Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Iulia Pancu: Sa las in urma mea o lume mai buna, astfel cu ei si eu sa devin la fel…

16 comentarii


Iulia Pancu: Sa las in urma mea o lume mai buna, astfel cu ei si eu sa devin la fel...A devenit o tradiție să fie organizate astfel de reuniuni în cadrul Clubului ”Impresii din viață și carți”, în care să putem socializa, cu schimburi de experiență din viață, carieră, impresii și recomandări de carte, interese, pasiuni, puncte de vedere etc, să putem lua plusul opiniei celor invitați despre Personalități, și astfel, mișcăm cultura înainte! Indiferent de poziția și privirile politice, acceptăm oportunități și pluralismul de opinii! Acest club este dedicat culturii, evoluției personale și spirituale. 

DSC_0812

Sunt IULIA PANCU (BRAȘOVEANU). M-am nascut la 05.06.1964,in satul Risipeni, raionul Falesti; al treilea copil in familie din cei patru. Am absolvit Scoala Medie din satul natal cu cea mai buna medie din promotia mea.Am studiat si vioara 5 ani, dar n-am absolvit-o pentru ca s-a inchis Filiala Scolii Muzicale din Falesti. Ulterior, am fost admisa la facultatea de chimie al Universitatii de Stat din Chisinau ”V.I.Lenin”, pe care am absolvit-o in 1986. Consider ca cifra 3 imi poarta noroc,dat fiind ca la data de 3 s-au produs cele mai importante evenimente din viata mea: s-a nascut feciorul meu Gabriel si mi-am legat destinul vietii de sotul meu Gheorghe. Pina sa apara in viata noastra si nora mea Daniela, ei erau cei mai importanti pentru mine, acuma sunt 3, pentru ei ma rog in fiecare zi la Dumnezeu! Activitatea profesionala am facut-o si o fac cum cred mai bine. Am si succese,dar desigur, sunt si esecuri. In calitate de profesoarade chimie am confirmat de doua ori gradul didactic superior. Ca activitate de cercetare in domeniul pedagogiei am sustinut examenele pentru teza de doctor in pedagogie, urmeaza sustinerea tezei.
Actualmente, activez ca Vicepresedinte rn Ungheni, detasata din functia de Sef al Directiei Generale de Invatamint: Aici, este un teren vast si in permanenta caut ca activitatea sa fie cu rezultate concrete. Ma implic acolo unde trebuie sa ajut,dar daca n-o pot face ma stradui sa nu deranjez. Sunt cu frica de Dumnezeu sa nu ma pedepseasca pentru raul premeditat.DSC_0813 Simt o enorma multumire sufleteasca cind constat ca am reusit sa schimb lucrurile si situatia din viata oamenilor in bine, cu toate ca uneori, constat ca totul este relativ…

(film Clubul impresii din viata si carti cu Iulia Pancu din 18 februarie 2014)

Referintele prietenilor:

Valentina Stratan: Apreciez aceasta intilnire de suflet,care mi-a oferit sa cunosc mai multe lucruri frumoase despre colega noastra ,dna vice-presedinte a r-lui Ungheni, presedinta organizatiei de femei PDM Ungheni. Ne-a demonstratt ca poate fi o buna sotie, mama,colega ,dar si o activista carui ii pasa de tot ce se intimpla in R.Moldova, in Ungheni si la Falesti in egala masura… Succese mari va doresc dna Pancu , si in continuare.

Silvia SacaIulia Pancu (Brasoveanu) – Vicepresedinta raionului Ungheni, membră PDM, anterior profesoară de chimie, șefă Directiei Generale de Invatamint Ungheni a fost protagonista sedinței de azi a Clubului. Am fost plăcut impresionata de această Doamnă puternică și gingașă cu abilități manageriale vădite, dar si o fire poetică, care pe parcursul ședinței a dat dovadă de verticalitate, frumusețe exterioară, dar și lăuntrică, de profesionalism.
Dna Iulia Pancu a fost prezentată de o altă femeie puternică cu o carieră splendidă Mă bucur de dna Valentina STRATAN. Mă bucur că tot mai multe femei își fac carieră, pentru că doar odată cu venirea masivă a femeilor în LOCURI DECIZIONALE situația în Republica Moldova se va schimba cu certitudine spre bine.

