Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Elvira Cemortan-Volosin. Clubul ”Impresii din viata si carti”

16 comentarii


Protagonista la Clubul Impresii din viață și cărți pictorița Elvira Cemortan-Volosin, (n. 1965, 20 aprilie), face parte din generația artiștilor vizuali aparținând muvetelor de artă modernă și contemporană. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Frumoase din Chișinău și practică pictura șevalet, tapiserie, batic și ilustrație de carte.
Dna Cemortan-Volosin este membră a Uniunii Artiștilor Vizuali din Republica Moldova și România, fondatoare și șefă a Centrului Cultural ARTELIT din Republica Moldova. Ea a participat la circa 150 de expoziții în Republica Moldova și în străinătate. Elvira Cemortan-Volosin a inaugurat peste 30 de expoziții personale. Începându-și activitatea în 2004, este implicată în organizarea de simpozioane, conferințe și tabere de creație.
Expoziții nenumărate, constând în mai multe picturi de artă modernă intitulată Universul Femeilor- vin să exprime în limbaj plastic viziunea autoarei asupra complexității sufletului femeilor; o gamă largă de sentimente și stări de spirit, precum și mai multe roluri feminine expresive. În picturile ei se regăsește complexitatea lumii interioare a femeilor, inclusiv conceptul de speranță, dreptul la viață, maternitate, contemplare, doliu, etc.
Elvira Cemortan-Volosin, autoare a zeci de lucrări de artă deosebite, cu o imagine ce valorează cât o mie de cuvinte, un deosebit univers color al vieții umane, reflectat în picturi. /S. Vizitiu/
 
Referințele participanților evenimentului:
Impresii absolut noi pentru mine de la această întîlnire. Este o posibilitate unică de a avea în faţă şi a asculta un artist plastic. Bunii prieteni din preajmă, superbele aprecieri ale acestora, o atmosferă călduroasă în sala bibliotecii municipale, o moderare exelentă şi prestaţia doamnei mi-au făcut să fac o concluzie sigură: doamna Elvira Cemortan-Voloşin este o personalitate integră. La un om acest lucru e de la Dumnezeu: dacă Ţi-l dă – este! Dacă nu: cu bani, cu universităţi prestigioase şi un suport dubios nu îl capeţi. M-am bucurat că şi fiica sa, cu un nume atît de frumos – Steluţa, şi-a trasat de asemenea, un destin asemănător – de a deveni artist plastic. Mulţi ani înainte şi noi succese! Pentru mămica sa, Elvira Cemortan-Voloşin, şi pentru această tînără… (Andrei Covrig)
 
Un suflet deosebit… Elvira Cemortan-Voloşin – a adunat in picturile sale strop de ploaie si raza de soare, mugur de floare si roua diminetilor de vara pentru a ne bucura si incanta deopotriva… Calda si prietenoasa, mereu binedispusa si pozitiva, optimista si luminoasa, Elvira – stie si poate sa faca din fiecare zi o sarbatoare….Este Omul- orchestra, care le reuseste pe toate! Ziua de astazi a fost una speciala in activitatea Elvirei….Vreau sa-i urez lumina in sulfet si in cale…iubire, inspiratie, si culoare!!! sa-si pastreze sarbatorile sufletului mereu proaspete si neatinse ca respiratia ghioceilor la sfarsit de februarie… (Galina Codreanu)
 
Doamna Elvira Cemortan-Voloşin este unul dintre cei mai importanţi artişti plastici, ale cărei lucrări se află în colecţii de stat din România, Polonia, Ungaria, Ucraina şi în colecţii particulare din Republica Moldova, România, Germania, Grecia, Rusia, Canada, Franţa, Italia, Israel, Polonia, Ungaria, Olanda. Realizările profesionale le-a obţinut prin multă muncă, inteligenţă, competenţă, spirit de iniţiativă, creativitate…
O adevărată sărbătoare a fost întîlnirea cu doamna Elvira Cemortan-Voloşin, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, preşedinte al Centrului Cultural ARTELIT din Republica Moldova, care a reuşit să ne încînte prin intermediul tablourilor superbe, pe care le-am admirat la expoziţia de la Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu”.
Am remarcat talentul incontestabil şi o pregătire profesională de excepţie, care se reflectă în fiecare lucrare artistică creată de doamna Elvira Cemortan-Voloşin. Fiind absolventă a prestigioaselor instituţii de artă din Republica Moldova, doamna Elvira Cemortan-Voloşin este unul dintre cei mai importanţi artişti plastici, ale cărei lucrări se află în colecţii de stat din România, Polonia, Ungaria, Ucraina şi în colecţii particulare din Republica Moldova, România, Germania, Grecia, Rusia, Canada, Franţa, Italia, Israel, Polonia, Ungaria, Olanda. Realizările profesionale le-a obţinut prin multă muncă, inteligenţă, competenţă, spirit de iniţiativă, creativitate. Doamna Elvira Cemortan-Voloşin se distinge prin alese calităţi omeneşti cum sunt sinceritatea, bunătatea sufletească, optimismul. Este înalt apreciată de colegii din domeniul artelor plastice, cu deosebită plăcere i-am ascultat pe domnii Liviu Hâncu, Anatol Rurac şi pe doamna Iraida Ciobanu.
Să aveţi parte în continuare, doamna Elvira, de mult noroc, fericire, bucurii, inspiraţie şi realizări excelente.(Tatiana Isacova)
 
