Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Ăstea-s bani, ăstea-s resurse!

8 comentarii


foto S.Vizitiu

Un şoricel a observat că stăpânul fermei a pus o cursă de ademenit şoarecii, şi a prevenit găina, oaia şi vaca din gospodăria fermei să fie atenți. Cei însă i-au răspuns: – ”Capcana pentru şoareci e numai problema ta! Nu are nicio legătură cu noi!” –  Mai târziu, în acea capcană a nimerit un şarpe, care apoi a muşcat soţia fermierului… Încercând să o vindece, soţiei i s-a preparat o supă de pui, tăind găina. Apoi, au sacrificat şi oaia, pentru a-i hrăni pe toţi cei care au venit să viziteze bolnava. În cele din urmă, au ucis şi vaca pentru un ospăţ mare de pomană pentru cei care au venit la înmormântare… În tot acest timp, şoricelul urmărea scena prin gaura din perete şi se gândea la lucruri, cu care nimeni chiar nu avea vreo legătură! 😉

Iată așa la noi cu demnitarii și poporul, care se completează unii pe alții. Cam aşa se comportă toată lumea noastră, urmărind varia situaţii din statele vecine… În războiul modern, asta nu înseamnă soldaţi şi echipamente… Ăstea-s bani, ăstea-s resurse! Cine are mai mulţi bani, practic, câştigă totul, epuizând inamicul… Valorile morale, cultural-tradiţionale, celelalte, – toate se pierd, şi desigur, nu mai contează pentru aceşti eroi. Poporul nostru înghite realitatea, mai mult cu indiferenţă, ca apoi…să iasă la proteste afişând în evidenţă Eu-l propriu, rânjând în obiectiv cu exprimări și baliverne neînţelese, și nu știe multe, atunci când e întrebat, pentru ce a venit la grevă… Nu știe concret, pentru ce luptă în acest moment: ”m-a chemat ”drugul”, l-am însoțit…”

Cât de puţin îi trebuie unui om pentru fericire? Nu libertate, nu un serviciu normal sau educaţie pentru copii lui, nu! – Un sclav visează la proprii sclavi. Iar Munca – e un loc unde dimineaţa începe cu o cafea şi se termină cu spasme în ochi şi… o dorinţă de a sugruma pe cineva din colegi, ca apoi să-ți reverși amarul pe cei de-acasă. Iar bunicuţii, după ce au aşteptat în rând mai mult de jumătate de oră pensia, – uită de ce au venit şi încep să blesteme puterea…  Asta-i mentalitatea! – Smartphone-urile devin din ce în ce mai subţirele şi mai înţeligente, iar oamenii din contra se … tâmpesc… Dacă ar fi după mine, aş interzice copiilor până la 21 de ani toată tehnologia asta informaţională, incluzând calculatoarele, care ne strică copii; filme violente care îi transformă în monştri… – Tinerii care consideră, că omul intelectual este cel care mai mult înjură şi cunoaşte o duzină de poziţii mai interesante ca sexul… Scuipând mai des în proprii părinţi… Viitorul apropiat ne va demonstra roadele acestui progres, cu părere de rău!

Odată cu creşterea corupției, a sancţiunilor alimentare, cu banii dispăruți din bănci de economii, – ştiţi voi care, – statul nostru va găsi tot mai multe şi mai multe vitamine în propria-i sfeclă roşie obişnuită… Conservaţi-le, cât nu e târziu. 😉

Iar distracțiile în cluburi de noapte degradează tineretul: și lumina se bâlbâie, muzica e în plină expansiune, – e imposibil… să citeşti o cărticică… Veniţi la bibliotecă! 😀

Cea mai teribilă greşeală, pe care o puteţi săvârşi – este să alergi o viaţă întreagă urmărind obiective fără să observi, că propria ta viaţă trece pe-alături… ❤

Svetlana Vizitiu

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

8 gânduri despre „Ăstea-s bani, ăstea-s resurse!

  1. Nu suntem la fel sub nici o forma prin prisma educației și nu v-as dori sa ajungeți din nou în situația în care sa pierdeți tot și nimeni sa nu va asculte. Ar trebui sa tăceți și sa lăsăm lucrurile în mâna celor pătați de sânge și pentru care s-au implicat în conflicte pentru interesele proprii. Suntem prea mici sa decidem. Înțelegeți ca acesta e adevărul. Și încă ceva…ca și la război, și la cataclisme la scară planetară, tot aici suntem de găsit, altundeva nu avem unde ne duce.

    Apreciază

  2. O întrebare doar : vi se pare corect ca un stat sa ajute pe alții atât timp cât e plină tara de oameni care abia au ce mânca zi de zi ?????Sa vedeți ce dezastru o sa fie la iarna cand o sa dea frigul si o sa înceapă astia sa fure magazine întregi si o sa facă scandal peste tot

    Apreciază

  3. Felicitari Svetlana.In cateva randuri ai reusit sa descrii realitatea cruda.Noi am copilarit in caruta si imbatranim pe retelele sociale,copii nostri copilaresc pe retelele sociale,interesant unde si cum vor imbatrani?