Angela Ciocirlan: Apreciez intilnirile de acest gen, deoarece invatam unii de la altii, comparam, ne spunem povestile fiecaruia. Astazi, Iulia Pancu a impartasit cu noi exprienta sa, a evaluat traseul profesional si cu mult drag a povestit ce a ajutat-o sa reuseasca.Tot ea, a indemnat participantii spre “Noi inaltimi”! Felicitari organizatorilor,pentru acest eveniment, pentru ca a aveti spiritul de a observa! Avante!

Lina Rogovschi: Ma bucur si ma mindresc cu Doamna Iulia Pancu, – fiind plina de intelepciune, generozitate, cumsecadenie, feminitate si multe alte trasaturi care ii apartin. Felicitari Distinsa Doamna !

Natalia Grosu: Este extraordinar să inveți lucruri cu adevarat intelepte si idei marete de la oameni de succes. Astfel, la clubul de astazi a fost redat un mesaj clar precum ca imposibilul devine posibil daca este dorinta si multa daruire de sine.

Liubovi Caliciscova: Я сегодня присутствовала на публичной лекции моего любимого клуба “Impresii din viata si carti” b у меня осталось очень приятное впечатление от сегодняшней встречи и дискуссии с госпожой Юлией Панку, преподавателем химии и просто умной, красивой и доброй женщиной, рада нашему с ней знакомству. По тому количеству народа, что пришло на ее выступление, я поняла, что она пользуется глубоким уважением в обществе, дай бог, чтобы новое поколение учителей в наших школах брало пример работы таких профессионалов, как Юлия. Удачи и здоровья ей, всем членам и руководителям Дискуссионного клуба и библиотеке “Б.П.Хаждеу”!

Victor Stepaniuc: Sedinta de astazi a clubului a avut -o in calitate de protagonista pe Dna Iulia Panciu, vice-presedinte al raionului Ungheni. Este o noua experienta a clubului, deoarece pentru prima data in activitatea acestuia in prim-plan in fata unui public chisinauiean a venit un reprezentant al elitelor regionale din Moldova. Ar fi insa destul de arbitrar sa afirmi, ca la noi in tara exista in practica o delimitare, o claritate in abordari la aceasta tema importanta a stiintelor politice precum elite nationale-elite regionale-elite locale. Impresii si ginduri bune mi-a lasat Dna Pancu prin meditatiile si atitudinile sale asupra cele realizate in calitate de pedagog, activist obstesc, director al directiei de invatamint, vice-presedinte de raion, mama, fiica, nora ,nanasa… Cine si cum a lansat aceasta persoana cu har pedagogic si de mama cuminte de prin partile Falestilor in rindul oamenilor de vaza ale raionului Ungheni ?! Incerc sa afirm ,ca Dna Iulia Panciu are multiple calitati intelectuale si volitive, o capacitate fenomenala de munca si astfel poate fara sa vrea si-a faurit o biografie, un nume…Intuiesc ,ca fost lansata in functii publice poate si de iuresul luptelor politice interminabile de la noi. Probabil! Este insa important sa intelegem,ca a fost sustinuta si promovata de oameni buni si intelepti. Si dupa merit!
I-am adresat Dnei Panciu 2 intrebari si am primit raspunsuri demne. Ori un bun functionar de stat trebuie sa vada realitatea adevarata, uneori jalnica din sate, colective,administratie si sa aiba capacitatea si curajul de a spune niste adevaruri sie si sefilor cei mari de la partid , raion si Guvern… Ori toti noi ca societate si indivizi avem nevoie sa fim mai buni si sa lasam in urma noastra o lume mai buna!

