Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

MUZICIENII RECOMANDĂ

Un comentariu


   Cartea este cea mai valoroasa opera spirituala,.. pe care o vei citi. Nu există cuvinte potrivite pentru a o descrie. Este incredibilă, fiecare pagină conține informație ce poate fi pusă în practică…
La fel ca și cărțile prezentate mai jos de muzicieni cunoscuţi la noi, în ţară, îți va schimba percepția asupra felului în care trebuie să relaționezi cu oamenii. Sper, să fie aşa! Lectură plăcută vă doresc!!!

imageAnatol Lupu, compozitor, interpret:  Prefer clasica! Jack London. Psihologic e foarte adanc, si destul de uman… In present, din pacate, aceste valori nu sunt apreciate…

Viorel Burlacu, muzician-instrumentist: Aşa se primeşte că în ultimul timp citesc mai mult literatură de specialitate – sunet, acustica, mixare, masstering, orchestrare, partituri, aranjamente, orchestra simfonica, etc., etc…Mai citesc materiale pe teme filosofice, paranormalului, energiei dar în ultima vreme studiez entropica şi evoluţia conceptului despre haos.image

După facultate am lucrat un an de zile în sala de lectură, unde am încercat să citesc ce nu reuşisem. De atunci trăiesc cu sentimentul remuşcării pentru că nu reuşesc să mai citesc suficient – cum se cuvine să citească un om de artă.Sunt discipolul Dnei Claudia Crăciun – ceea ce înseamnă că am fost mereu îndemnaţi şi orientaţi să citim cărţi bune.Pentru mine, cea mai valoroasă carte va rămâne cartea Lui Dumnezeu – Biblia şi cărţile sfinţilor. “Numele trandafirului” de Umberto Eco – nu ştiu de ce – dar mi-a lăsat impresia că e cea mai bună carte pe care am citit-o vre-o dată. “Puterea sufletului” de Karl Gustav Jung este o carte pe care trebuie s-o citească fiecare. La fel pot spune despre ceea ce a scris Vladimir Soloviov şi Nicolai Berdeaev. La facultate am citit autori de piese de teatru – cred că e cea mai bună literatură pentru a “învăţa viaţa” începând cu teatrul antic şi până la cel contemporan. Am rămas profund marcat de scrierile lui Emil Cioran, Eugene Ionesco şi Mircea Eliade. Penultima carte pe care am citit-o este “Sex şi perestroika”, de C.Cheianu – din curiozitate. Ultima e “Steaua fără – Mihail Sebastian” de Dumitru Crudu – m-a impresionat. “Viaţa pe muchie de cuţit” de Simion Ghimpu este o carte pe care trebuie s-o citească fiecare cetăţean din (RM) Basarabia. Am fost bolnav de Bacovia şi sunt contaminat de Eminescu. Consider extraordinară cartea “Tăierea capului” de Ioan Mânăscurtă. Consider că fiecare carte citită este o discuţie indirectă cu autorul.

Sergiu Musteata (Director, producator, Inginer sunet, mix&mastering, muzician)         imageimage

Pentru inceput recomand cartea lui Bадим Zеланд ”Tрансерфинг реальности”- http://biblioteka.zerkalomira.net/vadim.htm

Kornelia Ștefaneț (Solista Marcel Stefanet project):
Printre cartile preferate sunt:”Eugenie Grandet” de Honore de Balzac,”Ratiune si simtire” de Jane Austen,”Maestrul si Margarita” de Mihail Bulgakov,apropo fiind preferata si al lui Marcel,”собачье сердце” de Mihail Bulgakov(preferata lui Marcel).Imi doresc foarte mult sa citesc “Razboi si pace” de Lev Tolstoi,si lista poate continua la infinit pentru ca sunt prea multe carti bune in lumea asta, care sper sa le reusesc sa le citesc in viata mea.Apropo am citit si Decameronul de Giovanni Boccacio, dar nu prea e in stilul meu, dar oricum este ceva deosebit de toate celelalte carti. Acum citesc acest roman”La rascruce de vinturi ” de Emily Brontevizavi de cartile preferate, sunt pasionata de romanele de dragoste, fiind o fire romantica, chiar acum la momentul dat o citesc pe Emily Bronte, de fapt mi-am achizitionat de imagecurind colectia ”Romanelor de dragoste” ale surorilor Bronte si pot spune, ca imi plac mult…

Tarna Nicu (actor, interpret ”Gandul matei”): Recomand sa citească literatura românească, in general. Pentru ca “literatura romaneasca nu este un fenomen ci un Imperiu” cum zicea Nichita Stanescu. Recomand, de asemenea, culegerile de poezii ale lui Eminescu,Stanescu, Minulescu, Blaga. Romanul lui Mihail Sadoveanu si Liviu Rebreanu, Nicolae Dabija. Piesele de teatru ale lui Ion-Luca Caragiale, Mihail Sebastian. Si bineinteles multi alții. E incomensurabila lista. Daca te apropiii de literatura românească pot spune cu certitudine ca te apropii de literatura mondiala. imi place si Vadim Zeland “Transserfing real’nosti”  .

image
imageDianna Rotaru
(Interpreta muzica-usoara): Recomand tuturor cartea lui N.Hill “De la idee la bani “.”Secretul autivindecarii “D.Sevigny “,”De ce barbatii se insoara cu scorpii “de Sherry Argov, Osho “Cartea despre sex”, “Schimbarea destinului personal “de Peggy Mccoll )

Larisa Busuioc (Interpreta muzica usoara):Jane Osten. ”Mandrie si prejudecata”(‘Ride and Prejudice’);”Maninca, roaga-te, iubeste” de Elizabeth Gilbert:,- am primit o placere deosebita de la aceasta carte; aici, am gasit multe raspunsuri la intrebarile, care ma framintau, De altfel, recomand si cartea lui Nicolas Sparcs ”Dnevnic pameati”. Eu le-am citit in rusa.

  a talmacit, Svetlana VIZITIU

Autor: Svetlana Vizitiu

Blogger, pictor de portrete gen clasic si abstract, organizator #Clubul_Impresii_din_viata_si_carti, poeta in debut, #Biblioteca_Parfumata Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu https://impresiidinviatasicarti.wordpress.com/

Un gând despre „MUZICIENII RECOMANDĂ

  1. Pingback: MUZICIENII RECOMANDĂ | Impresii din viata si carti

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.