Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

A venit Tata!

30 comentarii


M-am măritat devreme. 1484293_10200436458268875_1978139887_nAveam doar 15 ani, iar cu nunta au insistat părinții lui. La 16 ani am născut prin cezariană un băiețel. Cu soțul meu am trăit greu, chiar prost de tot: ne certam la fiecare pas, – el mă înjura, și chiar mă bătea… Mamei nu-i spuneam nimic, știam că mă va impune să plec de la el, și am vrut ca copilul meu să crească într-o famile completă… Singură am crescut fără tată, ştiu cum e, şi nu-i doream copilului meu așa viață. Acum înțeleg, că nu am avut dreptate. Însă, nu acest lucru contează, pe cât că după următorul scandal, am început să bmhvisez mereu unul și acelaș vis: Se făcea că soțul moare, iar copilul nostru tângește după el. Apoi aud că cineva bate la fereastră, şi fiul zice: ”Mamă, a venit tata!” Eu încerc să-i explic, că tata nu mai vine, și merg să deschid ușa… În prag stătea un tânăr, fața n-o vedeam, dar știam numele lui – Adrian

Peste un an, sotul meu, într-adevăr, a murit… Fiul nostru nu avea nici 3 ani. După 40 de zile, totul s-a întâmplat precum a fost în vis: eu lucram cu un tip – cu numele-i Adrian, cel care a găsit imediat limbă comună cu fiul meu; ei s-au împrietenit, şi părinții lui ne-au primit foarte bine. Peste un an și jumătate, ne-am căsătorit. O duceam minunat, doar că nu puteam să rămân însărcinată. Am bătut pragul tuturor medicilor, –  fără nici un rezultat.

Într-o zi, în vis, a venit șoțul decedat și mi-a povestit cum o duce cu traiul Acolo,- cică, are timp berechet, că timpul acolo, de fapt, nu circulă; că a gîndit mult asupra vieții anterioare, cu mine împreună… și regretă mult comportamentul insuportabil pe care eu l-am îndurat din partea lui. Cerea iertare pentru toate, și spunea că mă iubește. Mi-a promis, să mă ajute cu copilul dorit: se va ruga la Cineva pentru noi. Astfel, spuse el, – dacă totul va merge bine, și voi avea o fetiță, el își va răscumpăra vina față de mine și fiul nostrufrumos omenie mistic

Într-adevăr, foarte curând după acel vis, am rămas însărcinată, și ce nu mi s-ar fi spus la UZI (aparat cu ultrasunete), eu deja eram convinsă ca voi avea o fetiță, – nu știu de ce, în această privință nu aveam nicio îndoială. Ca urmare, am născut prin cezariană, iar medicul a spus, că după primă naştere, un tromb a rămas sigilat, de aceea nu puteam rămâne gravidă, de altfel el, medicul, nu înțelege, cum  am reuşit să duc sarcina normal. A mai adăugat, că trebuie să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest cadou! – Desigur, mă închin Domnului!..

Doar că mai știu, pe cine trebuie să mulțumesc

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

30 de gânduri despre „A venit Tata!

  1. Pingback: Lumea de dincolo, lupta cu mentalul | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. În credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite; ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ. Evrei 11,13

    Apreciat de 1 persoană

  3. Buna Svetlana !

    Weekend placut ! 🙂
    Aliosa .

    Apreciază

  4. O poveste foarte frumoasa si adevarata

    Apreciat de 1 persoană

  5. Zvetlana, daca tot scrii in romana, te rog, fa un efort si scrie corect! Trebuie sa placa si ochiului, nu numai sufletului. Multumesc!

    Apreciază

  6. O poveste ok, scrisa de un lipsit complet de talent.

    Apreciază

  7. dragutzplin de drama,scris simplu,fara prea mare pretentie gramaticala si stilistica,,,mergi inainte

    Apreciază

  8. O poveste foarte frumoasa

    Apreciază

  9. Mereu vrem sa credem in minuni! E tare povestea, m-a impresionat!

    Apreciază

  10. MINUNAT….

    Apreciază

  11. INFINITUL este plin de poveşti asemănătoare ! ……pe care doar le visăm !
    Unele, mai ales cele dorite mult ….se realizează prin puterea creierului !
    Deci, CREDE CU TĂRIE şi SE VA REALIZA !

    Apreciază

  12. Sunt minunate povestirile tale,Svetlana!Le citesc.cu mare placere!Cea de azi a rezonat cu sufletul meu pentru ca si eu cred in vise.Multumesc!

    Apreciază

  13. Sincer ati recomand sa mergi anainte,cu bunul dumnezeu rugandute la el sati dea sanatate si fiului tau ne mai aruncand nici o privire an napoi nici macar cu gandul,cu ancredere an dumnezeu totul va fi bine doamne ajuta!

    Apreciază

  14. Ce poveste interesanta

    Apreciază

  15. Sufera si oamenii buni, sufera si cei rai… Frumoasa poveste! Bravo!

    Apreciază

  16. Vino la noi, care te iubim, frumoaso!

    Apreciază

  17. Asa ceva la oricine se poate intimpla uni cred alti nu, intimplari ca acestea sint mii de la inceput lumi. Dumnezeu a ayutato ca avea sufletul curat de a putut sa rabde atitea necazuri .

    Apreciat de 1 persoană

  18. O poveste f. frumoasa…pt. adulti !!!

    Apreciat de 1 persoană

  19. Ce poveste de viață! Succes în continuare ,meritați tot respectul din lume ! :*:*::**:

    Apreciază

  20. Viata e o lupta, dar intotdeauna e loc de mai bine.

    Apreciat de 1 persoană

  21. interesanta poveste si cit adevar are in ea,asa este nu merita sa duci o viata alaturi de un om care nu stie sa te pretuiasca, nici de dragul copiilor, ei oricum, mai devreme sau mai tirziu, isi iau zborul si pleaca de linga tine.

    Apreciat de 1 persoană

  22. Ai fost o fiinta tare,ai putut trece prin multe si uite ca D-zeu te-a ajutat .

    Apreciat de 1 persoană

  23. Impresionanta povestea dar cred ca ar trebui sa ne privim viata ca pe un schimb intre ce dam si ce primim, doar asa ne putem realiza echilibrul sufletesc ce ne sustine in a merge mai departe.

    Apreciat de 1 persoană

  24. si eu am trecut prin greu …forta vine de la tine de la nimeni altul.cazi ,te ridici si mergi mai departe….!!!

    Apreciat de 1 persoană

  25. O minune pe care ai meritat-o din plin!

    Apreciat de 1 persoană

  26. Calea Domnului e necunoscuta. El e Supremul, si anume pe El trebue de multamit !!!

    Apreciat de 1 persoană

  27. Uneori oamenii cu suflet bun sufera mult

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.