Modesta, dar talentata, harnica, generoasa si sociabila, Elvira Cemortan-Voloşin a demonstrat astazi in cadrul frumoasei intilniri de la Biblioteca B.P.Hasdeu bogatia zestrei de suflet, pe care i-au cultivat-o parintii. Elvira reuseste sa picteze, sa organizeze tabere de creatie, sa cultive atit la mici, cit si la maturi dragostea fata de arta. Ma bucur pentru puterea, responsabilitatea si succesul Elvirei… (Eugenia Ursu)
 
…În picturile Elvirei găsim o abordare sinceră şi dură a lumii, dar sub exteriorul ei de forţă napoleonică, există o inimă mare şi caldă. Elvira este extrem de eficientă şi organizată, are mult curaj, aventură şi posedă ştiinţa de a se descurca…
La toate laudele şi onorurile aduse astăzi Elvirei de membrii clubului “Impresii din viaţă şi cărţi”, voi adăuga o mică informaţie din matriţele Paşaportului Cosmic, care dezvăluie potenţialul energetic cu care a fost investită de Forţele Divine la trecerea din Spaţiul Cosmic în Planul Terestru. Nativă în anul Cocoşului de Pământ, la limita dintre semnele solare Berbec şi Taur, Elvira este energică, ordonată, discretă şi amabilă, se mişcă extrem de eficient în spaţiile ei de activitate. Născută sub semnul candorii, are o personalitate atrăgătoare, colorată şi este meticuloasă în tot ceea ce face. O organizatoare excelentă, ea a energizat publicul cu trăsăturile sale de caracter ca lider care îşi exprimă opiniile foarte sincer în lucrările sale. În picturile Elvirei găsim o abordare sinceră şi dură a lumii, dar sub exteriorul ei de forţă napoleonică, există o inimă mare şi caldă. Elvira este extrem de eficientă şi organizată, are mult curaj, aventură şi posedă ştiinţa de a se descurca. Fiind o fiinţă capabilă, talentată, lasă semne durabile, favorabile, pe oriunde trece. Este isteaţă, precisă, organizată, hotărâtă, cinstită, vioaie, foarte directă, metodică, activă şi iscusită. Are o memorie excelentă, învaţă repede şi se pricepe ca nimeni altul să aplice ceea ce a însuşit. Mintea sa lucrează cu eficienţa computerului. Lumea din jur o fascinează. Este o perfecţionistă cu judecată ştiinţifică. Are un ochi ascuţit amestecat cu o imaginaţie teoretic-idealistă. Ideile ei arată mai bine pe hârtie decât în practică. Duce o viaţă interesantă, foarte variată. Se implică în numeroase şi diverse activităţi, facându-i pe unii să se întrebe cum de reuşeşte să realizeze atât de multe. Deseori îşi susţine cu tărie punctele de vedere şi îşi dezvăluie gândurile fără ezitare, impunându-şi metodele de lucru. Munceşte mult, sistematic, este îndatoritoare şi scrupuloasă. Agenda sa este întotdeauna încărcată, se interesează de tot ceea ce este în jurul ei. Entuziastă, amuzantă, ea este ca un copil care priveşte lumea şi nu-şi crede ochilor. Totul o fascinează şi o intrigă, iată de ce îi place să călatorească, să-şi schimbe stilul de viaţă şi să-şi măsoare forţele cu lucrurile pe care nu le cunoaşte. Drumul său este de a cerceta şi încerca să convertească pe toţi la felul ei de a gândi, cu un zel nemaipomenit. Are o ţinută impozantă, un comportament hotărât, o minte ageră. Este întotdeauna la curent cu ultimele noutăţi din diferite domenii şi se exprimă clar, de o manieră foarte convingătoare. Lucrează eficient, motiv pentru care inspiră respect. Este atractivă, deosebit de drăguţă, radioasă, mândră “de penele ei”, afişează o ţinută specială, impecabilă oriunde merge… Astfel e descrisă în matriţele cosmice, aşa o cunosc prietenii clubului, aşa a fost descrisă în realitate de colegii ei. Bravo, distinsă doamnă Elvira!!! (Tatiana Paladi)
 