Inga Albu: Am cunoscut o Doamna puternica cu o istorie a vietii deosebit de interesanta si punctata cu realizari frumoase. Este un model pentru noi toate femeile!!!! Ascultind aceasta Doamna, am inteles ca in viata totul e posibil daca muncesti, depui efort si nu renunti. Ii urez doamnei Iulia multa sanatate si bucurii nelimitate

Intilnirea cu Dna Iulia Pancu, Dna Stratan – a fost la nivelul neasteptarilor, si urmeaza epigrama.
UNUI CONSACRAT / Cind omul e poltit pe neasteptate / Un lucru la mijloc, este ciudat / Din toate ori prea mult e laudat / Ori pentru toti ramine consacrat. / Cu respect, Condrat Plesca.

Veronica Cristina: O intilnire emotionanta! Am avut ocazia sa cunoastem o adevarata personalitate, o doamna deosebita. A fost un public interesant, receptiv, activ. Personalul Bibliotecii Municipale “B. P. Hasdeu” m-a impresionat prin bunavointa cu care ne-au intilnit. Dna Svetlana Vizitiu a avut o idee extraordinara, creind acest Club. Va multumimi pentru avalansa de emotii pozitive!

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

16 gânduri despre „Iulia Pancu: Sa las in urma mea o lume mai buna, astfel cu ei si eu sa devin la fel…

  1. Mulțumesc dragă Svetlana,pentru aceste amintiri frumoase și timpul petrecut împreună.Ne-ai creat istorii de viață prin participarea la aceste cluburi.Ești minunată!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  3. Pingback: Clubul de Elite ”Impresii din viaţă şi cărţi’, retrospectiva unui an (2013’14) | Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

  4. Iulia Pancu vorbeste despre Inga Albu!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Multumesc tuturor pentru mesajele de apreciere si prezentei active in cadrul Clubului cit si Bibliotecii B.P.Hsadeu pentru gazduire si promovare.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Intilnirea cu Dna Iulia Pancu, Dna Stratan – a fost la nivelul neasteptarilor, si urmeaza epigrama.
    UNUI CONSACRAT
    Cind omul e poltit pe neasteptate
    Un lucru la mijloc, este ciudat
    Din toate ori prea mult e laudat
    Ori pentru toti ramine consacrat.
    Cu respect,
    Condrat Plesca

    Apreciat de 1 persoană

  7. O intilnire emotionanta! Am avut ocazia sa cunoastem o adevarata personalitate, o doamna deosebita. A fost un public interesant, receptiv, activ. Personalul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” m-a impresionat prin bunavointa cu care ne-au intilnit. Dna Svetlana Vizitiu a avut o idee extraordinara, creind acest Club. Va multumimi pentru avalansa de emotii pozitive!

    Apreciază

  8. Am cunoscut o Doamna puternica cu o istorie a vietii deosebit de interesanta si punctata cu realizari frumoase. Este un model pentru noi toate femeile!!!! Ascultind aceasta Doamna, am inteles ca in viata totul e posibil daca muncesti, depui efort si nu renunti. Ii urez doamnei Iulia multa sanatate si bucurii nelimitate.

    Apreciază

  9. Ma bucur si ma mindresc cu Doamna Iulia Pancu fiind plina de intelepciune, generozitate, cumsecadenie, feminitate, …. si multe alte trasaturi care ii apartin. Felicitari Distinsa Doamna !

    Apreciat de 1 persoană

  10. Apreciez intilnirile de acest gen, deoarece invatam unii de la altii, comparam, ne spunem povestile fiecaruia. Astazi, Iulia Pancu a impartasit cu noi exprienta sa, a evaluat traseul profesional si cu mult drag a povestit ce a ajutat-o sa reuseasca.Tot ea, a indemnat participantii spre „Noi inaltimi”! Felicitari organizatorilor,pentru acest eveniment, pentru ca a aveti spiritul de a observa! Avante!

    Apreciază

  11. Este extraordinar să inveți lucruri cu adevarat intelepte si idei marete de la oameni de succes. Astfel, la clubul de astazi a fost redat un mesaj clar precum ca imposibilul devine posibil daca este dorinta si multa daruire de sine.

