu, din zile interminabile de munca, dar si … din Eminescu , Blaga si Creanga, din Bach si Beethoven, din Shakespeare si Tostoi…. Viata noastra se insaila din dimineti cu rasarit frumos de soare, din intalnirile de suflet cu prietenii, din zile de toamna calda si bogata, ca si cea de ieri, cu imbratisari, amintiri si parfum de crizanteme si de mere coapte… Va multumesc pentru clipele frumoase, care m-au binedispus si au dat culoare acestui sfarsit de octombrie…! va imbratisez cu darg, pe toti….cei, care ati ajuns si cei, care v-ati ratacit! Florile PRIETENIEI infloresc in toate anotimpurile, dar salasuiesc numai in inimi, care le asigura un climat de sinceritate, generozitate si…puritate! Va msc si va iubesc!…

    Apreciază

    • Un sentiment , profund de mindrie si patriotizm ma incerca , dupa acesta , mininata lectie de prietenie, omenie , cumsicdenie, gust si mult frumos!!!!Admiratiii miii pentru Galina Codreanu!!!! Pentru acest , minunat ,public, pentru caldura si delicatete!!!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Mulțumesc Dna Galina pentru așa o întîlnire de suflet cu așa oameni frumoș,i ce au libertatea cuvîntului frumos spus și la locul lui. Pînă la moment am avut impresii foarte frumoase despre Dră iar de acum le-am ridicat la puterea 1 milion. Mulțumim Domnului că mai seamănă pe acest pămînt și oameni cu inginiozitate, creativitate și cu mult curaj ca și Dră, cu dragoste de țară, de neam, de oamenii din jur. Succese frumoase în continuare , realizarea proiectelor și mulți prieteni în viitor. Este foarte important să continuați acest proiect ”Impresii din viaţă şi cărţi”, pentru a cunoaște mai bine personalitățile țării.

    Apreciază

  9. Sedintele clubului trebuie sa aduca in prim-plan personalitati cu o anumita biografie,experienta,realizari.Persoane , despre succesele,ideile,planurile carora se poate de povestit de la persoana 1,2 si 3- a. Este important, ca in cadrul Clubului sa se reflecteze asupra ideilor nerealizate si anumitor proiecte,initiative sociale( nu politice), care merita sa fie implementate…Intilnirea cu Dna Galina Codreanu a fost interesanta ori jurnalistii talentati ca regula au biografie adevarata.

    Apreciază

  10. Foarte interesant ! Cu -adevarat, D-na Codreanu, sunteti un om deosebit…mereu cu dispozitie,sincera , optimista ..

    Apreciază

  11. O prietena de suflet Galina Codreanu.Adevaratul chip luminos a Femeii basarabene.Sa ai cat mai multe evenimente frumoase!!! Svetlanei-respect pentru organizarea evenimentelor frumoase. Cele mai frumoase,mai harnice,gospodine si sufletiste sunt Femeile Moldovei!!!

    Apreciază

  12. Femeia care scrie istorie in dezvoltarea mea persoanala. Omul de care continui sa ma minunez, de la care incerc sa fur din optimism, profesionalism, energie,nebunie, vitalitate, asertivitate, istetime si curaj. Persoana care a aparut in viata mea ca sa mi-o schimbe definitiv, motiv pentru care niciodata nu voi putea sa-i demonstrez tot respectul si recunostinta ce i le port. Sunteti o revelatie draga dna Galina Codreanu!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Superba si rafinata noastra colega si prietena de
    aur, frumoasa personalitate Galina Codreanu…
    Esti o minunata intervievata… Si paradisiaca
    atmosfera de astazi este un puternic semnal al
    trecerii societatii noastre la o tot mai bogata viata
    spirituala… Clubul este o oaza de armonie
    incredibila… Renasti spiritual impreuna cu lumea
    nobila de aici… invatand sa te iubesti si mai
    mult pe tine… sa crezi ca daca muncesti intens
    asupra continutului tau… el rezoneaza simfonic
    in asemenea cazuri de saruturi intre suflete…
    Reverente organizatorilor si tie, Planeta
    Iubirii, Primaverii si Succesului, Galina
    Codreanu ❤

    Apreciat de 1 persoană

  14. Am descoperit astazi o distinsa Doamna,care traieste viata la cote maxime.O adevarata capodopera a neamului nostru.Am primit o lectie de viata,care ne-a inspirat si ne-a convins,ca de noi depinde sa obtinem ceea ce ne dorim.Multumim, Doamna Galina Codreanu

    Apreciat de 1 persoană

  15. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1704592663099884.1073741848.1391077501118070&type=3
    Galina Codreanu la Clubul de Elita Impresii din viata si carti
    https://www.facebook.com/events/591987197572341/?source=1
    O noua sedinta a Clubul ”Impresii din viata si carti” la Sediul Central al Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu”, Chisinau, RMoldova, cu protagonista Galina Codreanu:

    Apreciat de 1 persoană

  16. Este bine cunoscuta expresia ca cea mai mare bogatie a Republicii Moldova sant oamenii . Dar as vrea sa adaug o concretizare – notiunea de oameni fara mentionarea femeilor ramaine seaca si necompleta. Astazi am fost invaluit de farmecul unor Doamne de exceptie cu o frumusete aleasa cu o noblete sufleteasca nascuta doar pe meleagurile moldave. In special m-a impresionat fireasca dragoste si stima prietenelor Galinei Codreanu de care eu insu-mi am fost adanc impresionat.Precizia cuvantului ei si dragostea de oameni , spiritul novativ si dorinta ei de a ajuta sant perle care vor straluci aducand pace si siguranta celor ce o stiu si o vor cunoaste . Ascultam cuvintele frumoase ce se rosteu de Gutiera Prodan, Diana Zlatan si ma gandeam ca intr-adevar este o fericire pentru oricine sa ai prieteni adevarati. Si ce gustoase au fost sarmalutele si toate bunatatile de bucate pregatite de Galina ! Ma inchin in fata Galinei Codreanu si prietenilor e mai vechi si sant bucuros de a ma afla cu voia Domnului impreuna cu ei si a zice Doamne ajuta.

    Apreciat de 1 persoană

  17. Multumesc frumos Clubului Clubul ”Impresii din viata si carti” , Bibliotecii municipale B.PBiblioteca Municipală „B.P.Haşdeu” si, in special, Svetlanei Vizitiu, pentru gazduire si caldura….!!!! Stiu, am fost, cred, cei mai galagiosi dint toti cati au fost pana acum….asta e, jurnalistii se intrec la vorba si…plesnesc, daca tac! 😀

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.