Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Dacă am privi viața altfel

25 comentarii


Если они могут быть счастливы,то почему мы всегда ноемO frumusețe de fată am observat la fereastră, și cu invidie, am suspinat:”De-aș fi și eu așa…” Dar când ea dă să se ridice, să plece de la fereastră, m-am îngrozit: fata era fără un picior și cu greu mergea în cârje… O, Doamne!  – Iarta-mă, când încep să suspin fără de treabă! Am două picioare! Și lumea o accept cu recunoștință!

M-am pus la taclale cu un vânzător. Era inteligent, adorabil și frumos. Mă îndemna să mai vin la cumpărături. Mi-a spus: ”Să te binecuvânteze Domnul cu sănătate pentru mulți ani! Ce păcat, că nu te pot vedea. Sunt orb de la naștere”.

– O, Doamne! Iartă-mă, atunci când eu încep să suspin! Nu am probleme cu vederea: văd viața!Și lumea, pacea, – eu le accept cu recunoștință!10665809_10201923620607004_1473480968689391874_n

Un băiețel ca o splendoare, o sculptură în sine, stătea nemișcat, trist, într-un colţ aparte, și eu l-am întrebat: ”Ce faci, băiețele, aici, singurel, de ce nu te joci cu copiii din curte?”. Iar el tot ședea cumințel, fără să se miște, și mi-am dat seama, că nu mă aude. E hipoacuzic.

– O, Doamne! Iartă-mă, atunci când eu încep să suspin… Aud viața! Și lumea o primesc cu recunoștință!sizabi

Am mâini, picioare. Pot merge, să mă plimb de una singură de vorbă cu sine. Și cu atâta entuziasm să privesc albastrul cerului, norii mei dragi. Am urechi, aud zgomotul de surf îndepărtat…

– O, Doamne! Iartă-mă, atunci când eu încep să suspin, să mă vaicăr, să mă plâng de viață! –  Dacă Ei sunt fericiți, atunci de ce noi mereu suspinăm?

Eu sunt binecuvântată! Și lumea o accept cu dragoste și recunoștință!

Pentru cei care se simt complexaţi, umiliţi şi nu au la cine se adresa… – Evitaţi persoanele, care vă ştirbesc imaginea şi autoritatea, vă fac să vă simtiţi prost sau vă insultă credibilitatea, în special încrederea în sine. E o calitate, care-i reprezintă pe oameni mărunţi. Cel cu inimă mare, dimpotrivă, va insufla sentimentul, că şi voi puteţi deveni măreţi.

– Doamne, binecuvântează-i şi ajută-i! ❤

Publicitate

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

25 de gânduri despre „Dacă am privi viața altfel

 1. Istorii cu invatatura pentru noi toti.Te admir,draga Svetlana pentru promovarea binelui si a valorilor empatice.Sa avem mereu Binecuvantarea Domnului pentru mantuirea noastra aici pe Pamant.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Foarte adevarat trebuie sa facem un bine tuturor celor aflaţi în dificultate persoanelor cu dizabilităţi bătrînilor oricui are nevoie cu adevărat sa facem un bine domnul sa ne aiba in paza sa

  Apreciat de 1 persoană

 3. Zilnic trecem prin aceleaşi locuri, pe lângă aceiaşi oameni, cu gândurile în mii de direcţii şi nu vedem nimic în jur! În goană nebună după supraveţuire, uităm de acei mai simpli, defavorizaţi, – persoane cu dizabilităţi, cei care ne iubesc necondiţionat şi speră să ne amintim de ei! Şi nu doar de ”Ziua” lor sărbătorită în mod ”legal”. Să nu uităm de cei mai sărmani, mai vulnerabili ca noi! Azi, e ziua persoanelor cu dizabilităţi! – cine se aminteşte în mod normal? Da, statul… Se consideră ca statul formează cei aleşi de noi, de popor… Când vom înţelege, că Statul suntem Noi???
  Să le facem viaţa uşoară, dăruindu-le nu doar speranţe, un zâmbet, o vorbă bună, o mâncare caldă în această zi! – Să le oferim o Atitudine, o Atenţie în continuare! să le oferim locuri de muncă, salarii şi pensii normale pentru un trai decent şi tratament normal, astfel, ca în această zi să mulţumeasacă şi ei acestui Stat minciunos, în prezent. Pentru ei e mai mult decât suficient! Şi sunt mulţi: bunicii, părinţii şi copii noştri, vecinii noştri, prietenii tineri şi în vârstă, – toţi cei care acum sunt sunt lângă noi! Niciodată nu poţi şti, când dă nevoia peste tine! Doamne ajută-i!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Doamne binecuvântează- ne pe toți !

  Apreciază

 5. Offf,de ar reuși mulți să i teleagă această realitate…

  Apreciază

 6. puterea acceptului pentru a ne multumi cum suntem lasati pe pamint, dar si munci continuu asupra dezvoltarii celor aptitudini prin care ne putem evidentia, este o mare implinire pentru fiecare!

  Apreciază

 7. Doamne ajuta la toata lumea!!!!

  Apreciază

 8. Ma bucur nespus de mult ca intamplarea a facut sa ajung pe acest blog. Am ramas surprins de insemnatatea acestor mici povestioare. Mult noroc in continuare !

  Apreciat de 1 persoană

 9. SOTUL MEU ARE AMPUTAT PICIORUL DREPT SI CEL STANG ESTE DOAR CU JUMATE DE LABA DEGETELE FIIND INTOARE IN INTERIORUL TALPI,DAR MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA EU OPERATA DE INIMA SI DE TUMOARE LA CAP SANT ACTIVA SA PUTEM SUPRAVETUII,SPECIFIC CA NU AM LUAT NICIODATA AJUTORUL DE INSOTITOR SI PENSIA DE HANDICAP ESTE DE DOAR 235 LEI……………………………………………..DAR MARE ESTE MILA LUI DUMNEZEU

  Apreciat de 1 persoană

 10. Adevarul pur, bine ati scris!

  Apreciază

 11. ” Daca am privi VIATA altfel” ,
  ne-am fura singuri caciula !!! 🙂 🙂 🙂
  Pentru postare insa, sincere felicitari si un brat de ORHIDEE ! 🙂

  O seara frumoasa ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Să fii binecuvântată mereu, dragă prietenă, iar dacă vreun necaz se va abate asupra ta, să nu-l iei ca pe o povară, ci ca pe o încercare peste care trebuie să treci.

  Apreciat de 1 persoană

 13. intr-adevar trebuie sa pretuim viata asa cum o avem….nu s-o comparam mereu cu cea a altora……niciodata nu se stie cine e mai fericit…….frumusetea vietii vine de la noi ….din sufletul nostru…….iar cel ce nu stie a pretui….pierde……

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.