Elvira Cemortan-Voloşin face parte din generaţia artiştilor plastici care s-a aprofundat în curentele artistice moderne, contemporane pentru a-şi exprima viziunea, concepţia în limbaj plastic. Datorită bogatei experienţe şi profesionalismului de care dă dovadă, Elvira Cemortan-Voloşin se impune în peisajul artistic din Republica Moldova, fiind una dintre prezenţele proeminente. Punctul forte al autoarei sunt compoziţiile aeriene obţinute prin intercalarea diverselor tehnici inedite, combinate cu o deosebită inteligenţă.
Reîntoarcerea la tradiţii a inspirat artista la realizarea unei serii de lucrări cu motivul merelor „enesciene”. Chintesenţa compoziţiilor este fertilitatea, belşugul, dragostea, fiind reprezentate prin simbolul mărului roşu, fructul preferat al artistei. (Nata Procop)

Film realizat in cadrul Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu”

Un mar verde pentru Sanatate!  Un mar rosu pentru Inspiratie… (Elvira Cemortan-Volosin)

La finele sedintei, Directoarea Sediului Central BM ”B.P.Hasdeu” Savela Starciuc ofera Doamnei Elvira Cemortan-Volosin un premiu simbolic de la BM Hasdeu si Salonul de vesela Perla

Svetlana Vizitiu, organizatoare a proiectului Clubul Impresii din viata si carti

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

16 gânduri despre „Elvira Cemortan-Volosin. Clubul ”Impresii din viata si carti”

  1. Pingback: Arta salvează lumea: Elvira Cemortan-Voloșin | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  2. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  3. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  4. O SEARĂ PICTATĂ DE TALENTATA ElVIRA CEMORTAN- VOLOȘIN

    Apreciat de 1 persoană

  5. Elvira Cemortan-Voloşin face parte din generaţia artiştilor plastici care s-a aprofundat în curentele artistice moderne, contemporane pentru a-şi exprima viziunea, concepţia în limbaj plastic. Datorită bogatei experienţe şi profesionalismului de care dă dovadă, Elvira Cemortan-Voloşin se impune în peisajul artistic din Republica Moldova, fiind una dintre prezenţele proeminente. Punctul forte al autoarei sunt compoziţiile aeriene obţinute prin intercalarea diverselor tehnici inedite, combinate cu o deosebită inteligenţă.
    Reîntoarcerea la tradiţii a inspirat artista la realizarea unei serii de lucrări cu motivul merelor „enesciene”. Chintesenţa compoziţiilor este fertilitatea, belşugul, dragostea, fiind reprezentate prin simbolul mărului roşu, fructul preferat al artistei.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Un suflet deosebit…Elvira Cemortan-Voloşin – a adunat in picturile sale strop de ploaie si raza de soare, mugur de floare si roua diminetilor de vara pentru a ne bucura si incanta deopotriva… Calda si prietenoasa, mereu binedispusa si pozitiva, optimista si luminoasa, Elvira – stie si poate sa faca din fiecare zi o sarbatoare….Este Omul- orchestra, care le reuseste pe toate! Ziua de astazi a fost una speciala in activitatea Elvirei….Vreau sa-i urez lumina in sulfet si in cale…iubire, inspiratie, si culoare!!! sa-si pastreze sarbatorile sufletului mereu proaspete si neatinse ca respiratia ghioceilor la sfarsit de februarie…