    Apreciază

  12. ”Apreciez aceasta intilnire de suflet,care mi-a oferit sa cunosc mai multe lucruri frumoase despre colega noastra ,dna vice-presedinte a r-lui Ungheni, presedinta organizatiei de femei PDM Ungheni. Ne-a demonstratt ca poate fi o buna sotie, mama,colega ,dar si o activista carui ii pasa de tot ce se intimpla in R.Moldova, in Ungheni si la Falesti in egala masura… Succese mari va doresc dna Pancu , si in continuare.”

    Apreciat de 1 persoană

  13. ”Iulia Pancu (Brasoveanu) Vicepresedinta raionului Ungheni, membră PDM, anterior profesoară de chimie, șefă Directiei Generale de Invatamint Ungheni a fost protagonista sedinței de zi a Clubului. Am fost plăcut de această Doamnă puternică și gingașă cu abilități manageriale vădite dar si o fire poetică, care pe parcursul ședinței a dat dovadă de verticalitate, frumusețe exterioară dar și lăuntrică, de profesionalism.
    Dna Dna Iulia Pancu a fost prezentată de o altă femeie puternică cu o carieră splendidă Mă bucur e dna Valentina STRATAN. Mă bucur că tot mai multe femei își fac carieră, pentru că doar odată cu venirea masivă a femeilor în LOCURI DECIZIONALE situația în Republica Moldova se va schimba cu certitudine spre bine.”

    Apreciază

  14. Sedinta de astazi a clubului a avut -o in calitate de protagonista pe Dna Iulia Panciu, vice-presedinte al raionului Ungheni. Este o noua experienta a clubului, deoarece pentru prima data in activitatea acestuia in prim-plan in fata unui public chisinauiean a venit un reprezentant al elitelor regionale din Moldova. Ar fi insa destul de arbitrar sa afirmi, ca la noi in tara exista in practica o delimitare, o claritate in abordari la aceasta tema importanta a stiintelor politice precum elite nationale-elite regionale-elite locale. Impresii si ginduri bune mi-a lasat Dna Pancu prin meditatiile si atitudinile sale asupra cele realizate in calitate de pedagog, activist obstesc, director al directiei de invatamint, vice-presedinte de raion, mama, fiica, nora ,nanasa… Cine si cum a lansat aceasta persoana cu har pedagogic si de mama cuminte de prin partile Falestilor in rindul oamenilor de vaza ale raionului Ungheni ?! Incerc sa afirm ,ca Dna Iulia Panciu are multiple calitati intelectuale si volitive, o capacitate fenomenala de munca si astfel poate fara sa vrea si-a faurit o biografie, un nume…Intuiesc ,ca fost lansata in functii publice poate si de iuresul luptelor politice interminabile de la noi. Probabil! Este insa important sa intelegem,ca a fost sustinuta si promovata de oameni buni si intelepti. Si dupa merit!
    I-am adresat Dnei Panciu 2 intrebari si am primit raspunsuri demne. Ori un bun functionar de stat trebuie sa vada realitatea adevarata, uneori jalnica din sate, colective,administratie si sa aiba capacitatea si curajul de a spune niste adevaruri sie si sefilor cei mari de la partid , raion si Guvern… Ori toti noi ca societate si indivizi avem nevoie sa fim mai buni si sa lasam in urma noastra o lume mai buna!

    Apreciat de 1 persoană

  15. Я сегодня присутствовала на публичной лекции моего любимого клуба „Impresii din viata si carti” b у меня осталось очень приятное впечатление от сегодняшней встречи и дискуссии с госпожой Юлией Панку, преподавателем химии и просто умной, красивой и доброй женщиной, рада нашему с ней знакомству. По тому количеству народа, что пришло на ее выступление, я поняла, что она пользуется глубоким уважением в обществе, дай бог, чтобы новое поколение учителей в наших школах брало пример работы таких профессионалов, как Юлия. Удачи и здоровья ей, всем членам и руководителям Дискуссионного клуба и библиотеке „Б.П.Хаждеу”!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.