    Apreciază

  4. A trecut ceva de cand nu am mai comunicat ,dar m-am saturat de acest infern .
    Intelepciune sau oboseala?Ambele…acum cel mai preferat cuvant al meu e zadarnicie sau pierdere de timp .Acum cand parca incep sa imbatranesc si odata cu asta incep sa-mi asum si eu consecintele acestei ”nenorociri” . Evenimentele din 1989 m-au entuziasmat la inceput ,am crezut ca vor aduce o schimbare ,insa schimbarile sunt invizibile .Romania este aceiasi tara lipsita de originalitate ,este din toate punctele de vedere ultima din Europa . Astazi acest entuziasm mi-a pierit ,nimeni nu mai are nimic cu nimeni ,traiul nostru fiind devastat …cuvantul cel mai potrivit pentru a descrie Romania este agonia .Nu putem respira decat in umbra unor divinitati . Explicarea nelinistii si a sperantei crestine ne face incapabili sa intelegem viitorul.Percepem speranta ca un gol care ne umple ,care ne incita si parca ne aduce in suflet o scanteie care ne da puterea de a merge mai departe .
    Ei bine, e greu sa gasesti un echilibru in contemplare si aroganta ? Mai bine zis sa le eviti pe amandoua?
    Responsabilitate si totodata modestie si intelegere .Iremediabil ne indreptam pe de o parte spre Dumnezeu ,pe de alta parte ne indreptam spre lumea noastra .
    Dumnezeu a facut lumea si pe om . Cu omul a incoronat creatia permitand-i sa cunoasca lucrurile .
    Pai , numai de aceasta tine denumirea lor .
    I-a dat si creier sa gandeasca . Am incercat sa-mi imaginez un om harnic :a muncit ,s-a murdarit ,ei si cu toate acestea nu sade asa ,isi face baie -inlaturand sudoarea si mirosul transpiratiei .Asta m-a facut sa cred ca, azi gandirea a incept sa fie o spalare a creierului . Ea nu mai vine din creier. Pai ,se vede la tot pasul ca gandirea nu mai vine din om ,pentru ca el nu mai are sediu . E un fel de asa zis “a se afla in treaba “. Asa precum fac ei azi ,spun ca fac,dar ei doar se afla in treaba .Corpul social azi e atat de afanat ,asa incat ,ca soparlele se furiseaza la adapost pentru a nu fi ranite. In loc sa incercam sa ne judecam de prejudecati ne ascundem in lasitate si tacere ,in speranta si in mizerie ,in ura si dezbinare .O cumplita mizerabilitate. Eu la tinerete aveam modelele aproape de mine.
    Era o mare bucurie ca -mi raspundeau la salut ,iar azi cand incep si eu sa imbatranesc in calitatea mea de roman intreg se stinge in mine aceasta stea de scara valorica . Am reusit sa inversam scara ierarhiei valorice si am inceput sa schimbam cursul raurilor .Eu nu ma socotesc decat o fiinta iubitoare ,uneori gandesc si spun ce gandesc ,fara a ma abtine .
    E asa un foc care s-a aprins si se stinge mai greu .
    E bine? E rau? Eu spun ce trebuie sa spun ,n-am facut niciodata altfel. Dar,ce pacat ca azi nu mai ia nimeni in seama ce trebuie sa intelegem cu totii !
    Dar nu renunt a crede ca gandirea va trebui sa bata la usa fiecaruia si odata si odata ,la usa institutiei numita Romania .
    Si mai sper ca usa asta se va deschide nu numai pentru gandire ci si pentru noi ca natiune.
    Va doresc tuturor prietenilor mei numai ganduri bune.

    Apreciază

  5. Mi-e milă de copiii noştri. Ai tăi, ai voştri, ai mei nenăscuţi încă. Mi-e milă pentru că vor creşte într-o lume turbată, o lume alterată şi periculoasă, plină de oameni prefăcuţi, obraznici, fără scrupule. Ei vor fi obligaţi întâi să înveţe să supravieţuiască, ca apoi să-şi permită luxul să trăiască.
    Vor creşte în timpurile astea tulburi, când poleiala şi sclipiciul ascund mizeria, când oamenii întind mâna nu ca să te ajute, ci ca să te lovească. O să audă că munca cinstită e pentru proşti şi şcoala pentru fraieri, că şmecher e doar ala care face bani grămadă, indiferent prin ce mijloace. O să li se inducă ideea că sexul e permis oricând şi cu oricine, şi că trupul e de vânzare. Vor avea modele de carton şi vor tânji după viaţa luxoasă prezentată la televizor, fără să ştie că, în spatele ecranului, se află o lume mizerabilă, unde diamantele sunt de fapt cristale de plastic. O să crească cu impresia că moda e o religie şi o să se închine la Gucci. Îşi vor pierde inocenţa mult prea devreme printre rujuri şi farduri şi vor cunoaşte ura şi invidia de mici.
    Copiii ce se vor naşte o să meargă la grădiniţă cu un băieţel care nu are mama. Are doi taţi. Şi cu o fetiţă născută de o femeie care nu e chiar mama ei, e o doamnă care şi-a împrumutat uterul pe bani grei, pentru că cea din a cărui ovul e zămislită nu avea chef de vergeturi şi glezne cât tancul. Copilul tău o să aibă, în liceu, o colegă de bancă superbă, de care o să se îndrăgostească. Ca mai apoi să afle că fata frumoasă nu e fată, e băiat, adică e fată dar a fost băiat, deci acum e fată pe bune, cu acte în regulă şi organe genitale la fel.
    Nu judec. Doar constat. Şi viitorul nu sună bine deloc. Nu mai există rânduială, nu mai există respect, nu mai există normalitate, există doar un haos periculos căruia îi spunem sofisticat „evoluţie”. Sub cuvinte frumoase ca „toleranţă”, „egalitate”„acceptare” ascundem vicii şi boli, păcate, orori şi orgii.
    Şi ne mai întrebăm de ce femeile din ziua de azi se chinuie aşa mult să rămână însărcinate. Poate pentru că micuţii pur şi simplu nu mai vor să se nască în lumea asta

    Apreciat de 1 persoană

  6. (◡ ‿ ◡)…Se-apropie noaptea, suflete…☾
    …pentru o clipa, sa intram in lumea povestilor…a copilariei…♡◕ ‿ ◕♡


    Weekend placut!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Adevărul crunt expus în cuvinte frumoase

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.