    Apreciază

  7. La toate laudele şi onorurile aduse astăzi Elvirei de membrii clubului “Impresii din viaţă şi cărţi”, voi adăuga o mică informaţie din matriţele Paşaportului Cosmic, care dezvăluie potenţialul energetic cu care a fost investită de Forţele Divine la trecerea din Spaţiul Cosmic în Planul Terestru. Nativă în anul Cocoşului de Pământ, la limita dintre semnele solare Berbec şi Taur, Elvira este energică, ordonată, discretă şi amabilă, se mişcă extrem de eficient în spaţiile ei de activitate. Născută sub semnul candorii, are o personalitate atrăgătoare, colorată şi este meticuloasă în tot ceea ce face. O organizatoare excelentă, ea a energizat publicul cu trăsăturile sale de caracter ca lider care îşi exprimă opiniile foarte sincer în lucrările sale. În picturile Elvirei găsim o abordare sinceră şi dură a lumii, dar sub exteriorul ei de forţă napoleonică, există o inimă mare şi caldă. Elvira este extrem de eficientă şi organizată, are mult curaj, aventură şi posedă ştiinţa de a se descurca. Fiind o fiinţă capabilă, talentată, lasă semne durabile, favorabile, pe oriunde trece. Este isteaţă, precisă, organizată, hotărâtă, cinstită, vioaie, foarte directă, metodică, activă şi iscusită. Are o memorie excelentă, învaţă repede şi se pricepe ca nimeni altul să aplice ceea ce a însuşit. Mintea sa lucrează cu eficienţa computerului. Lumea din jur o fascinează. Este o perfecţionistă cu judecată ştiinţifică. Are un ochi ascuţit amestecat cu o imaginaţie teoretic-idealistă. Ideile ei arată mai bine pe hârtie decât în practică. Duce o viaţă interesantă, foarte variată. Se implică în numeroase şi diverse activităţi, facându-i pe unii să se întrebe cum de reuşeşte să realizeze atât de multe. Deseori îşi susţine cu tărie punctele de vedere şi îşi dezvăluie gândurile fără ezitare, impunându-şi metodele de lucru. Munceşte mult, sistematic, este îndatoritoare şi scrupuloasă. Agenda sa este întotdeauna încărcată, se interesează de tot ceea ce este în jurul ei. Entuziastă, amuzantă, ea este ca un copil care priveşte lumea şi nu-şi crede ochilor. Totul o fascinează şi o intrigă, iată de ce îi place să călatorească, să-şi schimbe stilul de viaţă şi să-şi măsoare forţele cu lucrurile pe care nu le cunoaşte. Drumul său este de a cerceta şi încerca să convertească pe toţi la felul ei de a gândi, cu un zel nemaipomenit. Are o ţinută impozantă, un comportament hotărât, o minte ageră. Este întotdeauna la curent cu ultimele noutăţi din diferite domenii şi se exprimă clar, de o manieră foarte convingătoare. Lucrează eficient, motiv pentru care inspiră respect. Este atractivă, deosebit de drăguţă, radioasă, mândră “de penele ei”, afişează o ţinută specială, impecabilă oriunde merge… Astfel e descrisă în matriţele cosmice, aşa o cunosc prietenii clubului, aşa a fost descrisă în realitate de colegii ei. Bravo, distinsă doamnă Elvira!!!

    Apreciază

  8. Impresii absolut noi pentru mine de la această întîlnire. Este o posibilitate unică de a avea în faţă şi a asculta un artist plastic. Bunii prieteni din preajmă, superbele aprecieri ale acestora, o atmosferă călduroasă în sala bibliotecii municipale, o moderare exelentă şi prestaţia doamnei mi-au făcut să fac o concluzie sigură: doamna Elvira Cemortan-Voloşin este o personalitate integră. La un om acest lucru e de la Dumnezeu: dacă Ţi-l dă – este! Dacă nu: cu bani, cu universităţi prestigioase şi un suport dubios nu îl capeţi. M-am bucurat că şi fiica sa, cu un nume atît de frumos – Steluţa, şi-a trasat de asemenea, un destin asemănător – de a deveni artist plastic. Mulţi ani înainte şi noi succese! Pentru mămica sa, Elvira Cemortan-Voloşin, şi pentru această tînără

    Apreciază

  9. O adevărată sărbătoare a fost întîlnirea cu doamna Elvira Cemortan-Voloşin, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, preşedinte al Centrului Cultural ARTELIT din Republica Moldova, care a reuşit să ne încînte prin intermediul tablourilor superbe, pe care le-am admirat la expoziţia de la Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu”.
    Am remarcat talentul incontestabil şi o pregătire profesională de excepţie, care se reflectă în fiecare lucrare artistică creată de doamna Elvira Cemortan-Voloşin. Fiind absolventă a prestigioaselor instituţii de artă din Republica Moldova, doamna Elvira Cemortan-Voloşin este unul dintre cei mai importanţi artişti plastici, ale cărei lucrări se află în colecţii de stat din România, Polonia, Ungaria, Ucraina şi în colecţii particulare din Republica Moldova, România, Germania, Grecia, Rusia, Canada, Franţa, Italia, Israel, Polonia, Ungaria, Olanda. Realizările profesionale le-a obţinut prin multă muncă, inteligenţă, competenţă, spirit de iniţiativă, creativitate. Doamna Elvira Cemortan-Voloşin se distinge prin alese calităţi omeneşti cum sunt sinceritatea, bunătatea sufletească, optimismul. Este înalt apreciată de colegii din domeniul artelor plastice, cu deosebită plăcere i-am ascultat pe domnii Liviu Hâncu, Anatol Rurac şi pe doamna Iraida Ciobanu.
    Să aveţi parte în continuare, doamna Elvira, de mult noroc, fericire, bucurii, inspiraţie şi realizări excelente.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Modesta, dar talentata, harnica, generoasa si sociabila, Elvira Cemortan-Voloşin a demonstrat astazi in cadrul frumoasei intilniri de la Biblioteca B.P.Hasdeu bogatia zestrei de suflet, pe care i-au cultivat-o parintii. Elvira reuseste sa picteze, sa organizeze tabere de creatie, sa cultive atit la mici, cit si la maturi dragostea fata de arta. Ma bucur pentru puterea, responsabilitatea si succesul Elvirei

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.